Jump to content

frenki zg

Korisnik
 • Broj objava

  448
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  5

frenki zg je zadnji put osvojio dan listopad 9

frenki zg objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

O frenki zg

 • Rang
  Veteran
 1. Storniran račun - sredstva nisu slobodna

  Onog trenutka, kad se Račun Stornira - Novac treba biti vračen, nema osnove za zadržavanje, a i financijski je u neskladu - jer ga u slučaju kontrole ne može pravdati. Mora te u buduće , pažljivo pratiti kako koja Web - trgovina radi, i svaki Web - trgovac je dužan na svojoj domeni imati napisana sva uputstva , a među ostalim i -koliki je rok povrata novca - ako se račun Stornira. Mišljenja sam, , da če vam novac vratiti, ali ne tako brzo, ,- Mora te biti pažljivi i kupovati samo kod provjerenih prodavača - Sad su u zadnje vrijeme u >modi< Prodavači Magle - Sve prodaju što poželite i to po naj povoljnijoj cijeni - a u Naravi - na skladištu - nemaju ni jedan artikal. Koriste tuđi novac , određeno vrijeme - i onda ga vrate, ,- Vas - 1000 , po - 1.000.kn je Milon Kuna u opticaju, na koji ne plačaju kamatu, jer ste im vi - beskamatni - kreditor. Kad dođu ..na >loš glas< - u pripremi več imaju - novu Web - trgovinu sa novim imenom. Budi te - Uporni i strpljivi. Niste , naveli najvažniji podatak - dali je prodavatelj u HR . ILI Van Hrvatske,,,?
 2. Potrebni podaci o firmi kojoj se izdaje račun

  Antidatiranje Računa , radi izbjegavanja plačanja PDV-a, - je Kažnjivo Djelo. Ako ispostavljate Račun kupcu,koji nema otvoren račun u nekoj banci, ne možete uzeti ni garanciju u vidu Zadužnice. Otvaranje računa traje, 30.min, , mišljenja sam , bez uvrede,,niste ni otvorili račun, a več smišljate - kako NEKOME NE PLATI TI, umjesto - Suprotno.
 3. Kreditna kartica od firme

  To i nije - Kreditna Kartica. Za, tako nešto treba,, par godina urednog poslovanja. Banka Firmi - ne Vama, daje - Revolving - Dozvoljeni minus, ali za plaćanje obaveza Firme. FIRMA - Je PRAVNA OSOBA KOJA STVARA SVOJ REJTING I SVOJU KREDITNU SPOSOBNOST. Dozvoljeni - minus, ima svoje mjesečne kamate. Da, pojednostavim - Ta Kartica vam služi, da možete na Bankomatu podiči - dnevno - 5.000.kn ali u svrhu poslovanja - Zašto - 5.000. Zato jer toliko dnevno možete platiti Gotovinom - ali uz R-1 - Račun.
 4. Otvaranje firme ako si kao fizicka osoba blokirana

  Kad Registrira te Firmu, po novom zakonu, ne može raditi, bez bar jedne zaposlene osobe. Recimo, da Vi kao Direktor - Odgovorna osoba u toj Firmi , prijavite sebe, Vaš Dug koji imate , koji je vidljiv po Vašem O.I.B.-u, 1/3 Plače ili osobnog dohotka će se skidati, obustavom,, to je,,oko - 1650.kn - jer je propisano da je Minimalni plaća Direktora - neto - 5.030.kuna. Da, pojednostavim - Vaš Osobni Dug, če se Odbijati od Vaše Plače. Ako >neko< bude toliko >nadaren<, može Vam Ovrhom Sjesti i na Čistu Dobit. Jer u Trgovačkom Društvu - Vlasništvo Fizičke (vaše) Osobe je - Temeljni Kapital, i >možebitna< Dobit . (zarada) - Sve ostalo je Vlasništvo - Pravne Osobe - Firme.
 5. Likvidacija i brisanje iz Sudskog tregistra

  BRISANJE - Firme iz Sudskog Registra, radi 3 prošle godine - ne podnošenja financijskog izvještaja - je - poseban postupak. LIKVIDACIJA - Je Drugi postupak. STEČAJ je ,opet nešto Treče. Da bi dobili, relevantan odgovor, prvo morate utvrditi, - što je bilo sa Firmom, od ova 3 navedena Slučaja. A, za pretpostaviti je da je Brisana po zakonu o Sudskom Registru, to jest da uzastopno 3 godine nije predano financijsko Izvješće.
 6. Dnevni utrzak i uplata na poslovni racun

  To, što >namjerava te skinuti sa računa i stavi ti u blagajnu < je - Gotovinski Polog, i on mora biti zapisan - iznos - potpis - pečat .( za normalno poslovanje ) Bitno je,da mjesečni promet , bude proveden preko računa. Kod Trg. Društava - Svaki dan se promet polaže na raćun.
 7. Iznajmljivanje apartmana od tete

  A,zašto ne - Specijalnu Punomoć od Tete,da ju Zastupa, u njeno ime, i, preko Agencije Bukira Rezervacije, kao da to Teta radi,, Čemu otvaranje Obrta ili Bilo čega, to su samo ne potrebni troškovi.
 8. J.d.o.o. Frizerski salon

  >MAJSTORSKI < Ispit,je potreban samo kad se Otvara - OBRT. OBRT - Može imati i Druge Djelatnost, Srodne glavnoj Djelatnosti - , to je - IZDVOJENI POGON. --------------- Kod Trg. Društava - kad pokreču posao - za Svaku poslovnu Jedinicu je potreban Voditelj sa Stručnom Spremom. Kafič - KV -Konobar - Pekara - KV - Pekar.. Nemoj te se rukovoditi, Odgovorima, ,- Da Veterinarski Tehničar , otvori Frizerski Salon,, >i, ako vi to ne znate radi ti - < ..???..Zaposlit če te KV - Frizera.
 9. Potrebni papiri za firmu

  Poštovani - Moram reagirati. Prilikom Prijema . - Poslovne jedinice - kod - Trg . Društava. ili Izdvojenog Pogona kod - Obrta - Mora se sačini ti Zapisnik, koji se naknadno dobije u obliku Riješenja. Rad se počinje sa danom sačinjavanja Zapisnika. Ovlaštena Osoba, koja dođe iz Ureda za Gospodarstvo, pri ,,dotičnoj Županiji,, jedan od Ključnih Dokumenata koje traži, je Riješenje o Minimalnim Tehničkim Uvjetima - MTU. Atesti - za određene uređaje - su - Jedno, ,a Riješenje o Minimalnim Tehničkim Uvjetima , Drugo. Naravno,, Ovalaštena Ustanova, koja izdaje - MTU - Priznaje, to što ste naveli,,kao > jedninu< za svaki zasebni Uređaj, - Ali - MTU - Je za navedeni PROSTOR - A ne za pojedini Uređaj. Minimalni Tehnički Uvjeti se - ne daju ,,za ,,određeni Stroj - uređaj..itd. več - za Sve - ukupno što se nalazi u tom prostoru. Zato se i zove - MTU - i, za >NAVEDENI PROSTOR< u kojemu se obavlja određena djelatnost. U, istom je pobrojano - specificirano..sve što se u prostoru nalazi,,a što mora po zakonu biti - i izdaje se - kao - Jedan Dokument , koji se zove. RIJEŠENJE O ISPUNJAVANJU MINIMALNIH TEHNIČKIH UVJETA - - Za, PROSTOR - Ne,,za ,,svaki uređaj- zasebno. Isti vrijedi ,,određenih - broj mjeseci..i može se preuzeti od bivšeg korisnika, ne bitno čije ime u zaglavku piše - jer se isti ne odnosi - na Osobu,, več na PROSTOR. Vrijedio je - 24 - pa - 12.mj. - stalno se zakoni mjenjaju. poz.
 10. Obveze nakon otvaranja d.o.o.

  >Možete< ,i sa Kamatom, a i ne mora te. Najbolje je da stavi te 6% godišnja kamata, jer je to ,koficijent koji u slučaju Revizije, Revizor mora zaračunati, ne ovisno što piše, - beskamatno, tako kad stavite 6% uklopiti će se svima u matematiku. A, i jednostavno je za - izračunati 0.5% Mjesečno., na >pozajmljeni< iznos. Temeljni kapital vam je 20.000.kn , znači, mjesečna kamata vam je =100.kn. Sitnica..
 11. Pripajanje jednog d.o.o. drugom - revizija?

  >PRIPOJENO< Drušvo, Prestaje Postojati., Društvo kojemu se >PRIPOJILO< - Preuzima, sva Prava i Obaveze, >PRIPOJENOG< Društva. Spajanje 2 Društava . -SPAJANJEM > Stvaraju 3. Društvo, koje Prihvača sva prava i Obaveze Društava,koja su se >SPOJILA< i, tim, >SPOJENA< Društva Prestaju Postojati, a Društvo koje je nastalo njihovim >SPAJANJEM< preuzima sva prava i Obaveze, >nesalih< ili >SPOJENIH< Društava.
 12. MTU za j.d.o.o.

  Onog Dana, kad se sačini Zapisnik, Vi počinjete sa radom. U riješenju će pisati, dan kad je zapisnik sačinjen, tako..da njihova nazovimo..nemar,, kod izdavanja riješenja, vama ne ide na štetu. Riješenje se dobiva naknadno, poštom ili ga osobno preuzmete u uredu za gospodarstvo., pri vašoj Županiji. MTU - ako je u prostoru, već bila neka djelatnost, a MTU - nije stariji od 12.mj. . može te ga koristi ti, ne bitno na -koga glasi - na pravnu ili fizičku osobu..bitno je da se odnosi na - predmetni prostor. Pa,ako je več neko prije vas, koristio prostor - to zna vlasnik, kontaktirajte ga. Ako, ipak do dana kad treba da se obavi pregled,i sačini zapisnik, MTU,ne bude pribavljen, ,Vi sve priredi te, što po zakonu treba za taj prostor i za MTU,-e, i neće biti problema, mislim da vam neće ,uskratiti izdavanja zapisnika, niste napisali -o kojoj se robi radi- prehrana ili neprehrambeni proizvodi..? kod - prehrambenih proizvoda znaju biti malo - rigorozniji, što je i razumljivo, za razliku od trgovine u kojoj se,,recimo prodaje - konfekcija, sve vam je jasno. poz.
 13. Poklanjanje jdoo

  U vezi - Poklanjanja Jd.o.o- a, javite mi se u pretinac moje pošte, sa nekim kontaktom. poz.
 14. Uvoz robe

  Što se tiče, ostalih pitanja - Sve isto kao da otvarate trgovinu mješovitom robom. Samo je razlika - u načinu - Prodaje iste. Skladište mora te imati koje mora zadovoljavati uvjetima za skladištenje - ne prehrabenih proizvoda. - MTU - to, je - vatrogasni aparat - prva pomoć - sanitarni čvor. Utičnice i rasvjeta, - to je,,ccca.- 500.kn. Sanitarni čvor možete ugovorno koristiti i kućni.
 15. Potrebni papiri za firmu

  Sve utičnice - Ispravne. Sanitarni čvor. - nije potreban,tuš. - ali nije na odmet,,ako postoji. Vatrogasni aparat Prva Pomoć. Garderobni Ormar.+ sredstva za čišćenje prostora. Zamisli te, sami što vam je sve potrebno, + prva pomoć,,i to je to. Naravno - Naziv Firme, Sjedište - a,ovo vam je - poslovna Jedinica, koja mora ima ti voditelja. Voditelj poslovne jedinice mora ima biti KV - Struku, iz djelatnosti koja će se obavljati, u posl. jedinici. Poslovna Jedinica mora imati i svoj naziv.,a može biti isti , kao što je i Ime Firme. (npr. - Firma - XXXX.Do.o. , Otvara - posl. jedinicu - cafe - bar , koji se može zvati, Cafe Bar - Y. Naravno da u toj posl. jedinici mora biti voditelj .- KV - Konobar ) Sad,usporedite,,da vam bude jasnije. poz.
×