Jump to content

befreez

Korisnik
  • Broj objava

    25
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Drugo, brise se upis radi zabiljezbe spora. Ugovor sto je tuzenik potpisao je valjan.
  2. To mislim i ja da nebi skodila. Ažurirano To pet godina "u rikverc" od dana odluke Zupanijskog ili Opcinskog suda?
  3. Moja odvjetnica misli da nije ugovor potreban ako hocu traziti sve te troskove. To zato sto je sud ustanovio da stecatelj nije u dobroj vjeri kupio kucu. Tako je u proslosti koristio kucu nezakonito, ako dalje koristi isto tako koristi nezakonito. To sve proizlazi iz presude. Sta mislite o tome?
  4. Od sijecanja 2015 je predmet kod Zupanijskog suda. Predmet radi brisovne tuzbe za koju je protivnik predao zalbu je cak za mene kao laik jednostavan. Koliko bi mogao predmet radi rjesavanja zalbe protivnika trajati? Ima neki prosjek (1, 1-2, 5 godine)?
  5. Ja imam dalje pisati pozurnice. Dali se mogu obratiti i Ministarstvu pravosudja?
  6. Od sijecanja 2015 je predmet (zalba protivnika) kod Zupanijskog suda. Sudac je od sijecanja upoznat sa predmetom. Pisem pozurnice i svaki odgovor od Zupanijskod suda je, da je od sudca "... zatrazeno azurno postupanje i rjesavanje predmeta sukladno zakonskim prioritetima, vodeci racuna o trajanju i vrsti postupka". Za mene koji se ne bavi sa pravo je ta zalba koju je predao protivnik jedina farsa. Tu jednu stranicu zalbe je lako procitati i rijesiti. To je protivnik samo predao da se postupak jos vuce. Sad se pitam sto mogu jos uciniti? Sto znaci "zakonskim prioritetima i azurno postupanje"? Znam da ima dosta posla na sudu, ali sta treba sudcu tako dugo da rijesi jednostavni predmet?
  7. Eto u zalbi za zupanijski sud protivnik prica istu pricu.
  8. Da tako je, u pravu ste. Sad ce valjda protivnik jos predati zalbu pa i to jos treba da se ceka dok Zupanijski sud odluci. Samo mislim da nema nista od te zalbe.
  9. Sad ima presude suda. Moj zahtjev je u cijelosti osnovan. Sud smatra stjecatelja kao nepostenog i da nije kupio nekretninu u dobroj vjeri.
  10. Dobro hvala. Samo recite, dali moram zaista cekati dok budem uknjizen? Ili mogu poslati ugovor o najmu kuce nakon sto dobijem pravomocnu presudu?
  11. Koju bi trebao prvo podignuti i pobjediti ... Kakva bi bila mogucna kazna ako bi on pobjedio?
  12. Od pocetka 2012, tada je i predata brisovna tuzba. Ali ne koristi kucu cijelo vrijeme to znaci da je mozda mjesec dana prazna, pa navrati pa opet prazna i tako dalje.
  13. Za mene je sad u pitanju dali uopce ima pravo na zastitu, zato kad sam saznao da je prepisana kuca na drugoga, predata je par dana kasnije brisovna tuzba. Dali moze da se koristi ovaj clanak u mom slucaju cl. 21 (3)? Ako moze ovaj nema pravo zastiste posjeda. Zakon o vlasništvu i drugim stvarnim pravima Pravo na zaštitu posjeda Članak 21. (1) Koga drugi samovlasno smeta u posjedu, bilo da ga uznemirava u posjedu ili mu ga je oduzeo, ima pravo na zaštitu posjeda. (2) I posjednik koji je posjed stekao samovlasno ga oduzevši drugome silom, potajno ili zlouporabom povjerenja, ima pravo štititi svoj posjed; jedino ga nema pravo štititi od one osobe kojoj ga je bio samovlasno oduzeo, no smjet će to i protiv nje nakon što mu posjed postane miran. (3) Pravo na zaštitu posjeda prestaje protekom roka od trideset dana od dana kad je smetani saznao za čin smetanja i počinitelja, a najkasnije godinu dana od dana nastaloga smetanja. (4) Pravo na zaštitu posjeda ostvaruje se u posebnom postupku pred sudom (postupak zbog smetanja posjeda) ili putem samopomoći. (5) Posjed koji je posjedniku bio oduzet, nije prestao niti je bio prekinut ako ga je posjednik služeći se svojim pravom na zaštitu posjeda ponovno uspostavio ili ishodio njegovu uspostavu.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija