Jump to content

hurus

Korisnik
 • Broj objava

  621
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  9

hurus je zadnji put osvojio dan prosinac 3 2015

hurus objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

O hurus

 • Rang
  Veteran

Nedavni posjetitelji profila

1326 pregleda profila
 1. invalidska mirovina

  Dokup nije moguć retroaktivno. Znači vi možete dokupiti radni staž koliko vam fali do propisanog uplačujući to mjesečno. Ako vam fali npr. 22 mjeseca toliko ga morate uplačivati. Mislim i nisam siguran da je minimalni staž osiguranja za mogućnost invslidske 15 godina.
 2. Poštovani, nema sporazumnog otkaza. OTKAZ JE VOLJA JEDE ILI DRUGE STRANE IZ UGOVORA (poslodavca ili radnika). Postoji sporazumni PRESTANAK UGOVORA O RADU za koji volju(potpisom) moraju iskazati obje strane iz ugovora ( radnik i poslodavac). I NEMA nikakve naknade HZZO-a pri sporazumnom prestanku ugovora o radu.
 3. Slobodan dan

  No, pa kaj bumo cvilili za jedan dan. Razmislite kak bu Vas gledal poslodavac. Pogotovo ak je dobar poslodavac.
 4. Neisplata doprinosa

  Poštovana, ne bitno je li ili ne, Vaš poslodavac plaćao doprinose. Bit je da Vas nije odjavio. Otiđite na HZZO i pitajte o svemu pa i iznosima.
 5. invalidska mirovina

  Poštovana, otiđite u pravnu službu HZMO-a i sve će Vam bit po objašnjeno. Tražite da se očituju na pismeno.
 6. potpis ugovora

  Ugovor i dalje traje.
 7. Tražim iskusnog odvjetnika

  Poštovani G-man, Nemate se nizašto ispričavati. Kuda biste došli da pročitate sve objave Legalisvila , kaj bi ja rekl: "mam". Zahvaljujem na tome što ste se sjatili mog sudjelovanja na radnom pravu. Osobito mi je drago što ste se sjetili i sudjelovanja u Caffeu. Bilo je to nezaboravno .I ja se toga rado sjetim. Naravno da su mi jasni razlozi zbog kojih ne možete "raditi ono" kaj sam ja tražil. Kad biste mogli, po meni to ne bi bio onaj Legalalisvil u kojem sam ja aktivni sudjelovao sa preko 2000 objava. No kako je uobičajeno u pravu, stvari oko nečijeg upita (ili nečeg drugog vezano uz pravo) mogu biti ovakve ili neke drukčije(htjedoh reći "šarene"). Pa sam i ja ,kad sam aktivno "radio" znao preporučiti, kad bi bila vatra odvjetnika P.Ž -ka, jer sam od našeg Flokija ( tko bi znao gdje sad on?- Čujem da je sad jak sudac nekog suda. Od njega sam naučio milion stvari o sudskoj praksi i tumćenja zakona o radu) saznao da je taj tvorac nekoliko knjiga i područje radnog prava i sudske prakse iz tog područja. I da, kao što je bilo i nekad, tako je i sad. Legalis je portal koji će sigurno pomoći čovjeku u "nevolji". Javila mi se vaša kolegica Ruby_D i naš član advokatus i jako su mi pomogli u iznalaženju rješenja za moj problem. I ovime se putem i njima zahvaljujem. Želi Vam puno uspjeha vama osobno , sve najbolje Vama svim "šefovima" i svim građanima grada "Legalisvila"! Živeli!
 8. Tražim iskusnog odvjetnika

  Poštovani, dugo nisam bio na L stranicama i vjerojatno je da mi nitko ne odgovara na moj upit iz "nekih razloga". Molim moderatore ( Zexa, G-mana ili kog drugog) da mi odgovori na pitanje i da preporuku: koji su najbolji odvjetnici koji se bave poslovima iz Zakona o trgovačkim društvima. Konkretno Ortačkim i drugim Ugovorima i toj domeni. S obzirom da sam ja kao Cigo1, i Hurus vrlo aktivno sudjelovao u u radu portala "L" , nadam se da sam zaslužio bili kakav odgovor. Zahvaljujem i srdačno pozdravljam.
 9. Poštovani, tražim iskusnog odvjetnika za sastavljanje Partnerskog ugovora.
 10. G-man,

  dugo me nije bilo. SRDAČAN POZDRAV.

  tEŠKO SE SAD SNALAZIM NA OVIM STRANICAMA.

  IMAM NEKA PITANJA VEZANO ZA MENAĐERSKE UGOVORE. KOME SE OBRATITI?

 11. Postovani,procitao sam vas post o uzimanju odvjetnika u svezi isplate otpremnine.Mozete li mi preporuciti nekog jer imam slicnu situaciju kod mene.Trebam dobiti otpremninu,a racun mi je blokiran..Unaprijed vam hvala..

 12. Lijep pozdrav,

  Vidim da dajete jasne i precizne odgovore u vezi radnog prava pa bih Vam i ja postavio par pitanja.

  Imam ugovor na određeno u jednoj geotehničkoj firmi gdje u ugovoru stoji tjedno radno vrijeme od 40 sati. U praksi je radni dan u trajanu od 10 sati a nekad i više s tim da je obavezno svaka druga subota radna a ponekad i svaka što premašuje mjesečni fond prekovremenih sati. Kod inžinjera i poslovođa u šihtericama se vodi samo rad od 8 sati bez obzira koliko je trajao. Proizlazi da nema pisanih dokaza za prekovremeni rad a uz to mjesečno dobijemo šihtericu za prethodni mjesec ili 2-3 da se potpišemo za svaki radni dan da smo radili 8 sati. Vozila kojima idemo raditi imaju ugrađen GPS i tako nas kontroliraju koliko dugo radimo. Može li GPS biti potvrda za prekovremeni rad? Za sad toliko.

  Hvala unaprijed.

  Lijep pozdrav

×