Jump to content

moonie53

Korisnik
 • Broj objava

  18
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Postoji li mogućnost da hrvatski branitelj (200 dana borbenog sektora) dobije veću mirovinu zbog stupanja na snagu novog zakona o hrvatskim braniteljima od 1.1.2019. iako je čovjek već u mirovini 5 godina? Gospodin je išao u punu starosnu mirovinu i nije dobio nikakav bonus na temelju toga što je branitelj. Pošto je stupio spomenuti novi zakon od siječnja ove godine, može li se napraviti svojevrsna "revizija" njegove mirovine tako da mu se uključe novosteknuta prava na temelju toga što je branitelj? Hvala na odgovorima.
 2. Žalba na natječaj u osnovnoj školi

  Svjesna sam da nemam nikakvu prednost. Nitko to niti ne tvrdi. Samo mi neke stvari zvone u uhu kao nelogične, pa provjeravam. Hvala vam svima na odgovorima.
 3. Žalba na natječaj u osnovnoj školi

  Sigurna sam da je politika imala svoje prste. U međuvremenu sam saznala i da nisu svi članovi odbora ipak bili tamo na odlučivanju. Mogu li se odluke o zapošljavanju donijeti na sjednici školskog odbora ako nisu prisutni svi članovi?
 4. Žalba na natječaj u osnovnoj školi

  Ma super. Što znači da ravnatelj nakon godinu i pol rada nije mene uopće ni predložio. Hvala na odgovorima.
 5. Žalba na natječaj u osnovnoj školi

  Ma da, sve je bilo regularno. Kolegica udovoljava svim uvjetima natječaja, daleko od toga. Samo što se ne bi smjelo mijenjati učitelje tako olako. Ona im je već četvrta, a tek su treći razred. To je tako nepošteno i prema toj djeci (radi se o razrednoj nastavi) i prema meni i prema roditeljima... Ma mislim, fuj.
 6. Pokušat ću biti kratka i jasna: radila sam u školi na zamjeni za bolovanje godinu i pol. U ljeti je kolegica koju mijenjam prekinula bolovanje i koristila svoj godišnji čime je meni prekinut ugovor o radu. Pred nekih desetak dana kolegica je odlučila da će i dalje biti na bolovanju, što je dovelo do natječaja za isto to radno mjesto. Javila sam se (uz svu silu drugih kandidata) i na to radno mjesto nisam primljena. Primljena je mlađa kolegica koja živi na području tog grada u okviru kojeg se nalazi škola. Ja živim na području drugog grada (susjedno područje). Školski odbor se izgovara da su odlučili uzeti "domaću" curu zbog smanjenja putnih troškova iako im ta teza ne drži vodu. Naime, ja imam manje kilometara do škole nego izabrana kolegica i samim time i manje putne troškove. Roditelji su digli paniku i već navalili na ravnatelja koji se izgovara na školski odbor te su čak i pisali Ministarstvu i pravobraniteljici za djecu. Još uvijek nisam dobila rješenje, ali me zanima imam li osnove za žalbu ili da pustim Ministarstvo i pravobraniteljicu da odrade svoje (ako oni uopće mogu nešto po tom pitanju napraviti)? Hvala unaprijed na odgovorima.
×