Jump to content

Nora04

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovani, molim informaciju. Na radničkim sam sportskim igrama koje je organizirao Sindikat pri izlasku iz autobusa slomila nogu. Zanima me, imam li pravo na priznavanje ozljede na radu te dobivanje naknade? Unaprijed hvala!
  2. Poštovani, pri ispunjavanju Fininog zahtjeva za izravnu naplatu nailazim na problem- na koji način treba izvršiti specifikaciju dijela tražbine koji je priznat pravomoćnom sudskom odlukom? Posebice, kako se specificira iznos kamata (budući da se u presudi navode datumi od kada i do kada se plaćaju zatezne kamate, u kojem postotnom poenu i na koji iznos glavnice). Hvala na pomoći!
  3. Nakon poništaja ugovora, tko snosi odgovornost za naknadu štete počinjene ugovorom? Postoji li mogućnost da se "izbjegne" suvlasnik koji je potpisao taj ugovor?
  4. Postoji li rok za takvo utvrđenje? Moraju li svi suvlasnici zatražiti poništenje ili je dovoljno da samo jedan koji nije dao svoj pristanak? Što nakon toga, koje radnje poduzeti prema javnoj tvrtki kako bi uklonila vodove sa zemljišta? Puno hvala!
  5. Molim pomoć! Na koji način mogu zatražiti uklanjanje služnosti gradske tvrtke na svome zemljištu? Služnost je rođak ugovorio s tvrtkom prije 7 godina u ime svih suvlasnika zemljišta (bez našega pristanka), no ona nije upisana u zemljišnu knjigu kao teret na nekretnini. Unaprijed hvala na odgovoru!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija