Jump to content

puff91

Korisnik
  • Broj objava

    21
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

Postignuća

  1. Mi smo se već složili u vezi alimentacije, raspodjele imovine i viđanja djece, bez drame i svađe. Čisto ljudski.
  2. Zahvaljujem na odgovoru. Taj zahtjev je "ZAHTJEV ZA OBVEZNO SAVJETOVANJE PRIJE RAZVODA BRAKA"?
  3. Poštovanje! Nakon 17 godina veze, 8 godina braka i dvoje maloljetne djece, moja supruga i ja smo se udlučili za sporazumni razvod braka. Ni ona ni ja nismo sigurni kako ide proces, od čega krenuti, koji je prvi korak itd...pa vas molim nas uputite. Hvala!
  4. Hvala na odgovoru. Vi potvrđujete da to što je suvlasnik ne utječe na spuštanje na minimalac?
  5. Hvala vam puno! Za pocetak bi ovo mogao ispricat svom knjigovodstvu.
  6. Nemam ugovor trenutno kod sebe ali sam provjerio u sudskom registru. Pod “osnivači/članovi društva” smo navedeni obojica. Pod “osobe ovlaštene za zastupanje” sam naveden samo ja kao član uprave i direktor, te da zastupam društvo pojedinačno i samostalno.
  7. Poštovanje! Suvlasnik sam i direktor društva s ograničenom odgovornosti. Do nedavno smo kolega i obojica bili direktori, suvlasnici 50:50 i suosnivači. Na savjet knjigovodstva, u svrhu snižavanja troškova firme smo promijenili ugovor i sada sam samo ja direktor, a kolega je zaposlenik. U novom ugovoru sam samo ja član uprave ali on je ostao suvlasnik u istom omjeru kao i prije. Danas mi knjigovodstvo kaže da smo ga trebali izbaciti kompletno i ostaviti samo kao djelatnika jer dok god se vodi da je suvlasnik ne može mu se isplaćivati radnički, već direktorski minimalac, i time smo praktički bacili novac u vjetar. Svjestan sam svog knjigovodstvenog neznanja, i bez sumnje sam u kompetenciju svog knjigovođe. Ali logika mi nalaže ako je sporna DIREKTORSKA plača, a kolega više nije DIREKTOR, da nema razloga da mu se ne može isplatiti iznos koji smo planirali. Molim za savjet. Hvala!
  8. Hvala na odgovoru. U privitku je nova skica u koju sam ubacio smijer kretanja vozila da bude jasnije. Tamno plavo auto je suprugino, bijelo je auto koje je udarilo u njezino a sivo je svjedok koji je sve vidio. Smatram da nije nikome oduzela prednost jer je auto došlo odzada i to u traci u kojoj se uopće nije smijelo nalazit. Traka je isprekidana nekoliko metara na mjestu skretanja jer je to funkcionalno raskrižje.
  9. Poštovani, moja supruga je prije 2 dana sudjelovala u prometnoj nesreći. Sa magistrale se, nakon što je dala pokazivač smijera, pokušala priključiti na sporednu cestu sa sjeverne strane. U tom trenutku vozač drugog auta, kretajući se iz smijera prema stražnjem kraju supruginog vozila, usljed prevelike brzine (+80 kmh u naseljenom mjestu) shvaća da se ne može zaustaviti na vrijeme i počinje manevar zaobilaženja i udara u auto moje supruge koje se dijelom već nalazi u suprotnoj traci. Sudeći prema mišljenju svih nazočnih, ukjučujući i polijske službenike moja supruga je u pravu ali prema informacijama koje smo dobili naknadno, moju suprugu se krivi za uzrokovanje nesreće jer je trebala uočiti i propustiti vozilo koje ju je "pretjecalo" (preko pune crte i pokraj pješačkog). Isplati li se angažirati odvjetnika ako se stvarno pokaže da je zaključno ona okrivljena? Hvala!
  10. Pozdrav! Pokušavam procijeniti svoju situaciju pa bi molio stručnu pomoć. Imam ovrhu na iznos 1.900,00kn + troskovi = cca 2.900,00 kn, na to dodam kamate, a s obzirom da su računi iz kraja 2008. godine pretpostavljam da će dug ukupno ispasti oko 6.000,00 kn. Imam još 7 dana za reakciju i planiram nazvati Hanžekovića i pokušat dogovorit plaćanje u obrocima. Meni je plaća 3.000,00 kn + prijevoz na posao 280,00 kn. Imam kredit u PBZ-u 550,00 kn/ mj. i 5 rata na amex-u od 560,00 kn/mj. S obzirom da mi se po zakonu smije skinut 1/3 plaće a već je rezervirana na prijašnje troškove da li se može dogovoriti da otplata počne tek pri isteku bar jedno od kredita? Hvala!
  11. Poštovani, na adresu moje firme mi je stigla pošiljka koja sadrži dostavu pravomoćnog rješenja o ovrsi. Na prvoj strani piše: Poštovani, u prilogu dostavljamo pravomoćno i ovršno rješenje o ovrsi Javnih bilježnika Ive Hanžeković Živković i Lade Škaričić-Sinčić, doneseno pod poslovnim brojem xxxxx/09, dana. Slijedom navedenoga, pozivamo Vas temeljem Ovršnog zakona da pod prijetnjom vlastite odgovornosti, dio plaće ovršenika (moje ime i prezime, OIB), isplaćujete ovrhovoditelju HT dd... ... dok dospjela potraživanja ne budu isplaćena u cijelosti. Druge dvije strane sadrže punomoć sa datumom 23.05.2016. Četvrta strana sadrži podatke odvjetnika, moje podatke i ukupan iznos duga od 1908 kn. Piše napomena: Budući da ovršenik nije dobrovoljno ispunio svoju obavezu, ovrhovoditelj predlaže da javni bilježnik donese slijedeće Rješenje o ovrsi: računi za 10/2009, 11/2008, 12/2008, 1/2009, 2/2009, 4/2009. Na kraju je pečat javnog bilježnika sa datumom: 16.07.2009. a ispod njega je pečat sa datumom: 20.12.2014. na kojem piše da je rješenje pravomočno. To je ukratko to... Račune vjerojatno nisam platio, zašto bi me inače potraživali... Zanima me zašto mi nije stigla niti jedna jedina obavijest o ovom postupku. Može li se išta napraviti u smislu zastare ili otpisa dijela duga? Kako da im pristupim pri dogovoru za plaćanje, da se prestavim kao ovršenik i zatražim plaćanje na rate? Što mi je najpametnije napraviti, zimi financije nisu bajne? Hvala unaprijed!
  12. Poštovani, primio sam prekršajni nalog kojim me se tereti na 2000,00 kn, a radi se o izostanku dostave informacija o vozaču nepropisno parkiranog vozila (kazna 350,00 kn) Vjerojatno sam namjeravajući platiti kaznu jer nema tko drugi voziti moje auto osim mene, smetnuo s uma uslijed obaveza u tom periodu. Dakle ne poričem da sam kriv ali bi volio smanjit kaznu jer mi je prije svega bezobrazno naplatiti 2000 kn takvu banalnu glupost. Pogotovo dok radim za 3000 kn i imam malo dijete i ženu koja ne radi. Pošto nemam nikakvog iskustva u pisanju prigovora molio bi vas za savjet kako to odraditi kako treba. Hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija