Jump to content

frenki zg

Korisnik
 • Broj objava

  505
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  7

frenki zg je zadnji put osvojio dan siječanj 7

frenki zg objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

1 pratitelj

O frenki zg

 • Rang
  Veteran

Nedavni posjetitelji profila

2129 pregleda profila
 1. Nasljedstvo

  Neka ga prijavi,za -prevaru. Prevara, nastupa od momenta,kad ste shvatili da ste,prevareni. Izjava sa potpisima, i bez ovjere je važeča. Što se tiče - pretnje i pištolja, niste napisali,dali za isti ima i dozvolu , i da ima, možete ga prijaviti, za prijetnju.
 2. nadoknada za troškove odvjetnika

  Za predpostaviti je, da ste iz Ostavine,i vi i vaš brat ostvarili određenu financijsku korist. Sami, kažete,da ste Vi,angažirali svog odvjetnika, što znači da ga vi i plača te. Za broj ročišta nisu odgovori odvjetnici, več tijek postupka. Brat je platio svog , a vi svog odvjetnika,tako da bi traženje, da vam vaš brat izmiri dio odvjetničkih troškova, bilo suvišno. Kad,Sud to odredi,,onda to možete i imate pravo tražiti.
 3. Kupovina robe u Eu prodaja u Hr

  P.S - Što se tiče,Garancije, i rezervnih dijelova - to je prepušteno .- Tržištu. Što u prijevodu znači - Ako , kupac želi kupiti proizvod, na kojega nema Garanciju, i za kojega u Cijeloj Državi, nema Ovlaštenog Servisera,, neka to slobodno i uradi. Ali, je dužan, na traženje kupca - objasniti , da nema garancije ni ovlaštenog servisera,,a na kupcu je tad, da odluči, dali če kupiti proizvod ili neče. Možda to zvuči, malo čudno, ali , tolika je konkurencija, da kupci sa time nisi zakinuti, a, u pravilu, takvi proizvodi su, i do 3 puta jeftiniji -pa tko voli, nek izvoli, Za proizvode, od Pegle do Automobila, tako je regulirano, a - proizvođačima - uvoznicima- je ostavljeno slobodno tržište, a to u prijevodu znači - Borite se za Kupca - Cijenom - Garantnim rokom što dužim - što večom mrežom servisera,, a to če se u konačnici odrazit na prodaju određenog Proizvoda. Tko ima bolje navedene uvjete - Više če i Prodati.
 4. Kupovina robe u Eu prodaja u Hr

  Staro, ne odgovoreno Pitanje iz 2017.g, - pa možda nekome Odgovor i pomogne. OBRT-i, se inače ne bave >čistim< Uvozno - izvoznim poslovima, iako imaju na to pravo. OBRT,u biti, Uvoz ili Izvoz koristi, samo u dijelu svoga poslovanja. Na primjer, - ima te Pržionicu Kave - u tom slučaju, Uvozi te Sirovinu za Svoje Potrebe.,ili ima te Stolarsku radnju, i Kupac vam je iz Inozemstva. , dat vi Izvozite svoj vlastiti Proizvod. Ili se bavite - Doradom ili prevedeno, Uvozite - polu proizvod - dovšite ga do ugovorene razine,i izvozite, nazad, od koga ste Uvezli, ili po Ugovoru, Trečem proizvođaču, koji radi - Završni Proizvod. U,praksi, se OBRT ne koristi, za čisti Uvoz i Distribuciju ,dali po Vele-prodajama ili direktno - Maloprodajnim Trgovcima. Način Plačanja Uvežene Robe ili Sirovine - uz,Kunski,ima te i Devizni Račun (tako je, nekad bilo ), ugovorenu nabavnu Cijenu Dobavljaču plačate na način da određena Kunska sredstva, -Konverzirate u Valutu Zemlje Dobavljača,, ta sretstva se prebace na vaš Devizni račun i izvrši plačanje. Kad naručena Roba stigne na Carinu - Špediter obavi svoj posao, plati te što treba - Dali ima - Carina - Carinski Troškovi - prelevman ili Trošarina, - sve ovisi -što uvozite. Prilikom pravljenja Prodajne Cijene, Knjigovođa vam izračuna sve troškove, koji opterečuju uvezenu, robu, od več nabrojanog - ima te i prijevoz i PDV. - tad vam se izračuna Stvarna cijena robe, kad se uračunaju svi prateči troškovi. E, sad dalje je sve - svoja priča - Dali se roba - dorađuje -prerađuje - ili ide direktno u prodaju. Web - šop - to je samo - Način prodaje robe,,i on nije ni u povlaštenom a niti u podređenom položaju. na standardni način prodaje, kad su u pitanju - Državna davanja. Web -šop je, večinom predviđen,,to se odnosi i van RH. - za prodaju, Robe koja nije ,kako bi pojasnio,,za >Svakodnevnu< potrebu, več za Specifične vrste Artikala, čija prodaja, da Otvorite Trgovinu na - naj atraktivnijoj lokaciji,- Ista, ne bi mogla financijski opstati, - radi malog opsega Kupaca. Ali, kad tu Robu Prodaje te u ijeloj Državi, - a ne morate imati ni jednu -Maloprodajnu trgovinu - Standardnog načina prodaje. - to jest, Matematički - u vašem Gradu, je potreba mjesečna za tim Artiklom 10.kom. Vi prodaje te - recimo - 30 -Uvoznih Artikala, i to vamje - 300 -Artikala Mjesečno,,-Ali, kad tu Robu -Distribuirate raznim načinima - dostave na Kučnu Adresu, -pa tih -300-Artikala, pomnožite sa 100- Gradova,,- to je več Ipozantan Broj, od - 30.000 -Prodanih Artikala Mjesečno - da vam je čista, Dobit, po komadu, oprezovana, - 3.50.kn - to je Čista, Oporezovana Dobit, toga OBRT - a. Preko 1. - Milon Kuna Mjesečno ili - preko - 12. Miliona Kuna Godišnje. (e, sad nemoj te svi poletiti otvarati web-šopove ipak je ovo samo -Matematika na papiru -koja se može lako i ostvariti.) Poz. i Sretno.
 5. Poticaj

  Ne trebate zahvaljivati. LEGALIS Hr. i postoji radi Vas, Korisnika,Potaknut je 2003.g. od strane Američke Odvjetničke Komore da bi Građani mogli dobiti besplatne pravne savjete, a i međusobno, iz svojih iskustava pomoći drugima. Bilo bi dobro,da ponekad i vi objavi te ,Odgovor, - kakva je recimo bila reakcija porezne,kad joj pošalje te,Predloženi Odgovor... jer, ovo i nije >pravni< Odgovor, već, činjenicei podaci izvedeni iz Vašeg Pitanja. Puno je Odgovora,koji se jednostavno,ne mogu Nauči ti, već je to,->>Kompiliranje -kompilacija -kompiliranog<<, kako reče, jedan Građanin HR.-e.
 6. Registar poreznih obveznika

  Idemo, po redu. Kad ste registrirali Firmu, kao Sjedište ste naveli, svoju Osobnu Adresu, i to je u redu. Sad, da razdvojimo, što je - Sjedište Firme. - Firma je Pravna Osoba ( vi se - Fizička osoba), i ta Pravna Osoba ima svoj O.I.B. - datum Registracije i na kojoj je Adresi Registrirana. Kad Firma počne obavljati određenu Djelatnost, za istu mora ima ti odgovarajuči Prostor, to se zove - Poslovna Jedinica, koja,mora imati Voditelja - npr. - Mesnica i voditelj je - KV - Mesar. Dok god, Firma, ne prijavi Poslovnu jedinicu, ona ima Status - Neaktivne Firme. Vaš sljedeči potez, je da napravi te Ugovor sa Knjigovodstvom, i sa tim Ugovorom idete uIspostavu Porezne Uprave, koja je nadležna - Po mjestu Registracije..- n.p.r - Za Opčinu Medveščak Zagreb, ispostava porezne Uprave u Draškovićevoj - znači - Vaša Opčina ima ispostavu, porezne uprave,i tamo idete sa ugovorom od knjigovodstvenog Servisa i Prijavljuje te svoju Firmu u Registar Poreznih Obaveznika, tu vam se ponudi izbor, po predviđenom prometu - dali če te se prijavi ti u sustav -PDV-a ili ne. Na istommjestu zatraži te i VAT - Broj - To je vezano uz poslovanje ,od kad smo u EU -i. Znači, to je >put< i odgovor na vaše pitanje, da vaša firma bude upisana u Sustav - Poreznih Obaveznika. Mogao, sam i skratiti,, ali ,dok pijuckam kavu,, malo sam , bio opširniji. Ali, to ne znači, da odma plača te >neki< porez, ne, ,tek kad počne te sa poslom, to jest , dok ne otvori te poslovnu Jedinicu. poz.
 7. POSLOVNO SAVJETOVANJE IZ PODRUČJA - TRGOVAČKOG PRAVA.

 8. Rad sa web shopom

  I, ne ustrućavajte se Pitati, piši te, i 3 puta,, neče vam niko to uzeti, za zlo, dapače, bolje i 10, puta Pitati, razjasniti, i tek onda krenuti u posao - pišite - što opširnije sa što više podataka. Koliko date podataka, takav odgovor i dobije te,,a LEGALIS Hr, i je za Vas, da ne luta te i tražite pravi odgovor.
 9. Rad sa web shopom

  Vidi te : Trgovina, kao Trgovina, sve vam je isto, podliježe te istim zakonima - propisima i Uvjetima. Razlika je samo, u načinu, na koji ta Roba - dođe do Vas ili od Vas do krajnjeg Kupca. Ako se želite baviti - Veleprodajom - zakon je isti. Maloprodajom. Skladištenjem.- pre - pakranjem robe. Mora te , kao prvo - ima ti odgovarajuči prostor. Šta je - Odgovarajuči prostor.? Kolio sam shvatio - Vi bi se bavili ,pripremom robe za krajnjeg kupca, poslujuči sa više E.-šopova, iskreno, nije loša ideja, još ju nisam nigdje pročitao. Vi samo dobije te Adresu - vrstu robe - količinu i pakuje te, - šalje te. Sad bi samo morali povesti računa,o tome da vam se roba ne pomješa - ovisno sa kime šta radi te. Vi, u principu radi te i za poznatog naručitelja i za poznatog - Dobavljača - vi ste, jedan - Servis, koji se bavi >fizičkim< poslom, za par Šopova, dobra ideja, jer vjerovatno, ni jedan od njih. - pojedinačno , nema potrebu za zapošljavanjem stalnih radnika - ali, kad vi opslužuje te njih nekoliko,, to je dobro i vama i njima. Vi, znate, sa kojim obimom posla se planirate bavi ti - ako če vam roba dolazi ti Kamionom,. zna se šta treba za to. Mora te imati - MTU - To nije neki >bauk<, sve ovisi o vrsti robe - plastika - konfekcija - informatička oprema, svako od navedenog , traži svoje uvjete - + sanitarni čvor - može i ugovorno - sredstva za održavanje prostora. prva pomoč - vatrogasni aparat i ispitane utičnice, i rasvjeta - MTU - Papirologija,,nije više od 700 - 800.kn. To vam je vrlo jednostavno. - zamislite,svoj posao, i več vidi te, šta sve treba - dali trebaju plice - stolovi za pakiranje robe u manje kutije..itd.itd. Lakše je Vama, dati odgovor,, nego - Meni,, jer vi znate štače te raditi, i shodno tome, se i prilagodi te. I, još nešto - Izbjegavajte - OBRT. Osnivanje Jd.o.o-a, je - ccca- 1.500.kn. Ali, nemoj te dozvilit, da posao upravlja sa Vama, več vi sa njime. Čuvaj te svoj - O,I.B. - Tko zna, šta se može u poslu desi ti. Pozdrav i Sretno.
 10. Ako Vas je Više Osoba, i želite se Udružiti, radi zajedničkog Poduzetništva - Dali Registrirati - Zadrugu ili Trg. Društvo. Kako je Ustrojen, način rada Zadruge, u odnosu na Trgovačko Društvo ..? Po pitanju - Poreznog i Knjigovodstvenog poslovanja - Razlike nema., sve je isto, razlike su samo u >vlasničkoj< strukturi,i načinu donošenja Odluka. Zadrugari ne Uplačuju - Temeljni Kapital - več, - Osnivački Ulog. Kako se Osniva Zadruga.? Minimalno 7 Fizičkih Osoba može osnovati Zadrugu ( nekad je bilo, min. 3 Osobe) Bitno je, da im Stručna Osoba - večinom je to Javni Bilježnik, sačini -Osnivački Statut Zadruge.ili Osnivački Akt.. Zadrugari , se međusobno dogovore, - tko če biti - Zapisničar - Predsjednik Skupštine a, tko Upravitelj Zadruge., iako, poneki Zadrugari , odluče da Upravitelj Zadruge, bude Osoba, koja nije ni Zadrugar, več, po Struci, odabrana Osobu koja če vršiti tu Funkciju, ujedno, to je uz eventualnog - Prokurista, jedina Osoba, koja se upisuje u Sudski Registar. Zadrugari, njihovi - ulasci i izlasci iz Zadruge,i se Upisuju u -Knjigu Zadrugara..- koju vodi Zapisničar, u prisutnosti ,predsjednika Skupštine Zadrugara i Upravitelja Zadruge. Upravitelj, prima Plaču, , u iznosu kako se dogovorio sa Zadrugarima. Zadrugari, ne primaju Plaču, osim, ako se neki od njih Zaposli u Zadruzi, na određeno radno mjesto, što nema veze, sa time što je Zadrugar, to znači, ako ne izvršava svoje obaveze, može dobiti i otkaz., što nema veze sa njegovim Osnivačkim Udjelom. Gdje je >Zarada< Zadrugara...?? Večina Zadrugara, , što i nije nužno ,, rade u Zadruzi, kao u bilo kojoj drugoj Firmi. Na Kraju Poslovne Godine, kad se sve svede,, >na nulu < Zadrugari Dijele Čistu Oporezovanu Dobit,,po Visini svog Osnivačkog Uloga., koja im se Isplačuje na njihov Račun. Za, napomenuti je, da Funkcioniranje Zadruge,, i sve ostalo, vezano i uz podjelu čiste Dobiti,,je več prije Osnivanja Dogovoreno, i unešeno u Osnivačke Akte Zadruge. Kako izači iz Zadruge..? - Svaki Zadrugar, kad poželi može izači iz Zadruge, na način, da mu Zadruga Isplati njegov Osnivački Ulog.* Isti,može da svoj Osnivački ulog Proda* novom Zadrugaru, ili ga jednostavno - pokloni zadruzi - bez naknade. Ako Zadrugar, prenosi svoj Osnivački Ulog, na novog Zadrugara, to se radi na Skupštini zadrugara, sačini se Zapisnik, i promjene se upišu u Knjigu Zadrugara. Gdje je naj veča razlika između ta Dva Pravna Subjekta..? Suština je u tome, da Zadruga Funkcionira po principu - Glasanja Zadrugara. Ne postoji - Temeljni Kapital, več - Osnivački Ulog. Minimalni Osnivački Ulog za svakog Zadrugara se regulira, prije Osnivanja - Statutom Zadruge. Gdje je Prednost Zadrugara , u odnosu na Osnivače Trg. Društva ? ( kad je u pitanju, više Fizičkih Osoba, koje bi se udružile u zajedničko poslovanje ) Prednost je u tome, što se za Kruncialne Odluke za Funkcioniranje Zadruge - Donose, na Skupštini Zadrugara, i svaki Zadrugar , neovisno o Visini svog unijetog Osnivačkog Uloga - Svojim Glasom - glasa - Za ili Protiv predloženog,. Znači, Zadrugu , nitko ne može - Prisvojiti, na naćin, da recimo uplati Osnivački Ulog - 100.000.kn. a Vi - 500.kn. Jedan Glas , ima istu jačinu. Upravitelj Zadruge je Obavezan ,minimalno , svaka 3 mj.(ako ,nije promjenjeno) sazvati Skupštinu Zadrugara.,a Skupština zadrugara se može sazivati i svaki mjesec, ovisno, o Odlukama, koje se moraju donijeti na Skupštini Zadrugara. Skupštinu Zadrugara, može >Inicirati< i par Zadrugara,, ali po pravilu, svi Prijedlozi zadrugara se, zaprimaju u pisanom obliku, i iznose se prilikom prve Skupštine Zadrugara. Svi Prijedlozi - kritike i ostalo. - O svim prijedlozima se -Glasa. Predsjednik Skupštine Otvara Skupštinu, broji prisutne zadrugare, i to -Zapisničar unosi u Zapisnik. Svaka Odluka , koja se donese na Skupštini , mora se zapisati na Zapisnik, koji potpisuju - Zapisničar - Pred. Skupštine zadrugara i Upravitelj. Da, probamo, >Dočarati< jedno Glasanje. - Po prijedlogu - Zadrugara - Xxxx Xxxxx, predlaže se da Zadruga - proda , Dostavno vozilo, i kupi si Teretno. - Zadrugari, dižu ruku, ako su ZA, - Glasovi se Broje i utvrđuje, dali je večina ZA ili nije., Ako je , Večina ZA , Prijedlog se smatra usvojenim, ide u Zapisnik - Potpisi, i dalje je na Upravitelju Zadruge, da to i realizira. *Kod Prodaje ili Prijenosa Poslovnog Udjela, je več, Druga Priča - tu se primjenjuje princip, , - kao kod Dionica .- na Slobodnom Tržištu. Što u prijevodu znači,, Vaš Osnivački Ulog, od 500, Kuna - može biti , tih -500. kn. - Ali, ako se Zadruga, s Godinama , razvila, i posjeduje Nekretnine - pokretnine ..itd. - Onda se Radi, , >Izračun<, koliko Danas Vrijedi Vaših >500<kuna. Da, malo pojasnimo, -Ako je sve skupa - 10 - Zadrugara,, i kad su počeli raditi - Ukupan Osnivački Ulog Zadruge je bio - 50.000.kn., a,, Zadruga Danas -po Revizorskom izvješču, vrijedi - 1. mil. Kuna, - NIJE teško izračunati da Vaših - 500.kn,Danas Vrijedi - 10.000.Kuna, Matematički, ali, Cijenu, određuje - Tržište, a to znači, da vaš osnivački ulog može te prodati, i Skuplje, i jeftinije od >matematičkog< izračuna,, Sve, ovisi, o trendu Zadruge na Tržištu. Poslovni Savjetnik : Frenki zg
 11. Poslovanje bez zaposlenog (j.d.o.o. / obrt)

  Prije je Firma mogla biti - Aktivna i bez zaposlenih. Po , novom Zakonu - mora imati bar jednog uposlenika. Ne morate , vi biti prijavljeni, kao Odg. Osoba, ali onda mora te prijavi ti nekoga - bar na - Minimalac.
 12. Poklanjam j.d.o.o.

  Javite se, u moj pretinac - Privatne pošte, i ostavi te neki kontakt. Poz.
 13. obveze nakon otvaranja doo

  Ma ne - Tablu - Običnu, samoljepivu naljepnicu - naziv firme - adresa sjedišta - O.I.B. Podnosi te 3-mjesečna izvješča, - knjigovođa , ako nebude prometa po računu. Ako bude , bar jedna faktura- nebitno - ulazna izlazna,, nebitan iznos, sve se knjigovodstveno vodi , kao da firma radi. P.S. - Kad ste spomenuli - Tablu,, to jedino ako otvara te Ugostiteljski objekat,, ali - Tabla - Svjetleča reklama - zakonom nije obavezna - to je više..radi - Imiđa lokala..ali i uz tu reklamu - ova mala sa osnovnim podacima je obavezna.
 14. Porodiljni i obavljanje obrta

  Uvedi te, Supruga u Obrt, kao Partnera (kad htjedne te, on može izači iz obrta) Vi se odmaraj te, a on neka radi. Pošto ste ga več uveli u posao, neka još uči, od viška glava ne boli.
 15. ortakluk

  Slabo ste >definirali< pitanje. >Ortakluk<, kao vrsta Pravnog ili Fizičkog Subjekta, je moguč i u Trg. Društvima - Obrtima, Zadrugama. Niste, napisali, vrstu - Pravni Subjekt, koji vam je ostao Dužan.? Ali, tko god bio, Vi pokreče te Ovrhu na osnovu - Vjerodostojnog Dokumenta, - Računa ili Ugovora, a Isti glasi na određeni Pravni Subjekt, koji ima - Jednog ili više Vlasnika. Vama su dovoljni i potrebni , Osnovni podaci, koje ima te na Računu ili Ugovoru.
×