Jump to content

SuZaNaZg

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je SuZaNaZg objavio

  1. Vlasnik je grad Zagreb, za ostape stanare nemamo informacije
  2. Molim Vas za smjernice kako i sto dalje. Suprug je od pok bake i djeda nasljedio izvanknjizno suvlasnistvo nekretnine i to 8/10 iste. Stan je kupljen i otplacen davne 92 god. Zgrada nije upisana u zemljisne knjige. Od kud uopce krenuti kako bi upisao vlasnistvo?
  3. Zna li netko, koliko bi me kostalo da se obratim odvjetniku za rijesavanje cijelog ovog dijela neplacanja alimentacije? Moze i pm
  4. Radi, prima placu, vlasnik firme. Kontaktirala sam czss i oni su me ustvari i uputili i predlozili jedino to da predam za ovrhu na fini.
  5. Hvala na odgovoru. Znaci mjesec po mjesec, koliko je u kojem ostao duzan? Znate li mozda kako se rijesava pitanje da mu se u buducnosti automatski skida alimentacija, jer ovako stalno odugovlaci, pa nekad na mjesec uplati 100 nekad 200kn, ili najcesce nista...
  6. Od czss sam dobila uputu da na Fini predam zahtjev za ovrhu za bivseg muza koji istu ne uplacuje redovno ili ju uplacuje u iznosima kojima on hoce ali nikada ne onoliko koliko je to odredeno. Imam pravomocnu presudu. U zahtjevu Fine postoji stavka da se trazbina naplati u cijelosti ili u dijelu prema specifikaciji. Obzirom da je ipak nesto bilo uplaceno mene zanima dali ja tu specifikaciju moram rucno napisat ili mi ipak treba jos neki papir? Hvala Vam na svakom odgovoru.
  7. Mario, hvala na odgovoru. Ne mislim trazit nikakav dio stana, shvacam da to nije bracna imovina. Zanima me imam li kakvu osnovu traziti "boravak" u stanu tipa do djetetove x-godine? Za alimentaciju znam, no s obzirom da je prijavljen a minimalac, a ostali veci dio place dobiva na ruke, bojim se da nece biti dovoljno za placanje podstanarskog zivota...
  8. Krenuli smo u postupak razvoda, u braku imamo jedno dijete, oboje smo zaposleni, zivimo u stanu koje je njegovo nasljedstvo, no jos uvijek nije u njegovom vlasnistvu. S obzirom na minimalna primanja koja su moja prava i prava djeteta ako on prijeti izbacivanjem iz stana i sada i nakon sto bude doneseno rijesenje o rastavi?
  9. Pokusat cu sko krace objasnit situaciju, i molim Vas za pomoc. U braku smo 8 god, imamo dijete od 7 god. Zivimo u njegovom stanu koji je njegovo nasljedstvo, no jos uvijek nisu rijeseni ti papiri. Prije 3 god saznala sam da me vara, priznao je, ja sam mu obecala oprostit, nakon par mjeseci sam saznala da on nije nista promijenio i da nastavlja sve po starom. Tada sam odlucila da zelim rastavu. No, nikako se ne slazemo, pa izgleda da se ni za sporazumni razvod necemo moci dogovoriti. Moja pitanja su sljedeca: 1) Zivimo u Zagrebu, ja radim samo ujutro, a vidim da se na opcinskom sudu zahtjevi mogu predat samo do 12 sati, mogu li ja poslati postom? 2) Zivimo u njegovom stanu, on se u zadnje vrijeme prijeti da ce me izbacit iz stana, promijenit brave dok sam na poslu, ima li pravo na to prije pravomocnog rjesenja o rastavi i sto mogu napravit u toj situaciji? 3) Mogu li se s obzirom na novi obiteljski zakon pozvat na to da mogu bit u njegovom stanu sve do punoljetnosti djeteta, tj. ja i dijete nemamo kamo, sve dok jos 5 godina imam kredit, pa si nemogu priustit podstanarstvo 4) On je prijavljen na minimalac, a ostatak svoje place i to puno veci dio dobiva na ruke, mogu li i kako to dokazati kada mi bude potrebno za alimentaciju?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija