Jump to content

Sharon

Korisnik
  • Broj objava

    49
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Ovako...mene zanima slijedeće: MORA LI jedan d.. imati predsjednika i člana uprave i koga sve, zapravo, mora imati?? Ja sam sad zaposlena u d.. gdje je vlasnik, predsjednik uprave, član uprave i direktor društva - jedna te ista osoba (u radnom odnosu - u firmi smo zaposleni on i ja!) i mislim da tu sve savršeno uredno i po zakonu...je li?? E sad...bih ja, skupa s još jednom osobom otvorila d.. u kojem ja NE bih bila u radnom odnosu, a druga osoba bi... Prije svega, koliko ja znam, a vi mi recite ako griješim, mi trebamo biti suvlasnici 50-50. Ono što ne znam, nije mi jasno, trebamo li imati predsjednika i člana uprave, možemo li to biti nas dvoje i ima li veze tko je što (obzirom da želimo biti potpuno ravnopravni u svemu što se firme tiče...)? Druga osoba (suvlasnik) bi bila direktor društva-u radnom odnosu...trebamo li imati još koga i može li direktor društva ili predsjednik uprave išta "sam" ako registriramo dva potpisa i navedemo da za svaki papir koji ide iz firme trebaju dva potpisa - suglasnost suvlasnika? Hvala na odgovorima!
  2. A što u slučaju trgovine koja je registrirana za prodaju audio-video i ostalog, ali uopće nema audio-video nego samo ono "ostalo"??? Dakle, niti jedan TV ili bilo kakav drugi prijamnik ne postoji izložen ili bilo kako drugačije? Pristojba se NE plaća od 2004.g., ali tek je sad došlo riješenje o ovrsi i to samo za prva tri mjeseca OVE godine??? Pretpostavljam da su i oni svjesni da je za ovo ostalo nastupila zastara....
  3. I šta da ja sad tebi kažem na ovo???? Daj okani se mojih topica i poštedi me svojih glupih komentara! Ako imaš nešto pametno za reći onda reci, ako nemaš - ! Utjerivaču puno hvala na odgovoru! Molim moderatore da upozore ljude koji ništa pametno ni pravno nemaju za reći nego koriste Legalis za ismijavanje tuđih problema.... Hvala!
  4. Sharon

    Može li....

    ...se prijaviti policiji osoba koja te uopće ne poznaje (osobno), a niti ti nju, a raspituje se o tebi, tvojim roditeljima, životu pa čak i malodobnom djetetu?! Ta osoba nikada nije sa mnom stupila u kontakt direktno, nikad se nismo vidjele ni razgovarale, a ona se na sva zvona "hvali" kako "zna ona u koji vrtić, koju grupu, s kojim tetama i kojom djecom je upisano moje dijete...". Mene to plaši, mislim da je osoba poremećena i želim da to prestane! Što učiniti? Hvala!
  5. Hm...ima jedna tema, starija o tome...na kraju je korisnica napisala da je uspjela naći način da pobije ugovor o dosmrtnom uzdržavanju...mislim da je napisala da treba otići na stranice Vrhovnog suda i upisati u tražilicu "pobijanje ugovora o dosmrtnom uzdržavanju" ...
  6. Ma ja, evo, već danima "skidam" zakone s neta i "proučavam"...ne smatram se "glupom", ali ne idu pravnici uzalud tolike godine u školu...iskreno - za mene je sve to "špansko selo"... :cita: :tupan: A obzirom na sve probleme koje imam...ufff....da je to samo jedan zakon...lako bih ja njega savladala... Otvaram po forumu "srodne" teme, al najčešće je tu samo pitanje, bez ikakvih odgovora... I sama sam postavljala neka pitanja pa nisam dobila nikakve odgovore... Ok...u svakom slučaju, iz svega sam zaključila da je bolje napraviti kupoprodajni nego darovni ugovor...ispravi me ako griješim, molim te? Kako se radi kupoprodajni ugovor za polovicu stana? Kod javnog bilježnika ili...?
  7. Što je ZN, što je ZOO?? Hmmm...pobijati se može svašta, slažem se, ali ako netko i pobije taj kupoprodajni ugovor mora onda meni vratiti i novac, nije li tako???
  8. što ovo znači Nasljednik moze osporavati darovni ugovor sacinjen u korist bilo koga ako smatra da je tim raspolaganjem povrijedjeno njegovo pravo na nuzni dio. A može li nasljednik osporavati kupoprodajni ugovor?? Mislim, i meni to glupo zvuči, ali...bolje pitat nego se hvatat za glavu jednog dana...Dakle, ako ja KUPIM pola stana od nekoga, kad on umre, mogu li njegovi nasljednici osporavati tu moju polovicu?? Ova tema je ispreplela nekoliko grana prava ali je pokretac teme pitanjem istu usmjerio u obvezno. Barem za sada je tu. A pročešljala sam ja već cijeli forum, ali svaki je slučaj specifičan pa nikako da nađem prave odgovore a ono što mene konkretno zanima...ali puuuuno sam, zaista puuuuno "pravno pametnija"! Hvala!
  9. Ok...pročitala...sad mi je malo jasnije...ispričavam se što sam te dovela u neugodnu situaciju..... Stvarno ti savjetujem stručnu pomoć, neka košta, tvoje zdravlje i mir su ipak neprocijenjivi. Slažem se potpuno...ja, da imam love, ne bih uopće pitala koliko košta, otišla bih, napravila, platila i ciao! - imam svoj mir...... Ti znaš otprilike o čemu se radi...stvarno ne bih o ciframa ovako, javno, možeš li mi onda reći okvirno što da očekujem - 500 ili 5000 kn?! Ili, ne daj Bože VIŠE??? O tom ja pričam.....
  10. Ok...šutim ko zalivena i čekam pravni savjet...anybody... ???
  11. ...mog anđela čuvara (ja sam ova lijeva...heheeh....)
  12. Ispričavam se svima na uvredama, zauzdat ću emocije i jezičinu (pokušat ću s brojanjem do 10 prije tipkanja... ...). Mogu li postaviti pitanje koje, nadam se, neće nikoga uvrijediti...zašto vi, urednici-moderatori samo "špotate" i "zaključavate", a nikako vas nema s nekim pravnim savjetom? Niste li vi najkompetentniji ovdje? Napominjem da ovim pitanjem ne mislim ništa loše nego samo upravo ono što sam napisala...ispričavam se ako pitanje nije na mjestu ili sam ja nedovoljno upoznata s pravilima.... :hvala:
  13. Istina, dobila sam vrlo korisne savjete i pitaj Boga gdje bih sada bila bez newbie - žena zmaj, višestruka podrška i pomoć, nikad joj neću moći dovoljno zahvaliti, a samim time ni Legalisu koji je tu pomoć omogućio... i fikusa, koji m je dao šprancu Zahtjeva i par dobrih savjeta... Eto, u jednom se slažemo...da je situacija komplicirana i da trebamo "sjesti" s odvjetnikom...napominjem da nisam ni mislila ništa raditi sama te da je budući direktno upućen i suglasan kao i još par aktera-uskih članova obitelji koje namjeravamo uključiti. Meni je vrlo teško u ovako osjetljivoj situaciji procijeniti tko je dovoljno kompetentan-pravedan-pošten da mi sastavi tako nešto...probala sam zvati odvjetnike, ali ne mogu sve objasniti telefonom pa me otprave uz "dođite pa ćemo vidjeti..." svaki taj "dođite" košta, a ne znači da ću nešto i napraviti tako da je to gubitak i vremena i novaca... Pa što je tako loše u tome ako molim ljude koji su imali isto/slično iskustvo da mi preporuče osobu koja je bila dovoljno poštena-sposobna da im odradi to kako treba?! Što je loše u tome da zamolim tebe da mi to napraviš uz normalnu naknadu? Stvarno ne razumijem... sorry ako kršim pravila - vrijeđam - ilineznamšto...ja samo molim pravnu pomoć na pravnom portalu...konkretnu pravnu pomoć. Ljudi, molim odvjetnike/preporuke na mail, molim ne nikoga reklamirati ovdje - javno! Samo na moj mail - sharon5@net.hr Hvala svima od srca, a najviše hvala Legalisu na postojanju i ljudima koji su ga osmislili te se ispričavam ako kršim pravila ili nešto...negativno... Uh...ljudi...umorna sam od svega više.......zašto je tako teško živjeti??? (retoričko pitanje - ne odgovarati na njega ...) Hvala...hvala...hvala...svima!
  14. Evo...kako je fikusova tema zaključana, a tu sam postavila pitanje, a da ne otvaram novu temu kad je ovdje već fino izložen moj "slučaj", molim pomoć po još nekim pitanjima... Mogu li ja kako prijaviti policiji tu vražju bivšu jer pomoću svojih veza suplja informacije o meni, mojim roditeljima, bivšem pa čak i mome djetetu?!! Meni je to sve freeky i želim da me pusti na miru! Konkretno nije još ništa učinila sa tim informacijama, samo se hvali "kako ona zna", ali i to mi je dovoljno (i previše!) jer je očito psihopat i nije mi drago što se okolo interesira o mom sinčiću......... Isto tako već sam postavila pitanje o "podjeli bračnih dugova"...ima li netko išta reći o tome (budući da prvi put nisam dobila nikakvih odgovora...?). Što kad su bračna stečevina dugovi, krediti, kako se to dijeli i tko procijenjuje i kako se dokazuje kud je novac otišao? I što ako je novac utrošen u adaptaciju stana koji nije vlasništvo ni jednog ni drugog bračnog druga? I treće...notarica me uputila da otvorim temu, iako bih ja radije da mi netko preporuči odvjetnika ili sastavi "predbračni ugovor" koji to baš i nije...Dakle, kako sastaviti predbračni ugovor koji je malo kompliciran i nije baš klasični predbračni ugovor, koliko se to plaća i kako uopće početi...? Kome da se obratim???
  15. ...reakciju na "zahtjev za intervenciju"...molim Boga samo da dođe pametnoj i nepotkupljivoj osobi u ruke...jako nas je strah jer je dotična majka politički "jaka" u svom mjestu te je već više "nezakonitih" radnji poduzela "putem zakona"...(( A uz ovakve inertne djelatnike i banana državu...uffffffff.......znate li da se moj frend morao učlaniti u političku stranku da bi dijete dobilo mjesto u vrtiću??? E...i jedno pitanje...mogu li ja kako prijaviti policiji tu vražju bivšu jer pomoću svojih veza suplja informacije o meni, mojim roditeljima, bivšem pa čak i mome djetetu?!! Meni je to sve freeky i želim da me pusti na miru! Konkretno nije još ništa učinila sa tim informacijama, samo se hvali "kako ona zna", ali i to mi je dovoljno (i previše!) jer je očito psihopat i nije mi drago što se okolo interesira o mom sinčiću.........
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija