Jump to content

Tintintin

Korisnik
  • Broj objava

    14
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Pozdrav, Molim Vas informaciju ili još bolje konkretno gdje u zakonu o radu, je opisano slijedeće: Putovanje u drugu državu nedjeljom u poslovne svrhe. Navodno se to smatra poslovnim putem,te nije podložno prekovremenima niti se smatra radom nedjeljom.. Znači,ako u nedjelju vozim (auto) 10+ h u drugu državu, tako da budem u ponedjeljak ujutro raspoloživ na destinaciji, to se ne priznaje nikako? Niti (redovnih) 8h, niti 2h prekovremeno? Hvala Vam unaprijed, Lijepi pozdrav.
  2. mali update, ako netko bude imao sličnih problema/dilema. brat je ovjerio kod JB u njemačkoj. može biti samo na hrvatskom, nije nužno i na njemačkom. (ne treba biti "službeno prevedena" od strane tumača ili slično.) Znači, sastavi se, (meni je pomogla banka u sastavljanju) i ovjeri se vani. pozz
  3. Ima HR državljanstvo. moram nazvati kod nas JB i banku pa saznati da li će takav ugovor uvažiti ako je njegov potpis ovjeren tamo kad ne bude fizički ovdje za potpis kod našeg Jb.
  4. znači, brat mora tu punomoć napraviti u njemačkoj kod javnog bilježnika? i onda pošalje ovamo? lp
  5. Pozdrav svima, molim savjet ukoliko netko može pomoći.. kupujem nekretninu od brata koji živi u inozemstvu (njemačka), kod ovjere ugovora trebam njegov potpis. E sad, pošto je situacija zbog korone takva kakva je, ne može doći u hrv i biti u preventivno u karanteni 2 tjedna pa onda natrag. zanimaju me mogućnosti kako da se ovjeri ugovor o prodaji nekretnine. možda punomoći ili nekako? Lp
  6. novi update.. županijski sud odlučio da moram JA platiti i ako hoću novce natrag, tužiti tipa kojemu sam prodao auto.. da..
  7. Mali update, ponovo ročište za cca mjesec dana.. sve opet ispočetka.. stvarno ne znam do kada se mogu žaliti na presude koje su bile u moju korist..
  8. Pozdrav, evo me opet. mali update... ponovo su presudili u moju korist i ponovo su se žalili na presudu. (2. presude već u moju korist, ponovo se žale) sa spikom da: pobijaju presudu u cijelost zbog; 1. bitne povrede odredaba parničkog postupka, 2. pogrešne primjene materijalnog prava i dalje se vade na to da sam bio vlasnik evidentiran u mupu za vrijeme kada su kazne napisane (jesam, jer kupac nije prenesao auto na sebe, ali imam kupoprodajni ugovor da sam ga prodao ranije) i da ove tužbe nisu prekršajnog tipa nego spadaju u sporove male vrijednosti (tako nekako) plus, priložili su neke presude iz drugih gradova sa sličnim presudama na koje se vade.. Help! hvala unaprijed!
  9. Aha,super. Zahvaljujem na brzim odgovorima, javim se dok završi sud. Još jednom, stvarno puno hvala. dosta mi je stvari jasnije sada. Lp
  10. Znači, mogu me daviti s tim u nedogled? jel postoji zastara na to? A kad sam već kod toga, pri prvom ročištu, moram sam uplatiti 100 kn za troškove, koji su kasnije trebali biti vraćeni s obzirom da je presuda bila u moju korist. nisam ih još dobio, da li mogu na slijedećem ročištu tražiti kamate na to kako i oni traže kamate na svoje?
  11. ok, a da li to onda vrijedi na sudu? ako se dobro sjećam, i rekao sam nešto u tom smislu. Jer kako sam naveo, nije problem MUP, nego parking služba u vlasništvu grada. u prilogu koji su poslali, navedeno je da se tereti vlasnik vozila koji je naveden u MUP-u. U tom slučaju sam to ja, pošto tip kojem sam prodao auto nije prenesao auto na sebe u roku od 14 dana, a imam ovjeren kupoprodajni ugovor zaključen prije nego su počinjene kazne za parking. tu je cijela zavrzlama.. A sami su rekli da nisu reagirali na moj prigovor koji sam im unaprijed donio i da nisu ni pokušavali kontaktirati kupca, nego direktno terete mene..
  12. Poštovanje, redovito pratim ovaj forum i puno toga sam naučio,sada bih ja trebao malu pomoć... radi se o slijedećem: prodao sam auto (kupcu sam ostavio tablice), registriran jop cca.3 mjeseca. nakon godinu dana sam dobio obavijest od policije da nisu vraćene tablice i da auto nije kasnije registriran, te kaznu od 700 kn. podnio sam prigovor i priložio kupoprodajni ugovor. sve 5. (kasnije sam obaviješten da je progovor prihvaćen i da ne trebam platiti). Policijski službenik je savjetovao da provjerim da li postoje koje neplaćene karte za parking. idem provjeriti u gradsku parking službu, ispostavilo se da ima nekoliko neplaćenih karti (oko 600 kn), te unaprijed u njihovoj službi ostavljam kopiju kupoprodajnog ugovora i prigovor da sam auto prodao i da nisam bio vlasnik kada su kazne napravljene. Sad ono bitno.. Nekoliko mjeseci kasnije dobivam poziv na sud od parking službe da postoje kazne.. bio sam na ročištu, ponovo priložio ovjeren kupoprodajni ugovor iz kojeg se vidi da nisam bio vlasnik i prigovor. Općinski sud je presudio u moju korist. danas, 7 mjeseci kasnije, opet sam dobio poziv na sud, za iste kazne i da je parking služba uputila žalbu na presudu u općinskom sudu. Parking služba se stalno vadi na to da nisam odjavio auto nakon prodaje, a u policiskoj postaji su rekli da auto mora odjaviti kupac u roku od 14 dana.. Šta da radim? više nisam pametan.. molim Vas neki savjet. Unaprijed hvala, Lp.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija