Jump to content

imeprezime

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hvala na odgovoru. 1) Uz ankes pretpostavljam da moram priložiti i ponovno popunjenu prijavu jer je sad kvadratura malo drugačija (manja)...? 2) Prodavatelj je napravio tu nekretninu (kupljen je dio kuće). I živio je čitavo vrijeme i dan-danas živi u drugom dijelu... Šta onda treba tu navesti. Prvi puta sam onda izgleda krivo popunio... 3) Dobro. Kad god da dođe... Hvala još jednom.
  2. Pozdrav svima. Imam par pitanja i bio bih jako zahvalan kad bi mi neko pomogao. 1) Kupio sam stan, prijavio porez, ali moram ponovno prijaviti porez jer je prilikom sklapanja ugovora nešto krivo navedeno pa smo morali raditi aneks ugovora. Pitanje je da li moram ponovno skupljati sve one silne papire i svu proceduru ponavljati ili je dovoljno popuniti prijavu, priložiti aneks ugovora i "nekako" se pozvati na prvotnu prijavu? 2) Čisto radi provjere. Kod popunjavanja prijave šta se upisuje pod 1.3. kad trebam navesti "Prodavatelj - otuđitelj stekao je nekretninu koju otuđuje na temelju"? 3) Kad mogu očekivati razrez poreza? Unaprijed se zahvaljujem na svoj pomoći.
  3. šta nitko ne zna? dajte, molim vas, dosta mi je hitno da to riješim... jel to uopće moguće ovako? da se bilo kako osiguam... hvala.
  4. ovako, još jedna stvar ako mi netko može odgovoriti... znači, ovo nisam mogao uknjižiti jer je jedna prostorija van projekta tj. napravljena (nadograđena) je bez građevinske dozvole. sad kad je ugovor prepravljen sad bi valjda sve trebalo biti u redu. a što se tiče te prostorije, prvotni vlasnik se ponudio (dogovrili smo se) da napiše izjavu da je ta prostorija u mom punom vlasništvu (čisto da kad jednog dana on bude prodavao svoj dio ili ja budem tražio g dozvolu za taj dio ne bude problema). okej, kako to napraviti i da li su dovoljni samo naši potpisi ili i to treba ovjeriti kod bilježnika? odnosno, da li će bilježnik nakon ovjere to negdje prijaviti ili se to radi samo sa kupoprodajnim uogovorima, a ne i sa izjavama? eto, isprike na dugom postu i unaprijed hvala na odgovoru.
  5. Ne znam, mislio sam da odvjetnik neće htjeti jer nemam računa, ali nije bilo tako. Bili danas kod njega i napravljen je aneks ugovora i sad odgovara sve (valjda) po projektu. Valjda će sad sve biti okej. Hvala na odgovoru.
  6. evo ovako... kupljena je nekretnina, sklopljen je ugovor i sve je izgledalo okej. ALI, ispostavilo se da je ugovor krivo sklopljen (radi se od dijelu nekretnine i krivo su izračunate idealne cjeline) i ne mogu se uknjižiti. sad bi mi (prvotni vlasnik i ja) poništili taj ugovor i napravili novi da sve bude kako treba. pitanje, kako se to radi? koja je procedura? šta s porezom (predao sam prijavu za porez na temelju ovog ugovora)? neću ga valjda dva puta plaćati? kako se osigurati da me ovaj prvotni vlasnik ne izlevati (izgleda da je okej čovjek, ali opet)? moja greška je bila što sam odvjetniku koji je složio taj ugovor platio bez računa (radi koje kune manje) pa sad taj odvjetnik i nije od koristi... drugo, koje su mane i nedostatci vanknjižnog vlasništva? ako se ovo ne bude moglo tako lako riješiti, šta ću sve izgubiti ako ostane ovako neuknjiženo? hvala na svim odgovorima.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija