Jump to content

kelas

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Ispričavam se na prethodnom upitu, budući da je sve decidirano navedeno u čl. 226. Zanima me još slijedeće: posjedujem BiH vozačku dozvolu i upravljam vozilom BiH registarskih oznaka, znači li to da i u tom slučaju u roku od godine dana istu moram zamijeniti za RH? Unaprijed hvala.
  2. Hvala Vam na promptnom odgovoru. Vjerojatno ste mislili na čl. 226. Rok od godinu dana mi još nije istekao. Što se podrazumijeva pod zamjenom? Znači li to i nekakvo dodatno polaganje vozačkog ispita na teritoriju RH ili isključivo zamjena BiH za RH vozačku dozvolu? Ažurirano Hvala Vam na promptnom odgovoru. Vjerojatno ste mislili na čl. 226. Rok od godinu dana mi još nije istekao. Što se podrazumijeva pod zamjenom? Znači li to i nekakvo dodatno polaganje vozačkog ispita na teritoriju RH ili isključivo zamjena BiH za RH vozačku dozvolu?
  3. Državljanin sam BiH, sa stalnim boravkom u RH te u postupku stjecanja hrvatskog državljanstva. Zanima me, ukoliko bih kupio vozilo u RH i registrirao na svoje ime, mogu li isti voziti na području RH s vozačkom dozvolom iz BiH. Unaprijed se zahvaljujem na odgovoru. Lijep pozdrav!
  4. Poštovani, zahvaljujem Vam se na brzom odgovoru. Budući da ste mi naveli da imam pravo na državljanstvo RH i da mi je potrebna pomoć, molim Vas savjet kome se obratiti za isto. P.S. Sutra ionako idem u MUP kako bih prijavio privremeno boravište u RH (spominjati li išta u svezi ovog slučaja prilikom prijave?) Unaprijed zahvalan. Lijep pozdrav!
  5. Poštovani, rođen sam 1979. god. u Rijeci gdje sam i živio s roditeljima do 30.07.1992. god. Roditelji su mi bosanski državljani s prebivalištem u Rijeci do gore navedenog datuma nakon kojeg smo otišli živjeti u Bosnu. Imam bosansko državljanstvo i provjerom u MUP-u rekli su mi da sam bio upisan u knjigu državljana RH do polovice 1993. god. nakon kojeg sam izbrisan iz iste. Odlučio sam se ovdje vratiti,živjeti i raditi, ali me sada tretiraju kao stranca iako sam ovdje rođen i živio do svoje 13 godine. Bio sam u MUP-u i raspitao se zašto nije moguće dobiti domovnicu, na što su mi u pravnoj službi MUP-a odgovorili da isto nije moguće, budući da su mi roditelji bosanski državljani i rođenjem u RH ne stječem pravo na dobivanje domovnice, već da prava u RH mogu ostvariti jedino brakom s Hrvaticom. Moje pitanje je zašto ne mogu dobiti domovnicu, ako sam do 1993. bio upisan u knjigu državljana RH iz koje su me bez ičije suglasnosti izbrisali, odnosno tretiraju me kao stranca i što mi je dalje za činiti. Unaprijed hvala na odgovoru. Lijep pozdrav!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija