Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

zao

Korisnik
 • Broj objava

  282
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O zao

 • Rang
  Iskusan

Nedavni posjetitelji profila

1450 pregleda profila
 1. Na jednu pritužbu (moju) sistem se smije, dok na miljun pritižbi sistem puca. I ne moraju imati svagdje poslovnicu, ali zato ne bi smjeli taj trošak uvaljivati krajnjim korisnicima. Pravno nije ništa regulirano i ova priča tek počinje...
 2. HTV svaki mjesec šalje miljun računa za TV pristojbu i ti to uspoređuješ sa pojedinačnim slanjem pouzećem i plaćanjem poštarine isl.? HTV je javna firma, a plaćanje TV pristojbe zakonska obveza. Kako b znali dolaziti na kućnu adresu i provjeravati koristim li mobitel ili laptop u slučaju odjavljivanja TV orijamnika, a sve da bi i dalje mogli naplaćivati pristojbu od 80 kuna, tako bi te ljude trebali zaposlit u svojim poslovnicama za plaćanje TV pristojbe bez plaćanja naknade, a ne uvaljivati meni (nama) još i plaćanje naknade za plaćanje svojih računa.
 3. Ok, ovo se odnosi na sve one koji nemaju svojih poslovnica i isto ih ne zaniama kome ću (i koliko) plaćati naknadu za plaćanje računa. Znači, uključujući i TV pristojbu.
 4. Iznos TV pristojbe je utvrđen čl.35. st.1. Zakona o HRT-u, što znači da ga se ne može tek tako povećavati (prebacivanjem naknade za plaćanje računa u sami račun za pristojbu), a ovo uvaljivanje troška naknade za plaćanje računa vlasnicima TV prijamnika je "siva zona" koju manina rješava "dogovaranjem", a većina plaća iz džepa. A to im prolazi, jer ljudi to uzimaju "zdravo za gotovo"...
 5. Sivko, problem je u tome šta HTV samo izda uplatnicu, a građani neka se "snalaze" kako će platiti račun. Zar ne bi trebalo da HTV mora osigurati određeni broj svojih poslovnica (raspoređenih po čitavoj Hrvatskoj) gdje bi građani mogli platiti račun bez provizije ili da se oni (HTV) plate proviziju što će građani preko tuđih poslovnica plaćati račun za (njihovu) TV prostojbu?
 6. U čitavoj ovoj priči ključno je pitanje kako HTV može svaliti trošak naknade za plaćanje TV pristojbe na teret vlasnika TV prijamnika..... ili je i to stvar "dogovora"?
 7. Sve dok bude takvih "dogovaranja", biće nam ovako...
 8. Podzakonski akti su veće zlo i od samih zakona, jer ih donose javna i upravna tijela sama sebi, u suradnji sa raznim Agencijama koje su najveće zlo u čitavoj prići.... Znači, obimni zakoni (od tisuće i tisuće stranica) bi bili nepraktični za uporabu, a ovo što sada imamo - tisuće i tisuće stranice podzakonskih akata, PORAZBACANIH NA TISUĆU RAZNIH ADRESA - koji su biti izjednačeni sa zakonom ("država u državi") je puno praktičnije...
 9. Zato to i jesu loši zakoni.... Hrvatska pošta i u Belišću i u Splitu je jedna te ista firma, pa ne može jedna naplaćivati naknadu, a druga opraštati" naplaćivanje naknade.
 10. Sve je posljedica loših zakona.
 11. Mijenjajmo zakone, a ne adrese.
 12. https://www.belisce.hr/novosti/obavijest-o-placanju-racuna-bez-naknade-u-poslovnici-hrvatske-poste-u-beliscu/ U Splitu se plaća naknada...
 13. To nije istina. Doduše, neki gradovi daju tu mogućnost, ali to je izuzetak koji potvrđuje pravilo...
 14. Zar ne bi HTV, kad izdaje račune za plaćanje TV pristojbe, bila obvezna omogućiti to plaćanje u svojim poslovnicama bez plaćanja provizije? Odnosno, kad HTV nema svojih poslovnica (u svakom gradu), prema kojem članku i kojeg zakona HTV može trošak obavljanja usluge plaćanja TV pristojbe svaliti na teret vlasnika TV prijamnika?
 15. Elektronički potpis

  Kome treba certifikat da bi elektronički potpis imao pravnu snagu, meni ili Hrvatskoj pošti (odnosno, banci). Napomena: ja želim da mi prestanu tražiti elektronički potpis, jer im se želim potpisivati samo na papir.
×