Jump to content

SmithJohn

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Evo ljudi zakompliciralo se. U kuci je ventil za gornji kat. Sada je zavrnuo njega. Majka je ostala bez vode i mora iseliti. Izgleda da nitko nista ne moze napraviti. Taman da se i krene u odvajanje i da se napravi zasebna sahta za gornji kat, opet je u tom periodu bez vode. Racun za vodu dolazi na njezino ime i ona vodu placa. Dakle sto sat? Da li je zaista moguce da na +40 netko moze nekome zatvoriti vodu, i da nitko nista ne moze napraviti? I onda jos da se osoba mora iseliti i placati i dalje racune za vodu za stan s kojim nista ne moze, jer u njemu nema vode? Trenutno je upitno ni odakle sredstva za odvojiti vodu, s obzirom da mora u podstanare negdje a i to kosta. I cemu dodatna sahta na ulici, zbog zloce jednog covjeka, kada vec ona snosi sve racune. Ispada da sto je netko ludji i zlocestiji to mu je bolje.
  2. Vikend, opet ispocetka....Kazu u vodovodu da je sahta privatna od sata na dalje, a kako je taj dio kojim se zavrce voda nakon sata, oni nista ne mogu jer se radi o "privatnim odnosima". I nek se rjesava tuzbom. Sahta je na ulici... Policija nista ne moze, sve ispocetka. Izgleda da je stvarno jedini izlaz zvati da se kvar, ako ce htjeti doci uopce. Na +40 evakuacija majke jer naravno da joj nije dobro, stan kuha od topline, vode ni kapi. Pa jel zaista u ovoj drzavi to moguce? Da stvar bude bolja, nisam ni znao, majka je platila cijeli iznos racuna vode za 5,6,7 mjesec jer on nije htio dati ni pola. I opet nema vode. Da lupas glavom u zid.
  3. Slazem se. Problem je da on ne zeli sudjelovati u troskovima i odbija svaki dogovor. U medjuvremenu i dalje zatvara vodu, a po ovoj temperaturi biti vez vode nije nimalo bezazleno. A kriminalna proslost ima veze u smislu da nije svejedno da li vam se prijeti netko tko ima iza sebe dokazanu agresivnost, ili se pokusavate dogovoriti s normalnim susjedima. Drugim rijecima preostaje nam samo- uzeti odvjetnika kao sto su policajci rekli i onda se na sudu natezati da bi se netko u svom stanu mogao istusirati i popiti casu vode. Strasno. Da netko moze zatvarati ventil na glavnoj sahti i da mu nitko nista ne moze.
  4. Stavili smo vodomjer. Hvala na citatu. Ali ne bi li policija onda trebala nesto poduzeti?
  5. Imam jedno pitanje, ne znam gdje spada pa sam stavio ovamo. Majka zivi u stanu (dio kuce, etazirana, zajednicka vodena sahta) i ima problem sa susjedom koji konstantno zatvara vodu na sahti. Zvali smo policiju i vodovod nitko nista ne moze sugeriraju da ga tuzimo. Policija je napravila zapisnik ali mu ne mogu narediti da vodu otvori, u vodovodu kazu da otvaramo sami vodu sto je starijoj zeni problem. Zivi sama, koliko otvorimo, zatvori. Radi se o problematicnoj osobi, kaznjavanoj, koja se prijeti. Majka je starija, nije u mogucnosti samostalno podignuti sahtu i otvoriti vodu sto susjed koristi. Inace je sa susjedom bilo velikih problema, da sad ne nabrajam, samo kao primjer kuca je stara i pusta krov ali on ne zeli snositi dio troskova sanacije jer je u prizemlju. Ako ovako nastavi majka ce morati iseliti jer se ne moze zivjeti bez vode u stanu. Ima li netko pravo nekome uskracivati pravo na vodu kada se racuni dijele, i kome se obratiti? On zeli isiliti da se voda odijeli i da majka snosi sve troskove tog postupka. Inace voda se dijeli na pola, ona je gore sama, a njih je troje u prizemlju tako da sigurno nisu osteceni.
  6. Da li mozda postoji jos neka naknada na koju se ima pravo tokom bolovanja koja traju duze od 3 mjeseca neprekinuto? Ozljeda se nije dogodila na radu.
  7. Na zalost, ispada da je gotovo bolje u ovakvoj situaciji biti nezaposlen, jer se ostvaruju prava na prijevoz, oslobodjenje participacije/besplatno dopunsko, etc koja trenutno skoro pa premasuju prihod. Ili imati djon obraz, pa prekidati bolovanje svaka 3 mjeseca na jedan dan. Strasno.
  8. Hvala. Sto sada napraviti? Ozljeda je teze prirode i realno sam onemogucen u svakidasnjim aktivnostima. Poslodavac je u potrazi za nekim tko ce me zamijeniti na radnom mjestu do povratka s bolovanja, realno im treba. Nije eticno prekidati bolovanje na jedan dan i zakomplicirati im odvijanje radnog procesa. Odraditi nesto na autorski ugovor, cak i kada bi uspio nekako stati na noge toliko, moze rezultirati automatskim otkazom. A od 800 kuna ne mogu platiti ni dva privatna pregleda kamo tek terapiju ili bilo sto drugo, bez toga realne sanse za oporavak su mi minimalne. Imate li ikakvu sugestiju?
  9. Stovani, molim za savjet. Kratko po zaposljavanju zbog teske ozljede koja se nije dogodila na radnom mjestu morao sam otvoriti bolovanje. Naknada za 3. mjesec bolovanja mi je stigla u iznosu od cca 800 kn, i receno mi je da je to sve na sto imam pravo, s obzirom na otvaranje bolovanja rano po pocetku radnog odnosa, te da se u stvari radi o isplati tzv. zastitnog dodatka. Da li je to moguce? Zahvaljujem na pomoci.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija