Jump to content

zozef

Korisnik
 • Broj objava

  408
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. branitelji novi zakon

  Osoba o kojoj pišem ima samo tu jedinu mogućnust da se dočepa nekakve mirovine pa je razumljiva njena nestrpljivost.
 2. branitelji novi zakon

  Bio sam,ali i za službenicu postoji dvojba i čeka se da vide kako će biti riješen prvi takav slučaj koji je u postupku.
 3. branitelji novi zakon

  Poštovani profesore,a ako pokojnik nije bio u mirovini ima li udovica tad pravo na mirovinu kad navrši 50 godina a u trenutku smrti branitelja ,dragovoljca je imala 44 godine.
 4. branitelji novi zakon

  Ako bi imala pravo ,kako bi joj se obračunala mirovina.Dali bi imala pravo po mužu civilna, ili bi išla najniža braniteljska.
 5. branitelji novi zakon

  Prijateljica navršava 48 godina ,udovica je dragovoljca hrvatskog branitelja.Udovica je od svoje 44 godine.Pošto je po starom zakonu ostala prikraćena,to jest nije apsolutno ništa NIJE mogla ishoditi niti joj je prošli zakon nešto omogućavao u budućnosti.Sada po novom zakonu navodno ima šanse sa 50 godina ostvariti mirovinu.Muž joj je imao oko 400 dana rata.Dali bi neko mogao pojasniti ima li kakvo pravo i koliko bi to bilo I KADA iz podataka koje sam napisao.Hvala unaprijed.
 6. Inv. iza smrti HRVI?

  Hvala
 7. Inv. iza smrti HRVI?

  Neznam baš jeli pitanje za ovu temu.Onako u razgovoru prijatelja zanima ima li pravo u slučaju smrti supruge on na neki dio njene mirovine uz svoju i obrnuto ,Ima li ona uz svoju pravo na njegovu i koliko,u slučaju njegove smrti NJegova mirovina je braniteljska invalidska opća 4900 kn ,njena 1400 kn invalidska profesionalna,civilna.
 8. mirovina

  Hvala na odgovoru.
 9. mirovina

  Molio bih jedno pitanje.Susjeda 3 ,11.2021 ima pravo na starosnu mirovinu.Ima 27 godina 6 mjeseci staža.Kolika bi joj bila minimalno mirovina.Staž je iz radnog odnosa.
 10. 6a-mirovina

  Hvala Profesor,Maličovjek na iscrpnim odgovorima.
 11. 6a-mirovina

  Nije za mene izračun.
 12. 6a-mirovina

  Poš profesor. Ovo nije izrčun za mene već usluga. Pogledao sam tablicu,sve mi je jasno,samo još jedno pitanje.Dali je ovdje uračunato i vojni dio 27 posto i penalizacija staža preko 41 godinu.
 13. 6a-mirovina

  Dali bi to značilo minimalno 61 kn puta 41 što čini 2501 plus 30,6 posto što čini mirovinu 3266 kuna .ili tako nekako.
 14. 6a-mirovina

  ¸Poštovani profesore.Ako branitelj dragovoljac sa 62 godine starosti i 44 godine čistog staža što minimalno može dobiti ako u ovom času podnese zahtjev za mirovinu.Uz to što je dragovoljac ima i oko 600 dana borbenog.
×