Jump to content

frenki zg

Korisnik
  • Broj objava

    1711
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  • Osvojio dana

    21

frenki zg je na 4. veljače zadnji put osvojio dan.

Posjetitelji rado čitaju što frenki zg objavi!

Nedavni posjetitelji profila

6724 pregleda profila
  1. Napiite prigovor - pritužbu narad navedenih djelatnika, napišite , sve točne podatke.od adrese, vrijeme, ktj. sati, imena djelatnika koji če posvjedočiti.. Dobit će te odgovor u pisanom obliku, , nađite na netu, točan naziv ureda za prituđbe građana. Bez, naloga,preko praga ne smiju uči, osim ako za isto imaju od suda odobrenje.
  2. Može - ugovorom o djelu., ili tehničko poslovnoj suradnji. To je nepoznanica, jer niste napisali o kakvom i kojem poslu je riječ. Može de rditi i o Odvjetničkoj firmi ili obrtu, i da isti traži tim ugovorom, od drugog pravnka određene struke poslovnu suradnju - a, znate koliko je satnica jednog odvjetnika. U naprijed, da, ali ne - retro-ativno, niste napisali , godinu
  3. Standardno povečanje Temeljnog kapitala ili Dikapitaizacija Trg. Društva, istu radi, Vlasnik društa , ili Večinski Suvlasnk -uz suglasnost, ostalih suvlasnka- vlasnika udjela , govorimo, kad je u ptanju Doo. Kod D.D-a, se isto radi na 2 načina (govorim, o pojedincu koji hoče povečat svj udio u Dioničkom društvu, jedan način je da ako su dionice istoga na burzi, iste otkuoi, i time povečava svoj udio u D.D.-u. Drugi način je uz Suglasnost Skupštine,a naprijedlog jednog od dioničara, ili predsjednika Uprave, za čiju opet suglasnost moraju dati članovi uprave,da se izvrši - Dokapitalizcija D.D.-a, Dioničar koji povečava temeljni kapital D.D.-a to radi u novcu, opremi, repromaterijalu,,itd- sve osim novca mora biti poocjenjeno od stane ovlaštenog sudskog vještaka. Tako povečani temelni kapital D.D.-a se uisuje u knigu dioničara, a, navedena vrijednost, ide u korist Dioničara koji istu vrši. Sve navedene radnje, obsvlja javni bilježnik, i kod Doo i D.D-a. Takva provedena radnja, povečava Temeljni kapital Društva u cjelni, u matematičkm zbroju u postocima udjela, svi ostali - matemtički imaju jednak % udjela u društvu, ali,svi osim onoga tko je povečo svoj udio zadržavaju svoje Financijsko stanje istim. Npr, . jedno društvo ima 5 suvlasnika ili dioničra, svaki ima po 200.000.e, to je po 20% po jednom članu,,ukupan Kapital Društva je 1.mil eura, ako ja svoj udio povečam za još 200.000.e , znači ja imam 400, a ostali i daje imaju po 200.00, u postocima je zaostale članove, stanje ne promjenjeno. Na jedan mil, imali su svi po 20%, sad 4 člana imju ,,svojih,, 800., 000 i to je opet, svakome od njih isto stanje,, ali se samo financij i stanje u % povečalo za Člana koji je izvršio ovečanje kaitala, on sad ima 400.00 ali u % se njegov dio povečao, ali - ne na štetu ostala 4 ćlana, več na ,,svoju štetu,, jer je tih 200.000 morao od nekuda pribaviti, ali, to je - njegov, sretni, problem.
  4. Se dogovorite e - poštom. Oni su vam dužni dostsviti u pisanom obliku,koju dokumentaciju da dostavite., slično , kad se radi o Iravnom nadzoru, isti su se dužni najaviti, 3 dana ranije i dogovoriti, koju dokumentaciju da priredite (jer je moguče da se ista nalazi u knjig. servisu,a isti je naputu ) vrijeme, kadi vama odgovara vrijeme kontrole.
  5. Točno. Da nije tako, na svakoj livadi uz obalu ili jadransku magistralu bi bilo u svakom naselju ili dvorištu po desetak kampera ili mobilnih kućica.
  6. Na koju vrstu vještačenja mislite..? Psihijatrijsko - vještačenje radi utvrđivanja poslovne ili radne sposobnosti..?
  7. Sama Riječ - Neizravni u odnosu na - Izravni, nadzor vam daje odgovor. Tržiti će od vas da im dostavite određenu dokumentaciju - neće dolaziti,osobno kod vas , več čete vi, Osobno Gospodi doči s papirima , pred noge. Što ta provjera podzumijeva? - Vjerovatno, pregled tražene dokumentacije. Koje dokumente ću morati prikazati ? - One, koje oni zatraže. Što mogu generalno oćekivati da če inspektor tražiti od mene? - Vjerovato, sve ono što je u opsegu njihovog posla.
  8. Otvori paušalni obrt, prijavi sebe na 4 sata, što ti zakon dozvoljava, a imaš stručnu naobrazbu za naedenu djelatnost. Ako ti bude tebao dodatni radnik, to možeš riješiti preko studentskog servisa. Minimalno radno vrijeme, zakonom nije određeno, problem nastaje, tek , kad radiš van dozvoljenog radnog vremena., što znaći da možeš raditi kako tebi odgovara.
  9. Malo, je nejasno, u smislu- dali vi nmjeravate, prodavati ili kupovati.? Dali otkupljivač, osim što plati otkupljeno ima još određene troškove, je preširoka tema, za koga otkupljuje, tkovrši prijevoz, dali isti plasira u tranzitu ili koristi skladište dok ne nađe kupca..puno otvorenih pitanja, za kvalitetan odgovor.
  10. 2.) Zato što ste Vi Osobno Vlasnik te, Pravne Osobe, i firma može početi loše poslovati i može doči do nemogučnosti vračanja kredita, a banka takav rizik ne želi, niti bilo koji referent, po pravilima banke isti ne smije potpisati. -1.) Niste napisali, dali se radi o banci koja je u vlasništvu R.H. -e ili o nekoj drugoj Banci, iste ne morate imenovati, samo napišete, traženo. Niste napisali, dali se to odnosi na Revolving (dozvoljenom minusu po računu firme) ili o standardnom keditu, za obrtna srdstva. Bnke su u H.R. u 99% slučajeva u privatnom vlasništvu, što u prijevodu znači da svaka od njih može imati svoja pravila. Banci je, uz Garanciju uz garanciju za slučaj ne vračanja istoga, jednaka i stavka - odakle će te isti vračati,neovisno, o kolikoj i kakvoj garanciji garnciji se radi u smislu - Hipoteke ili Fiducije na npr. Nekretnini koja je 3 - 4 puta vrdnija od dobijenog kredita.
  11. Ako se radi o stalnom poslu, onda . Da, ali, ako se radi o jednokratnoj ili nekoliko otkupa godišnje , možete to uraditi ipreko ugovora o djelu, i na kraju godine platiti porez na dohodk, od nesamostlnog rada.
  12. Prestanak dvojnog iskazivanja Cijena Proizvoda u trgovinama nema veze sa konverzijom Temeljnog kapitala Trg Društva.(objava na sudskom registru, koliki je temeljnni kapitl određene firme , nije Cijena za prodaju navedene firme., već je ista, Informativnog karaktera, koji je zakonom propisan. Npr. Firma koja ima upisan temeljni kapital 20.000.kn = 2.654,46 ,eura, se može ustupiti (prodati bez naknade ) a druga, sa istim tem.kapitalom može biti prodana za xx Mil. eura, sve ovisi o imovini koja je u vlasništvu iste. Temeljni kapital 20.000,00 kuna / 2.654,46 euro (fiksni tečaj konverzije 7.53450) ne piše Cijena Firme. Zakonodavac je propsao i uvjete Konverzije - za Trgovačka Društva - prilikom prve pravne radnje, nema odeđenog roka niti kažnjavanja ako se isto ne uradi do određenog datuma. Kad su u pitanju D.D. - donička društva ista su dobila zakonski rok da izvrše Konverziju temeljnog kapitala.
  13. Obratite se predstavniku stanara, isto je u njegovoj nadležnosti, tj, da kontaktira firmu kojoj se plača pričuva . A, odgovor će vam dati isti, koliko znam , za donošenje takvih odluka je potrebna nadpolovična suglasnost vlasnika stanova.
  14. Da i Ne. Vlasnik obrta je fizička osoba. Obrt je Pravni subjeat, na kojeg se ne odnosi spomenuti zakon. Za isti vrijedi zakon koji štiti sve potrošače, dali isti proizvod kupili u obrtu - firmi ili dioničkom društvu. Ovisno, kako je isti upozoren , neformalno, tj, u razgovoruili formalno u pisanom obliku,koji je potpisao - znači, prihvatio navedene uvjete. To znači, da se o istome bili upoznati prije same kupnje. Dali ste na navedene uvjete pristali i kupili, to vi znate. Odgovor znate sami - ako ste naručili nešto , svojim uvjetima, znači da je isti rađen samo za vas - odgovor ste dobili. Ovdje je malo nejasno, dali ste vi kupac ili prodavatelj.? Jedan zakon štiti kupca/ potrošaća, a drugi prodavatelja, svako ima pravo da bude zaštičen., ako je NETKO upozoren u pisanom obliku, da npr. proizvod koji kupuje , nema garanciju, a isti ga ipak odluči kupiti, odgovornost je istim preuzeo kupac, upozoren u pisanom obliku, a odluči se na kupovinu istoga, sve navedeno je rađeno po zakonu.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija