Jump to content

frenki zg

Korisnik
 • Broj objava

  328
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  4

frenki zg je zadnji put osvojio dan ožujak 5 2017

frenki zg objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

O frenki zg

 • Rang
  Veteran
 1. Udjeli u d.o.o

  To u vezi - Procjene vrijednosti društva, od strane Revizorske ustanove, sam več napisao na samom početku. Uvid u -Društveni ugovor je - neizostavan,,a ovdje več naslučujem da je to u Društvenom ugovoru lijepo precizirano - jer se več naglašava - da je samo društvo - vlasnik -10% udjela. Vjerovatno je ugovorom definirano - ako nitko od suvlasnika nije zainteresiran za preuzimanje dijela poslovnog udjela ,od strane svih osnivača - Tad Društvo preuzima taj poslovni Udjel. To je,,ovo novo - aktivnost koja sprečava >neprijateljsko< preuzimanje društva.
 2. Doživotno uživanje

  Pojasnite pitanje... > mogu li ja napraviti ugovor o dosmrtnom uzdržavanju, sa svojom nečakinjom dok je majka živa < Dali mislite - na - svoju imovinu -ili na imovinu svoje majke..? Jer,,kažete..Ja. - navodi na vašu imovinu Dok je majka živa - navodi na majčinu imovinu. Koliko sam shvatio,, : - vi bi da se sklopi -dosmrtno uživanje između - vaše majke i vaše nečakinje..?? Morate pojasniti - jer ugovor sa >nekim< o dosmrtnom uživanju,,sklapa vaša Majka..sa određenom osobom. - Shvačam ,,da bi vi na taj način htjeli da izbjegnete da na tu imovinu nakom majčine smrti - ne sjedne banka sa svojim potraživanjem. ------------------- Nema pravog odgovora - bez pojašnjenja..to više radi vas..da dobijete pravi odgovor. poz.
 3. Pokretanje stecaja i osobna odgovornost

  1. FINA - Obavještava - Trg. Sud - Koji u daljnjem postupanju - radi radnju koju ste vi opisali. 2. To, točno znači..da je velika razlika - od Teorije - do prakse - nikome se Stečaj, u Praksi nije pokrenuo ni nakon Godinu dana od Saznanja da određena Firma nemože servisirati svoje financijske obaveze. 3. Kad napišem- Trgovaki Sud Pokreče ili - ne Pokreče Stečajni postupak - želim dati do znanja osobi koja je postavila pitanje -kome je u > nadležnosti <-provođenje istoga - Tko je >incijator< Stečajnog postupka - U,pravilu -Vjerovnik ili Osnivač. 4. Prenijeti -firmu na drugu osobu - je >skračenica< od -Ustupiti - Prodati - Poslovni udjel Društva u Cijelosti - to jest -Temeljni Kapital Društva u 100% iznosu - se prenosi na drugu Fizičku ili Pravnu Osobu...itd.itd..
 4. Pokretanje stecaja i osobna odgovornost

  Ustupiti Trgovačko Društvo - je - SKRAČENICA - Od - Možete - Prodati - Pokloniti ,bez naknade svoj posluvni udjel u Cijelosti ..itd,,itd. .................. Sa,Vama se slažem samo u Konstataciji,da Savjete trebaju Tražiti od Ovlaštenih Osoba, a ne od Frenkija zg ili nekog ADVOKATUSA. Ako za to nemaju Financijskih Sredstava,, Savjet mogu potražiti i na Portalu - LEGALIS. Hr Na ovom Portalu dajem Odgovore i Savjete,,Besplatno ,čisto da >održim< Kondiciju. Služim se,od početka >Narodnim < jezikom. Odgovore ne prepisujem sa Interneta, niti navodim Čl -Zakona. U principu sam, rijetko na Portalu,,pregledam -u Neodgovorena Pitanja - Retro - Aktivno, i ako smatram da mogu dati Adekvatan Odgovor,,tek ga dad napišem. Rijetko..skoro nikad -ne otvaram ničije Odgovore i >Preklapam < iste sa >Copi -paste < iz Zakona o Trg. Društvu ,jer takve Odgovore može pronači i Osoba koja je i postavila Pitanje. Poz.
 5. Upis vlasništva

  E..to naglasite u Tabularnoj izjavi. jer su referenti u gruntovnici -više nego rigorozni - to iz vlastitog iskustva. Jer če onome kome dođe predmet -odma zapasti -za oko - danas se predaje prijedlog za upis vlasništva iz - 71.g. Pa,,nije na odmet, napisati u tabularki..kratko..razlog - vremenskog razdoblja. Poz. i sretno.
 6. Pokretanje stecaja i osobna odgovornost

  Poštovani - >Advokatus<..! Sustavno se bavite - preklapanjem odgovora. i to radite,,tako da citirate Zakon, a i to >citiranje< radite ..paušalno ako več to radite,,radite to kod odgovora ,,na koje duže vrijeme niko nije dao odgovor. Kad več imate tolikoznanja,,- šta je sa - STEČAJEM SA PREUSTROJEM ..?? ------------------ Korisnici ovog PORTALA - Žele odgovor - više iz prakse,,Naroski Riječnik..itd. a ne puko - prepisivanje Zakona. S obzirom ,,da ste -NOVAK s vremenomče te uvidjeti,da sam u pravu. Evo,samo bih vas zamolio- NE - Preklapajte več date odgovore - bar ne moje. Pozdrav. Frenki zg.
 7. Upis vlasništva

  Samo u Tabularnij,,navedite razlog ne - sprovođenja ugovora ,,od 71.g. da vam gruntovnica ne odbije prijedlog upisa vlasništva. .jer ne dešava se često..da danasn etko daje na provedbu ogovor sa tolikim vremenskim razmakom.
 8. Javni Put - Privatni Put

  Točno su vam rekli -takav je zakon. Vama,,jedino preostaje...da čekate..i..čekate...i..kad se svi vlasnici - vaši susjedi - odreknu dijela zemljišta u korist grada bez naknade - vi to nemojte uraditi - nitko vas ne može za to - Razvlastiti. Kad ..vas budu tražili da prodate taj dio..onda im zaračunajte - sve moguče.što ste izgubili - čekajuči. druge varijante nema - osim -da se vi svi vlasnici udružite i sami sve izgradite- ali.dabi se priključili na - infra strukturu -opet se morate odreči tog dijela u korist - Grada. Malo -nelogično - na - prvu..ali.kad se uđe u problematiku..to je jedino riješenje..da grad..u buduče..kad god treba nešto uraditi - bude ucjenjen od pojedinca - jer - zemlja je njegova i -koči radove. Ovako - ako gočete - cestu i svu infrastrukturu - svi se odriču u korist grada - i grad onda može raditi - ne ometano. problem je tamo..gdje trenutno nema puno zahtjeva za priključke -pa grad ide logikom - proriteta. poz.
 9. Iznajmljivanje mobilnih kucica

  Mobilnu kučicu na - gradilište možete staviti - samo dok traju radovi na objektu. Izamljivanje takvog objekta - na svojoj građ. čestici nije dozvoljeno - jedino ako je prostor za to namjenjen.. kao mini auto kamp. Iznajmljivanje svoje mobilne kučice - koja je stacionirana u auto kampu - je dozvoljeno - pod uvjetom da ste registrirani za tu - djelatnost. Isto -kao što je taj -kam - registriran za svoju - djelatnost. Kamp kučica može biti u dvorištu samo - parkirana - kao ..i vaše motorno vozilo. imate više vrsta smještaja - kampera - za korištenje -auto kamp - sa svim potrebnim sadržajima.. i..tzv.- suhi vez - deponiranje do sljedeče upotrebe - tad ne reba -struja - voda..itd.. ali opet tu djelatnost morate zakonski regulirati. poz.
 10. Prilazni put

  Obratite se Gradskom Uredu za Komunalne poslove..sa pisanom predstavkom. Prije toga bi bilo dobro -ishoditi svu dokumentaciju,,koja je vezana uz izgradnu Kolnog Pristupa na vašu Parcelu. Jer namjeravate to i izgraditi..tako..što više dokumentacije u vašu korist - to brže riješenje problema. poz.
 11. Budi te -PRECIZNIJI - Više podataka . Tko je donio - tu - ODLUKU - Tko se žalio - vi ili druga osoba. Šta postavlja - da vas ometa - pokredne - nepokretne predmete..itd..itd.. Kakvo pitanje - takav odgovor.! Što -škrtarite kad tražite savijet..?? 10 X sam napisao - ne naplačuju se odgovori niti vaša pitanja. Kao..da radite - protiv sebe ..sa ovakvim pitanima - ne samo - Vi - večina. poz.
 12. farbanje fasade susedove kuce

  Prvo ,,od susjeda..u razgovoru ..zatraži te..neka on kupi boju..a viče te to o svom trošku - ofarbati. Ako..vam,,kaže - sinko..bi ja rado..ali je..mirovina..mala...ona mu kažite..eto..radi dobrih susjedskih odnosa..ja ču to sam sve uraditi. Morate..biti i psiholog i diplomata. jer ako nastupite..kako ste napisali - može se desiti..da vam postavlja razne uvjete. Krenite..sa finim razgovorom..-tražite..što više...i..na kraju če te dobiti njegovu suglasnost -da to obavite - sami o svom trošku. poz.
 13. Vlasnicki list nije cist BiH

  Pa,,naravno - ko če drugi - to uvjek radi stranka kojoj je u interesu da nešto - riješi - naslijedi. potvrda za umrle osobe se vadi..isto..kao kad zatražite ..npr. rodni list. poz.
 14. Upis vlasništva

  Koliko samja shvatio..stvari su išle ovako.: Vaš roditelji su kupili nekretninu - koja je imala - više - vlasnika - bar - 2. rađena su 2 ugovora sa 2 prodavatelja. jedan ugovor je proveden..a drugi nije..radi..smrti - jednog od prodavatelja ( inače - nikad se ne daje -prodavatelju da izvrši prijenos več to radi ..kupac - jer mu je interes što da što prije postane - Vlasnik ) Nasljednici - tog prodavatelja - ne spore da je to prodano i isplačeno..i voljni su pomoči. Ovako - probaj te nači taj kupoprodajni ugovor - vi kod sebe..a nasljednici kod sebe. Ako ga nikako ne nađete - naj BRŽA ..opcija je ta..da vam nasljednici od pok. prodavatelja - DARUJU Drugu polovinu - naravno - u poreznoj vas neče - osloboditi plačanja poreza 4% na taj dio nekretnine. To..platite..i - riješili ste Vlasništvo - 1/1 ..! Ovo je - naj brža varijanta. u naj goremslučaju -ako ne nađete ugovore iz -71.g. poz.
 15. Povrat novca

  Niste, napisali..dali ste kod te >firme< naručili..samo ugradnju ili i određeni proizvovod + ugradnja..? To je jako bitno..jer se na tržištu pojavilo - puno proizvoda ,,sa jako povoljnim cijenama - ali bez ugradnje. Za njima se ,,pak pojavljuju >firme < koje nude ugradnju ..PVC - Stolarije..ali..uzmu -avans ili cijeli iznos, kao u vašem slučaju..i sad..otežu..sa ispunjenjm ugovora - a..paralelno rade -nove ugovore.. kad.nakupe određeni broj - klijenata - NOVACA - Nestaju sa tržišta. To je ovo moderno - internet - poslovanje - prodaju čak i -PELETE ,,po -0.70.kn. ..rok isporuke - jesen.. sad uzimaju predbilježbe i avanse..inače se cijena kreče - od - 1.kn- do 1.30.kn..to su sve PREVARE Jer imaju..par mjeseci vremena..što.opelješe..to..opelješe i.nestaju.! Moje je mišljenje da ste trebali raditi sa renomiranom firmom - koja uz proizvod - nudi i ugradnju. To,,više..jer kad -dvije firme rade ..i ako dođe do problema - svako prebacuje problem na onog drugoga. jedan kaže - loše napravljena stolarija -drugi - loše ugrađena...i..onda..prepiske..telefoni..mjesecima. evo..iz iskustva prijatelja,,koji su to več prošli. poz.
×