Jump to content

pravnicapurgerica

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Da li strana firma koja nije registrovana u Hrvatskoj, moze u Hrvatskoj kupiti nekretninu ? (Ako sa tom zemljom nema nikakvih ogranicenja u pogledu sticanja vlasnistva- Bosna i Hercegovina).
  2. Ovdje imate besplatno preko 5.000 odluka iz BiH na svim razinama, dakle Ustavni sud BiH, Vrhovni sud FBiH / RS, Sud BiH, oba entiteta i Brcko Distrikt BiH, vrijedna hiljade i hiljade kuna, sve na jednom mjestu, bez naknade: Praksa Odlicna stvar
  3. Pozdrav kolege i kolegice, Imam neku ponudu od odvjetničkog ureda editirao moderator iz Bosne i Hercegovine. Dobila bih na koristenje pansion od 36,5 metara četvornih i plaću od 3.900,00 kuna mjesečno. (sama plaćam režije struju vodu,...) Period rada bi bio 2 godine, radno vrijeme od 09:00h do 18:00h stim da se može raditi po potrebi i više, te da nekad radim i vikendom ali od doma. Uslovi su bili dvojno državljanstvo R. Hrvatske i BiH (radi upošljavanja jer u tom slučaju nisam „stranac“), a odvjetnički ured ima dobru saradnju sa nekim Hrvatskim odvjetničkim uredima, i valjda klijente kompanije iz Hrvatske registrirane u Bosni i Hercegovine. Trenutno sam u Bosni na odmoru kod rodbine, roditelji su mi iz BiH, ali sam sveučilište završila u Zagrebu. Sada me živo zanima, kako da reglišem da se te dvije godine rada u inostranstvu računaju u Hrvatskoj kao uslov za polaganje pravosudnog ispita ? Jer bi se potom vratila u Zagreb ? Hvala vam na bilo kakkvom odgovoru koji mi moze biti od koristi.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija