Jump to content

frenki zg

Korisnik
 • Broj objava

  391
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  5

frenki zg je zadnji put osvojio dan listopad 9

frenki zg objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

O frenki zg

 • Rang
  Veteran
 1. likvidacija d.o.o.

  Datum, kao mjerodavan je onaj kad je Trg. Sud prihvatio odluku. S tim datumom se Knjigovodstveno sve - razvrstava - Stavke prije tog datuma, kao - redovno poslovanje, A, poslje tog datuma - se bbračunavaju - zasebno . Niste napisali, - tko je Likvidator..? Možete stavi ti i sebe - Ali,ako niste sigurni da će te Likvidaciju uspješno privesti kraju , traži te savjete. ------------------------- Nastavak, na 1. pitanje - dali sami može te napisati Odluku o prestanku rada Trg. Društva, umjesto Javnog Bilježnika. Naravno . ali, ne piše se >to<,kako tko zamisli. U, tom slučaju Bilježnik če - odraditi svoj posao - Utvrditi Identitet, Predlagatelja, - ništa više - ni manje. i to Vi predajte na Trgovački Sud. Kad vam vrate, iz nekog razloga,,tad, ponovi te - iz početka - sve dok se ne naučite. Može vam i Odvjetnik to napisati - ne samo - >to< sve radnje vezane uz Trg. Društva, tada on odgovara za Ispravnost napisanog - bilježnik samo - ovjerava. - Poanta : Sami bi - Oprali Auto - Zamjenili Remen na Veš Mašini - Pisali Riješenja,,cijepali Drva..itd.. A, što će ovi koji su Registrirani za sve navedeno..? To je isto, kao kad bih ja , pisao Odgovore - u Svakom području - na - Legalis - u .. Nije, da mi nije ,dosta toga >poznato<..Ali, , poz.
 2. Odabir imena tvrtke

  Ne pisano >pravilo< Sudskih Registara ili >naputak<, je taj da se kod Registracije novih Trg. Društava, >izbjegava<,, novo - nastalim Društvima sa Temeljnim Kapitalom od 10. Kn da koriste Imena >renomiranih< Firmi u R.H. Jedan razlog je - Dovođenja u Zabludu, Potrošače ..da se radi , o - Društvu - Kćeri, spomenutih Društava, a drugi razlog, je da time >besplatno<, sebi skrbite Tuđi >Imiđ< - Reputaciju.. Rejting..itd. Evo, probaj te Osnovati - Frank Jd.o.o - neče vam proći - iako je - J.d.o.o. - I nije - Do.o.. I, to je,po meni .- u redu.- jer kod toliko mogućnosti >Vi< po svakoj logici - ako se bavite istom djelatnošću dovodi te Potrošača u ZABLUDU. - na stranu što je Frank - zaštitio i ime i Logotip, ali i da nije, ne bi prošlo, i - ponavljam - po Meni Osobno - to je u redu. Jer, trebaju Godine rada, , da se stekne Brend, i onda dođu >kapitalisti < sa Firmama, čiji je Temeljni Kapital - 10.Kn. - i ..?? Svaki od njih bi izmjenio..samo > 1 < slovo..x 20 - takvih Firmi..gdje smo stigli..? - Nigdje. Osmisli te >svoje < Ime i gradi te ga. poz. frenki.
 3. direktor umirovljenik -doprinosi

  Nešto, razmišljam : Koliko, - Buke i Halabuke..! A, radi se o >firmi<..,, koja ima samo papire , to jest Riješenje kad je Registrirana, a nikad ni kune Prometa nije napravila. Sad,kad neko - ne upućen čita sve ovo - Upravni Odbor - Član Uprave ..EU - a,. pomislio bi da radimo - Stečajnu Nagodbu - Agrokora..
 4. Brisano poduzeća ... Što dalje?

  Držva je - u skračenici - isto Vjerovnik, isto kao i bilo koji drugi dobavljač. Vi, znate dali če ista u stečaju biti - namirena. Ako hoče - onda niste dužni držvi za - Doprinose. - provjeri te.
 5. Predstečajna nagodba i izvansudska nagodba

  Jamac - platac, je počeo izmirivati obaveze, prije početka Stečaja, i time ta preuzeta obaveza - Egzistira. Vjerovnik se pojavljuje sa svojim potraživanjem i u Satečaju.,i ostvaruje -i prihvača ponuđenou stečajnoj nagodbbi. Ovo je, specifičan slučaj, ali miljenja sam da je u - Pravu. Trgovačko društvo je - pravno lice Jamac je - fizočko. Recimo, da je njegovo potraživanje - 100.000 . kn Iskoristio je dobivena sredstva od - jamca, i zna koliki je mjesečni prliv novca. U stečajnoj nagodbi je - pristao ,,na recimo..otpis 50%svojih potraživanja. Sad bi neko rekao - pristao je na 50 % otpisa svojih potraživanja,,i njegovo potraživanje je - 50.000.kn. Nije - Stečajna nagodba je radnja - gdje ste vi >prisiljeni<..radi ,,naplate dijela potraživanja ,složiti se sa ponuđenim iznosom, u suprotnom ako se , ODBOR VJEROVNIKA Nije složio , a vi ste ga birali - nema ni tog dijela. Sa, druge strane - kao jamac - platac - prihvatili ste, kao fizičkao osoba da če te izmiriti obaveze - pravne osobe u iznosu..xxxx.kn. Miljenja sam - da je priliv sredstava od strane - jamca jako mali u mjesečnim anuitetima, i da je to razlog to je vjerovnik išao i u van sudsku nagodbu. Sad, dali je to - sve po slovu zakona ? Dvostruka naplata - nije je dozvoljena, ako se radi o ovrsi - ili na imovini ili na računu , birate - jedno. Ali , mogu vam sjesti ovrhom na sve račune - inozemne u tuzemne - i ,,po zakonu je. Ovdje ostaje samo otvoreno pitanje - tko če u ovom slučaju nadgledati - ukupnu naplatu..? Niko drugi, kome je u interesu da ne bude prekomjerno otečen, nego vi Sami.poz.
 6. Brisano poduzeća ... Što dalje?

  Otiđite u Trg. sud - u sudski registar i tražite to riješenje. Umjesto tog riješenja , može te tražiti - Pravni Status za navedeno trg. društvo. Sa, time se odjavite, mirovinsko , zdrav. zatvoriti račun.. ostalo. Ako je Firmi - Stečaj završen i ona više ne postoji.,svu dokumentaciju možete,, na - stari papir. Iako zakon nalaže da se poslovne knjige moraju čuvati - 10.g. od prestanka rada,, iz - prakse - Niko više nikad za istu neče ni pitati. Jer, prilikom otvaranja stečajnog postupka,postojao je - rok,,za sve vjerovnike,, a tu se ubraja i -Država,,da iskažu svoje ,eventualno potraživanje. Klijent je - Preminuo,,i o pokojnici ma - sve najbolje. poz.
 7. Zatvaranje doo

  U slučaju da podmirite sve dugove ( vidljive na -fini ) i ,ako nije pokrenut - pred - stečajni postupak ,, to znate po tome - dali su vas sa Suda tražili da donesete - Prokazni - popis imovine...do stečaja Neće doći. Koliki je - Ukupan dug Firme..? - to mi napiši te u Poštanski pretinac, , i nešto za kontakt.. Jer, postoji način ,a i Zainteresirani klijent za preuzimanje Firme u trenutnom Stanju. Kako..i..ostalo..to sve dogovorite sa Osobom koja bi preuzela Vašu Firmu. Ujedno, to vam je - i Naj brži i Naj jednostavniji način da se riješite i Firme i njenih Obaveza. Poz.
 8. Hvala Vama, korisnicima koji posječujete ovaj Portal. I,u buduće,,bilo koja nedoumica , oko toga,dali nešto uraditi,ovako ili onako, tu smo,pitaj te,budi te što opširniji -Slova se ne plačaju. poz.
 9. Zatvaranje doo

  Ne..ne vrijedi. -Morate kod Bilježnika. A,što se tiče -Obečanja - Obećali su nam,,da ćemo Jesti Zlatnom Kašikom..ali..šta..?
 10. firma u njemackoj i hrvatskoj

  Vidi te..to se stalo mjenja - Usklađuje. Naj bolje da to pitate u Zdravstvenom ili Mirovinskom. To če vam biti iformacija iz - prve ruke.
 11. firma u njemackoj i hrvatskoj

  Vidi te - ne smijete - mješati - Trgovča Društva - sa . Obrtima - paušalima..zadrugama..ird. Trg. Društvo je - nešto drugo. Vi, ako u Hrvatskoj imate regulirano Mirovinsko i Zdravstveno Osiguranje - ta,prava po Ugovoru sa zemljama EU -e..imate i u npr. Njemačkoj. A,dali vi neki..doprinos...morate plati ti u Hr..za neki paušal..ne spada u domenu - Trgovačkog Prava. Ima te - pod-teme -Financijsko Pravo - Oavezno Pravi...itd.. I..Vi, može te postavi ti pitanje u svaku - rubriku...večinu pitanja..te vrste... doprinosi. - prirezi .i..slično..a,koji se razlkuju..od grada do grada,možete dobiti..bolje od dobrog knjigovođe,.jer su oni ,kako bih vam rekao..upoznatiji..sa time...ovisno.. o gradu...i..promjenama. ---------------------------------- Ali..ovo osnovno -ako ste zdravstveno osigurani u hr..a nedaj bože doživi te udes u Austriji..sve plača Hr. osiguranje. poz.
 12. firma u njemackoj i hrvatskoj

  U onoj Državi u kojoj ste u nekoj Firmi Odgovorna Osoba. Ako misli te biti - Odgovorna Osoba i u Firmi u njemačkoj i u Firmi u Hrvatskoj... Onda uradi te ovako. Osnujte firmu u Njemačkoj..a,kasnije ta firma osniva - firmu kčer u hr. Vi budi te Direktor u obadvije firme,,ali u firmi u Hr..se i prijavi te i plačaj te doprinose. To vam je - financijski -puno povoljnije -a zdravstveno osiguranje vam vrijedi i u Njemačkoj. ---------------------- poz.
 13. Zatvaranje doo

  Troškovi zatvaranja - d.o.o - a, su različi ti. ovisno, dali ima imovine - potraživanja - dugovanja i. dali če se morati otvori ti -Stečaj. Prijenos poslovnih udjela če se i dalje - ovjeravati kod Bilježnika. Ove novine - vezane uz - Žig..se odnose na poslovanje - između dvije ili više pravnih osoba. poz.
 14. direktor umirovljenik -doprinosi

  Članovi uprave - plačaju - određeni porez na primanja - ali..nikako..- doprinose.i..ostalo. Pola,Saborskih zastpnika,,su u raznim - nadzornim odborima firmi.. itd.. i ne logično je - da se na več postoječu mirovinu - izdvaja ,,za HZZO..ili..Mirovinsko. Kad je to več regulirano. poz.
 15. Preko - studentskog servisa, ne vjerujem. Inžinjer Elektro tehnike,,svakako..može...jer je to. +. Voditelj posl . jedinice..priliko..prijav e - njegovu dokumentaciju..u..zahtjevu - dostavlja te. poz.
×