Jump to content

omicito

Korisnik
 • Broj objava

  27
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

Sve što je omicito objavio

 1. Imam starijeg rođaka koji cijeli život živi i radi u Njemačkoj. Kaže da se, u vrijeme kad je on polagao u Njemačkoj, polaganjem B kategorije dobivalo pravo na upravljanje motocikla od 125 cm3. Vrijedi li onda takva dozvola u Hrvatskoj? Smije li on voziti motor od 125 cm3 s njemačkom vozačkom i njemačkim registracijama u Hrvatskoj ako na to ima pravo u Njemačkoj?
 2. HRT preptlata

  Zdravo ekipa, Po prvi put mi je pokucao hrt-ov kontrolor. Živim u podstanarskom stanu gdje imam prijavljeno boravište, a prebivalište imam u rodnoj kući gdje otac plaća hrt. On mi je pozvonio, ja otvorio par cm vrata, on mi je rekao: kontrola hrt. Ja sam rekao, hvala lijepo i zatvorio vrata. Vidio sam kroz špijunku da nešto piše na papir. Sad mi je muka da ne bi slučajno gazdi stana štogod došlo. Gazdino prezime piše na vratima. Ne bih htio čovjeku navući gluposti za vrat, ali mislim da nisam imao što bolje za napraviti. Što mislite, pokreće li hrt u ovakvim situacijama prekršajni postupak?
 3. Putovnica hitno!

  Imam putovnicu s upisanom adresom prebivališta. Mijenjao sam prebivalište, dao zahtjev za novu osobnu, moram li davati zahtjev za novu putovnicu?
 4. Reklama preko pola posta

  Zdravo dragi ljudi, Na legalisu sam domaći, iako nisam pravnik, jako mi je zanimljivo pratiti ovaj forum i jako ga volim! No, zadnjih dana imam problem s reklamama na mobilnom prikazu. Naime, reklame znaju pokriti dio posta, nekad pola, nekad cijeli. Reklame mi ne smetaju, ali mi smeta kad ih ne mogu maknuti i pročitati post. Šaljem i screenshotove
 5. Boravište

  Onda najbolje da ukinemo skroz otkazni rok kad ne mora doći na posao. Nije baš to najpametnije, znaš, jednostavno se ne pojavit na odrađivanju otkaznog roka. Kao prvo, nije ljudski. Pogotovo ako je bio fer prema radniku. Kao drugo, može zaradit tužbu od poslodavca. Što se tiče ostalog, u trenutku potpisa ugovora za stručno bi morala imati adresu što bliže poslu pošto HZZ snosi putne troške. Prijaviti staru adresu bi značilo odbijanje stručnog osposobljavanja. Ovaj način je bio jedan od ideja koju smo imali, no na kraju je dogovorila s poslodavcem sve tako da na kraju izjava nije trebala. Također, sivko, mišljenja sam da ne bi baš trebao ulaziti u osobne razloge zbog čega netko nešto radi. Pitanje je bilo konkretno, trebao mi je konkretan odgovor. "Ne može" bi bio skroz okej
 6. Boravište

  Ako bude prijavljivala kad stigne, propada joj radno mjesto. Seli se s kraja na kraj države i odrađuje otkazni rok, a istovremeno mora u trenutku potpisa novog ugovora za stručno osposobljavanje imati adresu u novom gradu. Probat ću pa šta bude
 7. Boravište

  Ne može jer neće bit tu iduća 3 tjedna, da može ona otić, otišla bi. Izjava od stanodavca je dobivena kasno kad je ona već morala ić na put.
 8. Boravište

  Ne, ne, ne, krivo si shvatio. Radi se o mojoj djevojci, hrvatska državljanka, useljava k meni u podstanarski stan, stanodavac je dao njoj ovjerenu izjavu s odobrenjem prijave boravišta. No, kako se još uvijek nije preselila, a prijava boravišta joj treba što prije zbog posla, ona bi ovjerila izjavu u jb da ja mogu u njezino ime prijaviti boravište na adresi X. Zato je moje pitanje, uzmem njezinu izjavu, izjavu od stanodavca, njezin neki dokument (putovnicu?), svoj neki dokument i mogu li na osnovu toga prijaviti njoj boravište?
 9. Boravište

  Ekipa, Je li moguće da ja umjesto nekoga prijavim boravište ako mi taj netko da izjavu ovjerenu u javnog bilježnika da ja mogu to umjesto njega obaviti? Također, ta osoba bi mi ostavila i putovnicu da imam kod prijave. Je li to moguće?
 10. Odbijena prijava boravišta

  Zdravo ekipa, Išao prijaviti boravište, odbili su me rekavši mi da im treba ugovor o radu na određeno. Rekoše mi da imam previše prijavljenih prethodnih boravišta. Boravišta mi je automatski prijavljivao studentski dom dok sam studirao. Stara boravišta idu ovako: Adresa X, Split : 1.10.2012. - 15.7.2013. Adresa Y, Split: 1.10.2014. - 15.7.2015. Adresa Y, Split: 1.10.2015. - 15.7.2016. Adresa Y, Split: 1.10.2016. - 15.7.2017. Nakon toga idem na privremeni rad u Zagreb gdje prijavljujem boravište bez problema: Adresa A, Zagreb, 15.7.2017. - 15.7.2018. Sada sam se trajno doselio u Split, mislio sam da na novoj podstanarskoj adresi mogu prijaviti boravište, no nisu mi dali. Rekli su mi ili da donesem ugovor o radu, ili da dođem iza 15.7. Nije mi jasno zašto, volio bih kad bi mi netko pojasnio... Mislio sam da na adresi mogu 2 godine zaredom prijavit boravište bez problema
 11. Odbijena prijava boravišta

  Dakle, otišao opet, samo ovaj put kod drugog službenika, boravište prijavljeno bez ijednog pitanja. Samo mi je rekla da mi mora skratiti zagrebačko boravište (trajalo do 25.7.). Znači, sve je do koga naletiš
 12. Odbijena prijava boravišta

  Imam ovjerenu izjavu stanodavca koji daje suglasnost za prijavu boravišta na njegovoj adresi To te pitam, jel njihova greška ili moja
 13. Odbijena prijava boravišta

  Ali, sivko, nije mi onda jasno zbog čega me traže za ovu adresu ugovor o radu. Adresa je potpuno nova, drugačija od svih prijašnjih u Splitu
 14. Odbijena prijava boravišta

  Okej, ali imam ugovor na određeno do 17.9. Znači li to da će mi onda boravište biti prijavljeno do tog datuma ili ga mogu prijavit na godinu dana?
 15. Odbijena prijava boravišta

  Na ugovoru stoji Zagreb, na aneksu ugovora Zagreb/Split kako sam se prebacivao. Da ponesem onda oboje, i aneks i ugovor?
 16. Odbijena prijava boravišta

  Još nešto... Imam ugovor na određeno do 17.9., nakon čega počinjem raditi na faksu kao asistent, ujedno upisujem poslijediplomski studij. Da onda dođem radije s tom potvrdom o studiranju kad se upišem na studij? To će biti početkom listopada? Hoće li mi do tada vrijediti izjava od vlasnika stana? Vlasnik stana je izjavu ovjerio jučer. Dokad nju mogu iskoristiti?
 17. Pozdrav ekipa, Radim u jednoj firmi na ugovoru na određeno vrijeme na godinu dana, što znači do sredine rujna. Ugovor nemam namjeru produžiti, iako nadređeni stalno ponavlja da ću dobiti ugovor na neodređeno. S nadređenim nisam u korektnim odnosima i htio sam vas pitati koliko ranije mu moram reći da neću produžiti ugovor? Zasad mu ne govorim ništa jer mi se ne slušaju govori kako radim u najboljoj firmi na svijetu i da nikad neću nać ništa bolje. Što kraće to slušam, to bolje. S početkom listopada me čeka novo radno mjesto, ima li onda potrebe za ikakvim prijavama jer će pauza između radnih mjesta biti oko 15 dana?
 18. Odjava boravišta

  Ekipa, Imam prijavljeno boravište u Zagrebu do srpnja. Budući da sad za 2 tjedna selim u Split, mogu li u Splitu odjaviti zagrebačko boravište ili baš moram tu u Zagrebu odjaviti?
×