Jump to content

frenki zg

Korisnik
 • Broj objava

  388
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  5

frenki zg je zadnji put osvojio dan listopad 9

frenki zg objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

O frenki zg

 • Rang
  Veteran
 1. Brisano poduzeća ... Što dalje?

  Držva je - u skračenici - isto Vjerovnik, isto kao i bilo koji drugi dobavljač. Vi, znate dali če ista u stečaju biti - namirena. Ako hoče - onda niste dužni držvi za - Doprinose. - provjeri te.
 2. Predstečajna nagodba i izvansudska nagodba

  Jamac - platac, je počeo izmirivati obaveze, prije početka Stečaja, i time ta preuzeta obaveza - Egzistira. Vjerovnik se pojavljuje sa svojim potraživanjem i u Satečaju.,i ostvaruje -i prihvača ponuđenou stečajnoj nagodbbi. Ovo je, specifičan slučaj, ali miljenja sam da je u - Pravu. Trgovačko društvo je - pravno lice Jamac je - fizočko. Recimo, da je njegovo potraživanje - 100.000 . kn Iskoristio je dobivena sredstva od - jamca, i zna koliki je mjesečni prliv novca. U stečajnoj nagodbi je - pristao ,,na recimo..otpis 50%svojih potraživanja. Sad bi neko rekao - pristao je na 50 % otpisa svojih potraživanja,,i njegovo potraživanje je - 50.000.kn. Nije - Stečajna nagodba je radnja - gdje ste vi >prisiljeni<..radi ,,naplate dijela potraživanja ,složiti se sa ponuđenim iznosom, u suprotnom ako se , ODBOR VJEROVNIKA Nije složio , a vi ste ga birali - nema ni tog dijela. Sa, druge strane - kao jamac - platac - prihvatili ste, kao fizičkao osoba da če te izmiriti obaveze - pravne osobe u iznosu..xxxx.kn. Miljenja sam - da je priliv sredstava od strane - jamca jako mali u mjesečnim anuitetima, i da je to razlog to je vjerovnik išao i u van sudsku nagodbu. Sad, dali je to - sve po slovu zakona ? Dvostruka naplata - nije je dozvoljena, ako se radi o ovrsi - ili na imovini ili na računu , birate - jedno. Ali , mogu vam sjesti ovrhom na sve račune - inozemne u tuzemne - i ,,po zakonu je. Ovdje ostaje samo otvoreno pitanje - tko če u ovom slučaju nadgledati - ukupnu naplatu..? Niko drugi, kome je u interesu da ne bude prekomjerno otečen, nego vi Sami.poz.
 3. Brisano poduzeća ... Što dalje?

  Otiđite u Trg. sud - u sudski registar i tražite to riješenje. Umjesto tog riješenja , može te tražiti - Pravni Status za navedeno trg. društvo. Sa, time se odjavite, mirovinsko , zdrav. zatvoriti račun.. ostalo. Ako je Firmi - Stečaj završen i ona više ne postoji.,svu dokumentaciju možete,, na - stari papir. Iako zakon nalaže da se poslovne knjige moraju čuvati - 10.g. od prestanka rada,, iz - prakse - Niko više nikad za istu neče ni pitati. Jer, prilikom otvaranja stečajnog postupka,postojao je - rok,,za sve vjerovnike,, a tu se ubraja i -Država,,da iskažu svoje ,eventualno potraživanje. Klijent je - Preminuo,,i o pokojnici ma - sve najbolje. poz.
 4. Zatvaranje doo

  U slučaju da podmirite sve dugove ( vidljive na -fini ) i ,ako nije pokrenut - pred - stečajni postupak ,, to znate po tome - dali su vas sa Suda tražili da donesete - Prokazni - popis imovine...do stečaja Neće doći. Koliki je - Ukupan dug Firme..? - to mi napiši te u Poštanski pretinac, , i nešto za kontakt.. Jer, postoji način ,a i Zainteresirani klijent za preuzimanje Firme u trenutnom Stanju. Kako..i..ostalo..to sve dogovorite sa Osobom koja bi preuzela Vašu Firmu. Ujedno, to vam je - i Naj brži i Naj jednostavniji način da se riješite i Firme i njenih Obaveza. Poz.
 5. Hvala Vama, korisnicima koji posječujete ovaj Portal. I,u buduće,,bilo koja nedoumica , oko toga,dali nešto uraditi,ovako ili onako, tu smo,pitaj te,budi te što opširniji -Slova se ne plačaju. poz.
 6. Zatvaranje doo

  Ne..ne vrijedi. -Morate kod Bilježnika. A,što se tiče -Obečanja - Obećali su nam,,da ćemo Jesti Zlatnom Kašikom..ali..šta..?
 7. firma u njemackoj i hrvatskoj

  Vidi te..to se stalo mjenja - Usklađuje. Naj bolje da to pitate u Zdravstvenom ili Mirovinskom. To če vam biti iformacija iz - prve ruke.
 8. firma u njemackoj i hrvatskoj

  Vidi te - ne smijete - mješati - Trgovča Društva - sa . Obrtima - paušalima..zadrugama..ird. Trg. Društvo je - nešto drugo. Vi, ako u Hrvatskoj imate regulirano Mirovinsko i Zdravstveno Osiguranje - ta,prava po Ugovoru sa zemljama EU -e..imate i u npr. Njemačkoj. A,dali vi neki..doprinos...morate plati ti u Hr..za neki paušal..ne spada u domenu - Trgovačkog Prava. Ima te - pod-teme -Financijsko Pravo - Oavezno Pravi...itd.. I..Vi, može te postavi ti pitanje u svaku - rubriku...večinu pitanja..te vrste... doprinosi. - prirezi .i..slično..a,koji se razlkuju..od grada do grada,možete dobiti..bolje od dobrog knjigovođe,.jer su oni ,kako bih vam rekao..upoznatiji..sa time...ovisno.. o gradu...i..promjenama. ---------------------------------- Ali..ovo osnovno -ako ste zdravstveno osigurani u hr..a nedaj bože doživi te udes u Austriji..sve plača Hr. osiguranje. poz.
 9. firma u njemackoj i hrvatskoj

  U onoj Državi u kojoj ste u nekoj Firmi Odgovorna Osoba. Ako misli te biti - Odgovorna Osoba i u Firmi u njemačkoj i u Firmi u Hrvatskoj... Onda uradi te ovako. Osnujte firmu u Njemačkoj..a,kasnije ta firma osniva - firmu kčer u hr. Vi budi te Direktor u obadvije firme,,ali u firmi u Hr..se i prijavi te i plačaj te doprinose. To vam je - financijski -puno povoljnije -a zdravstveno osiguranje vam vrijedi i u Njemačkoj. ---------------------- poz.
 10. Zatvaranje doo

  Troškovi zatvaranja - d.o.o - a, su različi ti. ovisno, dali ima imovine - potraživanja - dugovanja i. dali če se morati otvori ti -Stečaj. Prijenos poslovnih udjela če se i dalje - ovjeravati kod Bilježnika. Ove novine - vezane uz - Žig..se odnose na poslovanje - između dvije ili više pravnih osoba. poz.
 11. direktor umirovljenik -doprinosi

  Članovi uprave - plačaju - određeni porez na primanja - ali..nikako..- doprinose.i..ostalo. Pola,Saborskih zastpnika,,su u raznim - nadzornim odborima firmi.. itd.. i ne logično je - da se na več postoječu mirovinu - izdvaja ,,za HZZO..ili..Mirovinsko. Kad je to več regulirano. poz.
 12. Preko - studentskog servisa, ne vjerujem. Inžinjer Elektro tehnike,,svakako..može...jer je to. +. Voditelj posl . jedinice..priliko..prijav e - njegovu dokumentaciju..u..zahtjevu - dostavlja te. poz.
 13. direktor umirovljenik -doprinosi

  Kao, Prvo.- vi niste poziv primili, jer niste potpisali , da ste isto primili. Obrati te se,,nekom >jačem <..Knjigovodstvenom Srvisu ili Revizoru, da vam da točan odgovor. Ovo pitanje je - Financijske Struke. I, nemoj te se plašiti,,jer zakon - da firma mora imati..bar jednog uposlenika..je stupio na snagu prije godinu dana. Do, tada je firma mogla poslovati..bez zaposlenika ,,i sa Direktorom,,koji ne prima plaču.. a kad ne prima plaču.nema ni izdvajanja za zdravstveno i irovinsko. poz.
 14. direktor umirovljenik -doprinosi

  Poštovan. Daj te, ,od početka napiši te sve po redu.. sad spomijne te..da nije bilo..prihoda - znači.da firma nije ni radila. Budi te opširniji..i po redu napišite..poslovanje..i sve ostalo. to,,što neko u HZZO - ou..ili..bilo..gdje kaže - sudovi potvrđuju naše odluke.. pa,,to je - normalan odgovor - suprotne strane. Popz.
 15. 2 firme j.d.o. u pitanju! Molim vas pomoć

  Koliko vidim..vi ste upali u velike i prevelike probleme - što ,svojom ne pažnjom,,na više..! Vama - pod hitno treba Pravni Savjernik..iz ovog područja. Pošto se upali u takvu groznu situciju..evo ja ču vas pravno prati ti..i pokušati,,spasiti..što se da,, i,,ako uspijem,šta popraviti. Ostavi te mi vaš e-mail u moj pretinac za poštu. P.S. Kad sam napisao..pomoči..- to znači.da ču vam..e-mailovima,,davati..upute -savjete i ostalo - Besplatno. poz.
×