Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

magda65

Korisnik
 • Broj objava

  22
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Pozajmica

  Ako se u ugovoru o pozajmici definira da u slućaju ne vračanja u roku, zajmodavac stječe vlasništvo nad određenom nekretninom, da li se po ispunjenju uvjeta (isteka roka) temeljem takvog ugovora o pozajmici može izvršiti upis vlasništva u zemljišnim knjigama?
 2. Pozajmica

  Poštovani, trebali bih posuditi određenu svotu novca prijatelju za kupovinu zemljišta te kasnije za projekt, dozvole i dr. Zemljište bi kupili zajedno (pola/pola) te bi na njemu tada gradili stambeni objekt u kojem bi ja za svoju svotu posuđenog novca kasnije dobila stan. Prvi dio posudbe išao bi za kupovinu zemljišta a nadalje za plaćanje potrebnih dozvola. Molim vas info kako je najbolje napraviti ugovor o pozajmici te na što je potrebno posebno paziti. Na koji načine se je najbolje osigurati za posuđen novac. Unaprijed hvala
×