Jump to content

error_1205

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. "Ako je vozilo samo uslijed okrznuća izbačeno iz normalne putanje, zaručnica nije kriva Ako je vozilo skrenulo uslijed panične reakcije vaše zaručnice..." teško je biti pametan kada voziš preticajnim trakom na autoputu i kada vozilo prijeđe na tvoju stranu i krzne te pri brzini 130km/h. u svaka reakcija u tom slučaju je panična, samo što netko ima sreće da se izvuče, a netko ne. samo, stvar je u tome da je preticajni trak na autoputu u prednosti i tako se i ponašaš, a auti iz desne linije moraju paziti kad se prestrojavaju. moje je mišljenje da je drugi auto prekršio prometno pravilo i neoprezno oduzeo prednost
  2. uzeli smo jednog odvjetnika koji je stručnjak za prometne nesreće i koji je u tom poslu 100% "in" i on je rekao da možemo biti mirni i da je stvar skoro riješena. veliki plus je što ima prijatelja iz zagreba koji trenutno živi blizu njega i komuniciramo na hrvatskom preko tog prijatelja, tako da nam je čovjek rekao sve točno kako je. nakon 4 mjeseca ipak malo mirnije spavam nakon sastanka s odvjetnikom.
  3. morali smo platit polog i puštena je čim je dala iskaz. dobila je i vozačku i putovnicu i u Hrvatskoj je. zašto pitaš?
  4. stigli su papiri prometnih i medicinskih vještaka. prometni je napisao da je drugo vozilo prešlo na preticajni trak i malo okrznulo vozilo moje zaručnice na šta je ona pokušala izbjeći veći sudar i izgubila kontrolu. medicinski je rekao da su šanse bile 80% da bi čovjek preživio da je koristio pojas. prema svemu tome, drugi vozač bi mogao biti krivac za nesreću jer je on svojom nepažnjom izgleda ipak uzrok nesreće.
  5. da li se uzimaju u obzir stvari poput:-nije nikad osuđivana (nema čak ni parkirnu kaznu), nije bila alkoholizirana (0,00 promila), nije vozila preko ograničenja, nije zaspala, nije se izravno bez razloga zabila u drugo vozilo... moje nestručno mišljenje je da se i to gleda ako slučajno nju optuže. mislim da nije isto kad netko uzrokuje nesreću oduzimanjem prednosti, ne stajanjem na STOP ili na crveno svjetlo ili ne daj Bože u alkoholiziranom stanju...
  6. odvjetnik iz mađarske mi je javio da je stiglo rješenje vještaka i da su vijesti prilično dobre. bila su dva dodira auta. prvi ne znam kako se desio, ne razumijem mađarski, ali je tek drugi dodir kad se auto moje zaručnice počeo okretati dodirnuo drugo vozilo i tad je nastala sva šteta. ali jedan jako dobar odvjetnik mi je rekao da u takvom slučaju nisu bitne posljedice nego uzrok. npr. auto udari drugi auto i taj drugi sleti s ceste i ubije neke ljude na njivi. taj drugi nije kriv za smrt zato jer da onaj prvi nije prouzročio nesreću toga nebi ni bilo. svi znamo da je svako vozilo oružje kad sjednemo za volan i da može ubiti tebe i druge i da se na autocesti teško može kontrolirati vozilo koje je izbačeno iz putanje i koje je zahvatilo travu, ivičnjak ili nešto drugo. nadam se da će se to sve riješiti i da mi zaručnica neće u zatvor, iako je već sada u teškom psihičkom stanju jer joj je to prva prometna u životu i još s takvim posljedicama.
  7. ona je optužena za prometnu nezgodu iz nehata i istraga je još u tijeku. a kako je strancima u hrvatskoj? da li oni ako su krivi idu u hrvatski zatvor ili dobiju uvjet?
  8. bilo je to kasno poslijepodne, sunce jako tuče u oči, a to su neki umorni radnici išli s posla. moguće je da im je ona ušla u mrtvi kut, jer se on ubacio i vjerovatno je vidio vozilo i počeo se vraćati, ali bilo je kasno. postoje tragovi kočenja preko dvije linije i prilikom tog kočenja je zahvaćeno to drugo vozilo. naravno, to je takva reakcija- ako je kotač zahvatio travu na lijevoj strani, vozač automatski koči i mota volan u desnu, suprotnu stranu. tu je već kontrola nad vozilom izgubljena i tada je udareno drugo vozilo. nije se ona samo ravno zabila u njega bez razloga. a tamo su na policiji rekli da je olakotna okolnost ta što čovjek nije bio vezan zato jer su u mađarskoj strogi zakoni što se tiče vezanja i kao, taj čovjek je nevezanjem sam utjecao na to što se desilo. naime, pet ljudi je bilo u vozilu- četiri koji su bili vezani prošli su s lakšim ozljedama. što se tiče odvjetnika, odmah smo ga dobili i platili i na policiji su rekli da u takvim slučajevim za strance ide novčana ili u najgorem slučaju neka uvjetna kazna i da ne smije ući u mađarsku neko vrijeme. više puta smo pitali da li je moguća zatvorska kazna i oni su rekli da to nije moguće. ali dok sve ne bude gotovo, ja ne vjerujem u to.
  9. 12.04.2007. zaručnica je sudjelovala u prometnoj nesreći na autoputu u mađarskoj. vozila je preticajnim trakom a vozilo ispred nje je krenulo na njenu stranu. da ga izbjegne skrenula je ulijevo, kotač je zahvatio travu i izgubila je kontrolu nad vozilom te je auto krenuo ulijevo i udario to drugo vozilo. zaručnica je sletila s autoputa i, hvala bogu, prošla s lakšim ozljedama. međutim, to drugo vozilo se prevrnulo i jedan putnik koji NIJE BIO VEZAN je ispao iz vozilo i na mjestu poginuo. ona je cijelu noć bila po bolnicama, te je ujutro privedena kod istražnog suca, platila 2000 EUR za ne znam šta i vratili su joj sve dokumente. mi još uvijek čekamo završetak istrage i tresemo se od straha šta će mađari reći. da li netko ima nekakav savjet? šta da radimo?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija