Jump to content

zozef

Korisnik
  • Broj objava

    408
  • registrirao se

Sve što je zozef objavio

  1. Osoba o kojoj pišem ima samo tu jedinu mogućnust da se dočepa nekakve mirovine pa je razumljiva njena nestrpljivost.
  2. Bio sam,ali i za službenicu postoji dvojba i čeka se da vide kako će biti riješen prvi takav slučaj koji je u postupku.
  3. Poštovani profesore,a ako pokojnik nije bio u mirovini ima li udovica tad pravo na mirovinu kad navrši 50 godina a u trenutku smrti branitelja ,dragovoljca je imala 44 godine.
  4. Ako bi imala pravo ,kako bi joj se obračunala mirovina.Dali bi imala pravo po mužu civilna, ili bi išla najniža braniteljska.
  5. Prijateljica navršava 48 godina ,udovica je dragovoljca hrvatskog branitelja.Udovica je od svoje 44 godine.Pošto je po starom zakonu ostala prikraćena,to jest nije apsolutno ništa NIJE mogla ishoditi niti joj je prošli zakon nešto omogućavao u budućnosti.Sada po novom zakonu navodno ima šanse sa 50 godina ostvariti mirovinu.Muž joj je imao oko 400 dana rata.Dali bi neko mogao pojasniti ima li kakvo pravo i koliko bi to bilo I KADA iz podataka koje sam napisao.Hvala unaprijed.
  6. Neznam baš jeli pitanje za ovu temu.Onako u razgovoru prijatelja zanima ima li pravo u slučaju smrti supruge on na neki dio njene mirovine uz svoju i obrnuto ,Ima li ona uz svoju pravo na njegovu i koliko,u slučaju njegove smrti NJegova mirovina je braniteljska invalidska opća 4900 kn ,njena 1400 kn invalidska profesionalna,civilna.
  7. Molio bih jedno pitanje.Susjeda 3 ,11.2021 ima pravo na starosnu mirovinu.Ima 27 godina 6 mjeseci staža.Kolika bi joj bila minimalno mirovina.Staž je iz radnog odnosa.
  8. Hvala Profesor,Maličovjek na iscrpnim odgovorima.
  9. Poš profesor. Ovo nije izrčun za mene već usluga. Pogledao sam tablicu,sve mi je jasno,samo još jedno pitanje.Dali je ovdje uračunato i vojni dio 27 posto i penalizacija staža preko 41 godinu.
  10. Dali bi to značilo minimalno 61 kn puta 41 što čini 2501 plus 30,6 posto što čini mirovinu 3266 kuna .ili tako nekako.
  11. ¸Poštovani profesore.Ako branitelj dragovoljac sa 62 godine starosti i 44 godine čistog staža što minimalno može dobiti ako u ovom času podnese zahtjev za mirovinu.Uz to što je dragovoljac ima i oko 600 dana borbenog.
  12. Nije trenutno u stanju sve to izganjati,trenutno otežano hoda par metara a ne služi se kompjuterom.Kad završi liječenje krenut će s tim.
  13. Poštovani,prijatelj je na bolovanju ima 3100 kn mjeseno bolovanja pa je možda najbolje da još pričeka jer taj iznos svakako premašuje iznos bilo koje eventualne mirovine.
  14. Poštovani trebam jedan savjet,u biti pojašnjenje.Prijatelj je nastradao u saobraćaji i sigurno neće više biti spsoban za rad. E sad dolazi ono zanimljivije,on nije vodio računa o sebi pa mu se dogodilo da je dosta toga fulao.Naime rođen je 1956,ima 48 godina čistog staža bez ikakvih benificija.Čak je teta na mirovinskom više puta zbrajala nevjerujući da on ima toliki staž.Počeo raditi sa 16 godina.Ako ide u starosnu 60 -41 godina bila bi sigurno mala,invalidska koju bi sigurno dobio još manja.E sad ostaje minimalna braniteljska koja bi po našem izračunu trebala biti oko 2600 plus 600 dana rata,dragovoljac.Zanima me a)koliki bi taj dodatak bio na te dane b)može li odmah podnijeti zahtjev za minimalnu braniteljsku i dali mu se od 1.3. obračunava ovaj dodatak ili mora sa svim nategnuti bolovanje do 1.1 2019 da bi to najpvoljniju mirovinu i ostvario.
  15. Moram prvo pokupiti sve podatke pa ću se javiti.
  16. Postavio bih jedno pitanje za prijatelja.Naime prijatelj je nastradao u saobraćajki i sigurno je da se neće dovoljno oporaviti da bi nastavio raditi.I sami doktori mu kažu da je i da će biti nesposoban za rad.On je branitelj,dragovoljac ,1956 godište,u ratu oko 2,5 godine.Što bi bilo najbolje napraviti ,naravno kad mu se stanje stabilizira.Ići na invalidsku komisiju ili tražiti najnižu braniteljsku ili nešto treće.Molim znalce da malo razbistre vodu oko ovog slučaja.
  17. Zadnje riječi predsjedajućeg Furia Radina u petak su bile.Vidimo se u srijedu kad ćemo raspraviti Zakon o hr braniteljima.
  18. Nikad niko neće tražiti da to razdužiš.
  19. Da to je smanjenje po onom Kosoričinom,a da si prešao 5000 još bi te jednom oderali.
  20. OK. Ali ja govorim,ne ulazeći u segmente projeka,u prosječnu mirovinu braniteljsku koja je prikazivana kao abnormalno visoka i s njom se manipuliral a sad sam Mrsić govori o iznosu od 4 i nešto.Tko je ovdje lud.http://www.hrt.hr/enz/otvoreno/387527/
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija