Jump to content

ivica.kustovic

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. neki su ljudi dobivali kazne ako su se u njemackoj zdravstveno osigurali a nisu se odjavili u hr,tako da ne znam dali me u ovom slucaju za osiguranje mogu teretiti obje drzave pretpostavljam da je primarna ona u kojoj ti je boravak
  2. to znaci da zdravstveno i mirovinsko ako placam u jednoj drzavi u drugoj ne trebam? a ako u njemackoj firmi obavljam glavninu posla a u hrvatskoj imam samo neki manji obrt ili pausal radi povremenog obavljanja manjih poslova kakve su mi onda obaveze u hrvatskoj?
  3. planiram uskoro otvoriti firmu u njemackoj. iduce godine zelim to isto napraviti u hrvatskoj,trenutno imam prijavljen boravak u njemackoj. ukoliko imam firmu|obrt u obadvije drzave u kojoj sam duzan placati doprinose?
  4. mene zanima,buduci da je porezna blokirala moje racune 2010 godine i napravila zabranu otudenja imovine(koju je i rasprodala 2014 godine i time namirila dio duga iz 2010 godine)dali su za svaku novu godinu zaduzenja trebali podnositi novu ovrhu buduci da je racun konstantno bio blokiran ili se jednom donesena ovrha odnosi i na sva zaduzenja poslje toga.i dali su u trenutku pljenidbe imovine prekinuli zastaru i za kompletan dug ili samo za godine koje su time namirene?
  5. od 2010 sam od ovrhom porezne zbog poreznog duga za PDV,doprinose i porez na dobit.buduci da sam u to vrijeme bio obrtnik i poslovao jos tri godine porezni dug se i nakon toga povecavao.u 2014 godini porezna je pljenidbom imovine zatvorila dio duga iz 2010 godine.tim aktom je vjerojatno i prekinut zastarni rok.molim vas da mi odgovorite dali je zastarni rok prekinut i za dugovanja od 2011-2013 godine ili samo za godinu koja je djelomicno zatvorena.dali su i dugovanja koja su nastala poslje donosenja ovrhe u istom statusu kao i ona prije,odnosno primjenjuje li se na njih relativna ili apsolutna zastara buduci da se ona vise ne naplacuju a buduci da radim u inozemstvu i nemam nikakve imovine porezna ih jos neko vrijeme nece moci naplacivati.
  6. od 2010 sam od ovrhom porezne zbog poreznog duga za PDV,doprinose i porez na dobit.buduci da sam u to vrijeme bio obrtnik i poslovao jos tri godine porezni dug se i nakon toga povecavao.u 2014 godini porezna je pljenidbom imovine zatvorila dio duga iz 2010 godine.tim aktom je vjerojatno i prekinut zastarni rok.molim vas da mi odgovorite dali je zastarni rok prekinut i za dugovanja od 2011-2013 godine ili samo za godinu koja je djelomicno zatvorena.dali su i dugovanja koja su nastala poslje donosenja ovrhe u istom statusu kao i ona prije,odnosno primjenjuje li se na njih relativna ili apsolutna zastara buduci da se ona vise ne naplacuju a buduci da radim u inozemstvu i nemam nikakve imovine porezna ih jos neko vrijeme nece moci naplacivati.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija