Jump to content

frenki zg

Korisnik
 • Broj objava

  324
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  4

Sve što je frenki zg objavio

 1. Upis vlasništva

  E..to naglasite u Tabularnoj izjavi. jer su referenti u gruntovnici -više nego rigorozni - to iz vlastitog iskustva. Jer če onome kome dođe predmet -odma zapasti -za oko - danas se predaje prijedlog za upis vlasništva iz - 71.g. Pa,,nije na odmet, napisati u tabularki..kratko..razlog - vremenskog razdoblja. Poz. i sretno.
 2. Pokretanje stecaja i osobna odgovornost

  Poštovani - >Advokatus<..! Sustavno se bavite - preklapanjem odgovora. i to radite,,tako da citirate Zakon, a i to >citiranje< radite ..paušalno ako več to radite,,radite to kod odgovora ,,na koje duže vrijeme niko nije dao odgovor. Kad več imate tolikoznanja,,- šta je sa - STEČAJEM SA PREUSTROJEM ..?? ------------------ Korisnici ovog PORTALA - Žele odgovor - više iz prakse,,Naroski Riječnik..itd. a ne puko - prepisivanje Zakona. S obzirom ,,da ste -NOVAK s vremenomče te uvidjeti,da sam u pravu. Evo,samo bih vas zamolio- NE - Preklapajte več date odgovore - bar ne moje. Pozdrav. Frenki zg.
 3. Upis vlasništva

  Samo u Tabularnij,,navedite razlog ne - sprovođenja ugovora ,,od 71.g. da vam gruntovnica ne odbije prijedlog upisa vlasništva. .jer ne dešava se često..da danasn etko daje na provedbu ogovor sa tolikim vremenskim razmakom.
 4. Javni Put - Privatni Put

  Točno su vam rekli -takav je zakon. Vama,,jedino preostaje...da čekate..i..čekate...i..kad se svi vlasnici - vaši susjedi - odreknu dijela zemljišta u korist grada bez naknade - vi to nemojte uraditi - nitko vas ne može za to - Razvlastiti. Kad ..vas budu tražili da prodate taj dio..onda im zaračunajte - sve moguče.što ste izgubili - čekajuči. druge varijante nema - osim -da se vi svi vlasnici udružite i sami sve izgradite- ali.dabi se priključili na - infra strukturu -opet se morate odreči tog dijela u korist - Grada. Malo -nelogično - na - prvu..ali.kad se uđe u problematiku..to je jedino riješenje..da grad..u buduče..kad god treba nešto uraditi - bude ucjenjen od pojedinca - jer - zemlja je njegova i -koči radove. Ovako - ako gočete - cestu i svu infrastrukturu - svi se odriču u korist grada - i grad onda može raditi - ne ometano. problem je tamo..gdje trenutno nema puno zahtjeva za priključke -pa grad ide logikom - proriteta. poz.
 5. Iznajmljivanje mobilnih kucica

  Mobilnu kučicu na - gradilište možete staviti - samo dok traju radovi na objektu. Izamljivanje takvog objekta - na svojoj građ. čestici nije dozvoljeno - jedino ako je prostor za to namjenjen.. kao mini auto kamp. Iznajmljivanje svoje mobilne kučice - koja je stacionirana u auto kampu - je dozvoljeno - pod uvjetom da ste registrirani za tu - djelatnost. Isto -kao što je taj -kam - registriran za svoju - djelatnost. Kamp kučica može biti u dvorištu samo - parkirana - kao ..i vaše motorno vozilo. imate više vrsta smještaja - kampera - za korištenje -auto kamp - sa svim potrebnim sadržajima.. i..tzv.- suhi vez - deponiranje do sljedeče upotrebe - tad ne reba -struja - voda..itd.. ali opet tu djelatnost morate zakonski regulirati. poz.
 6. Prilazni put

  Obratite se Gradskom Uredu za Komunalne poslove..sa pisanom predstavkom. Prije toga bi bilo dobro -ishoditi svu dokumentaciju,,koja je vezana uz izgradnu Kolnog Pristupa na vašu Parcelu. Jer namjeravate to i izgraditi..tako..što više dokumentacije u vašu korist - to brže riješenje problema. poz.
 7. Budi te -PRECIZNIJI - Više podataka . Tko je donio - tu - ODLUKU - Tko se žalio - vi ili druga osoba. Šta postavlja - da vas ometa - pokredne - nepokretne predmete..itd..itd.. Kakvo pitanje - takav odgovor.! Što -škrtarite kad tražite savijet..?? 10 X sam napisao - ne naplačuju se odgovori niti vaša pitanja. Kao..da radite - protiv sebe ..sa ovakvim pitanima - ne samo - Vi - večina. poz.
 8. farbanje fasade susedove kuce

  Prvo ,,od susjeda..u razgovoru ..zatraži te..neka on kupi boju..a viče te to o svom trošku - ofarbati. Ako..vam,,kaže - sinko..bi ja rado..ali je..mirovina..mala...ona mu kažite..eto..radi dobrih susjedskih odnosa..ja ču to sam sve uraditi. Morate..biti i psiholog i diplomata. jer ako nastupite..kako ste napisali - može se desiti..da vam postavlja razne uvjete. Krenite..sa finim razgovorom..-tražite..što više...i..na kraju če te dobiti njegovu suglasnost -da to obavite - sami o svom trošku. poz.
 9. Vlasnicki list nije cist BiH

  Pa,,naravno - ko če drugi - to uvjek radi stranka kojoj je u interesu da nešto - riješi - naslijedi. potvrda za umrle osobe se vadi..isto..kao kad zatražite ..npr. rodni list. poz.
 10. Upis vlasništva

  Koliko samja shvatio..stvari su išle ovako.: Vaš roditelji su kupili nekretninu - koja je imala - više - vlasnika - bar - 2. rađena su 2 ugovora sa 2 prodavatelja. jedan ugovor je proveden..a drugi nije..radi..smrti - jednog od prodavatelja ( inače - nikad se ne daje -prodavatelju da izvrši prijenos več to radi ..kupac - jer mu je interes što da što prije postane - Vlasnik ) Nasljednici - tog prodavatelja - ne spore da je to prodano i isplačeno..i voljni su pomoči. Ovako - probaj te nači taj kupoprodajni ugovor - vi kod sebe..a nasljednici kod sebe. Ako ga nikako ne nađete - naj BRŽA ..opcija je ta..da vam nasljednici od pok. prodavatelja - DARUJU Drugu polovinu - naravno - u poreznoj vas neče - osloboditi plačanja poreza 4% na taj dio nekretnine. To..platite..i - riješili ste Vlasništvo - 1/1 ..! Ovo je - naj brža varijanta. u naj goremslučaju -ako ne nađete ugovore iz -71.g. poz.
 11. Povrat novca

  Niste, napisali..dali ste kod te >firme< naručili..samo ugradnju ili i određeni proizvovod + ugradnja..? To je jako bitno..jer se na tržištu pojavilo - puno proizvoda ,,sa jako povoljnim cijenama - ali bez ugradnje. Za njima se ,,pak pojavljuju >firme < koje nude ugradnju ..PVC - Stolarije..ali..uzmu -avans ili cijeli iznos, kao u vašem slučaju..i sad..otežu..sa ispunjenjm ugovora - a..paralelno rade -nove ugovore.. kad.nakupe određeni broj - klijenata - NOVACA - Nestaju sa tržišta. To je ovo moderno - internet - poslovanje - prodaju čak i -PELETE ,,po -0.70.kn. ..rok isporuke - jesen.. sad uzimaju predbilježbe i avanse..inače se cijena kreče - od - 1.kn- do 1.30.kn..to su sve PREVARE Jer imaju..par mjeseci vremena..što.opelješe..to..opelješe i.nestaju.! Moje je mišljenje da ste trebali raditi sa renomiranom firmom - koja uz proizvod - nudi i ugradnju. To,,više..jer kad -dvije firme rade ..i ako dođe do problema - svako prebacuje problem na onog drugoga. jedan kaže - loše napravljena stolarija -drugi - loše ugrađena...i..onda..prepiske..telefoni..mjesecima. evo..iz iskustva prijatelja,,koji su to več prošli. poz.
 12. Prodaja samoniklog bilja preko ebaya

  po - meni -to je zanemariv iznos,,a radili bi ga kao i svi ostali štoprodaju preko te stranice - s obzirom - da nigdje neče biti vidljivo da ste primili bilo koji iznos - smatram da i ne podliježete nikakvom porezu. npr. - ja samsebi kupio sat - preko -e- baya. - dao sam svoj - za jeftiniji i razliku sam dobio western - unionom. Da bi vas netko -kaznio ili - oporezovao - mora dokazati da ste na neki račun ili na ruke primili određeni iznos...a..toga u ovom slučaju - nema. poz.
 13. Prodaja digitalnih radova (internacionalno)

  Pokušaj te - ugovoro o - dijelu. iako znam da je to teško..jer vi sa -poslodavcem ni ne komunicirate. Ali..ovo bi prije išlo pod -Umjetnički rad -jer je to vaša kreativnost.. istina - zakoni ne prate razvoj tržišta..tako..da tu stavku i ne možete nači...ali..ponavljam - svrstaj te sami svoj rad - gdje on pripada -a,po meni je to umjetnička kreativnost - istina..ne slika te sa bojom od - luka i - jaja - kao prije ..1000.g. - ali to ipak radite - ali na suvremeniji način. poz.
 14. Prekršajni nalog od FINE za d.o.o

  Ovo je - prvi put ,,da sam čuo da je fina nekoga kaznila ili to pokušava - radi ne podnošenja financijskog izvješča...!! Podnesi te žalbu obavezno..i ztraži te u istoj.da vam se očituiju..po kojim zakonskim osnovama vas - terete. za firmu ne brinite - tih -10.000..ide na račun firme i biti če brisano..danom gašenja firme. poz.
 15. Prelazak tvrtke na novog operatera, GPDR

  Može >on<..tražiti..što mu je drago..ali je do vas ..dali če te mu i poslati. prešli ste na novog operatera - starom - izmirili sve obaveze..i čisto..kulture radi mu možete poslati dopis - koji je razlog prelaska na novog operaterea. Vi - sa starim operaterom - više nemate nikakav važeči ugovorni odnos, tako da tomožete i sve zanemariti. podatke - koji ga zanimaju - može nači u starom ugovoru - i za pravnu i za fizičku osobu koja je u ime pravne osobe potpisala ugovor. Ne važeči - istekli ugovori ne proizvode nikakve nove pravne učinke. poz.
 16. Gradnja apartmana i stanova

  To sam napisao..jošn u 1. odgovoru - PUP - i uvjeti gradnje za navedenu parcelu-. ovo zadnje je naj važnije. jer,,iz osobnog iskustva, imam primjer - ista - ulica - razdaljina - 100.m. - ja sam dobio - p + 2 +p.. a navedeni - p + 1 + p. - naravno..ovdje se radilo o starom dijelu grada..i ide se po posebnim pravilima zavoda za zaštitu kulturne baštine - u..ovom slučaju je bilo..povezivanje - visine objekta sa određenim objektom udaljenim - 3 - objekta od moje građevine. - kompozicija - pročelja i materijal sa kojim se mora objekat pokriti. Nešto je u 1. pitanju ,,bilo nejasno - navodi se da vlasnik ima 1 parcelu od - 1.000.m.2 i da za prepuštanje iste - traži da se na istoj izgradi 1 objekat za njega - kao - protu - usluga..pa sam iz tog razloga,,napisao.. - da se ne mora - kupovati - več da vlasnik može dati - pravo gradnje drugoj osobi. Trudimo se odgovoriti..što kvalitetnije...iako..ovo i nije ,,baš pitanje za - Trg- pravo. Poz
 17. Gradnja apartmana i stanova

  Kad sam napisao - podjeliti parcelu - mislio sam - parcelu od - 1000.m.2 - podijeliti na - 2 parcele. jedna za izgradnju vašeg objekta - a 2 - za izgradnju njegovog - jer se spominje - PARCELA - 1.000.M.2. To i nije - nužno - da se radi - Svako če biti - Vlasnik svog objekta - a na parceli če svi biti u određenim suvlasničkim dijelovima - Suvlasnici. Ovo oko ugovora - to je več stvar dogovora - i ide po principu - Vlasnik vam daje - PRAVO GRADNJE. Ali.to te ugovore rade odvjetnici - onako kako se vi dogovorite. - ali u principu je - PRAVO GRADNJE. On vam ne prodaje - do trenutka kad se objekat za vlasnika parcele ne završi. sve to dobar odv. uglavi u ugovor. poz.
 18. Gradnja apartmana i stanova

  dodatak. -------------- sve sam -opisivao -za -1. etažu. znači -3 -etaže x 4 -ap. - 12. -Apartmana - x 45.m.2- 540.m.2 ------------------ sad je bitno -uskladiti - neto - kvadraturu -sa - dozvoljenom - bruto površinom objekta. jer..u..5.m.2 -viška - može te preči u - drugu kategotiju -gdje trba više -dozvola - skuplja -kom. naknada.. itd.itd. poz.
 19. Gradnja apartmana i stanova

  Gradnja - montažnih objekata u - primorju ..nije zaživjela iz više - razloga. - Urbanističkih uvjeta - tradicije gradnje - vremenske opstojnosti..itd..itd... ali..da sve preskočimo- glavni razlog je - EKONOMSKA ISPLATIVOST .- INVESTITORA - DALJNJEG PRODAVATELJA. Kao..prvo...treba te provjeriti..dali se parcela - može -podjeliti - na - 2 ili više parcela - vjerujem da - ne može -eventualno .na - 2 -parcele. tu nastaje problem-kad kupac kupi određenu građevinu - vlasništvo - objekta i -suvlasništvo -djela parcele. to..kupac izbjegava. Moj vam je prijedlog -. ako uspijete podjeliti parcelu -na - 2 - dijela -jedna -sadašnjem vlasniku -druga vama za gradnju - da provjerite - UVJETE GRADNJE ZA NAVEDENU PARCELU -NE - PODRUČJE. I.da idete u gradnju - svog objektta - sa više stambenih jedinica . - negdje - od -35 - 45.m.2. maximalno po jednomapartmanu. Izbjegni te savjete - PAMETNJAKOVIČA - Apartman od - 80.m.2. - a..kupac..n.p.r. živi u stanu - od - 65.m.2.! Koncepciju - napravi te - 4 -apartmana po -etaži. x broj etaža..vjerovatno - 3 nadzemne etaže. U svakom apartmanu -obavezno projektirajte - 2 -spavače sobe..nebitno..dali bile 3x3.m - 9.m.2 - s time da je dnevni boravak - dominirajuči - 20.m.2. - sobe - 5.m.2. sanitarni dio - sve ostalo - dnevni. b. vodi te računa -da svaki -apartman - mora imati..TERASU - Nebitno dali ona bila -6 - ili 16.m.2..!! Naj VAŽNIJA STVAR JE -DA SVAKI APARTMAN IMA POGLED NA -MORE .! Kako to izvesti -ako je..npr. -more -na zapadu-na odnosu na -objekat -kako če 2 apartmana -koji su na istoku imati -pogled na -more..?? E.OVAKO..! Terase prvva 2 -zapadna apartmana - če biti ispred -apartmana -a - terase od -apartmana -iz -leđa - sa - bočne strane -objekta -. Namjerno napravi te -kod apartmana koji su iza objekta - veče terse - nego kod ova -2 -kojiimaju direktan pogled na -more. - npr. -2 - prednje po -6.m.2- a ove zadnje terase -po - 10 - ili 12.m.2. tako če te imati -ravnopravne -- kupce -to jest. svi apartmaniče biti -jdnako interesantni - KUPCIMA. ------------------------- Sve je ovo -priča - prije svega -dobro -sa stručnomosobomproučiti - uvjete kradnje..! ---------------- što se tiče - vlasnika - parcele - njemu na izdvojenoj parceli -izgradi te objekat za njega - ali.. tu -dobro povedite računa o - matematici - da vam - dobit iz ovih apartmana -nebi otišla u izgradnju njegovog objekta ..u tom slučaju ste - za tajposao..bili -SLUGA BOŽIJA..! Poz.
 20. Otvaranje frizerskog salona u kuci

  predpostavljam..da je -PISAC ..htjeo reči..i sve ostalo.što..obuhvača...njegu i izgled tijela...a tu je i - FRIZURA. Otiđi te u urbanizam i u - odjel za otvaranje obrta - on je u pravilu u zgradi - županije. to..za -MTU - Me čudi ..jer su tu uvjek rigorozni...i to im je - kao - USTAV - Mora te imati -MTU...ali ni ti nije problem. Ako negdje zapne - slobodno se javite sa pitanjem - i trebali ste naglasiti- da bi otvorili -OBRT...jer.. su postupci kod otvaranja iste djelatnosti - kod obrta i firme - RAZLIČITI. Poz.
 21. Otvaranje frizerskog salona u kuci

  To je - Moguče. Samo - prije svega - morate dio stana - kuče - prenamijeniti u -poslovni prostor. Prvi korak je - u odjelu za urbanizam - provjeriti u kojoj se zoni nalazi vaša nekretnina. npr.. u isključivo - stambenoj zoni - s- 1 - močuće je - dobiti - 1. trečinu prizemlja u posl.prostor- kad to provjerite - slijedi -pre- etažiranje - tako da TAJ dio objekta i službeno dobije - papire da je - poslovni - dalje slijedi - razdvajanje - električnog brojila - posl. prostor mora imati - INDUSTRIJSKU STRUJU. Kod - vode - to nije nužno i može - is prakse - ostatina istom brojilu. Prije otvaranja - obaviti - MTU - Minimalne tehničke uvjete za navedeni prostor. - i na - kraju - povedite računa - dali vaša nekretnina ima - UPORABNU DOZVILU - Ako..nema..ee..tu nastaju problemi - a..zašto nema..dali je izgrađena po projektu ..na osnovu kojega je izdana građevinska dozvola...ili,.čisto..niko ju nije - ishodio...jer mu nije trebala. ------------------- evo..toliko kad je riječ o - trgovačkom pravu ..mora te poznavati i gruntovnicu i..porezne stope.. urbanističke planove....itd..itd..ali..TRUDIMO SE..! Poz.
 22. Odabir imena tvrtke

  Dodatak - odgovoru. u trg, sudovima postoji Registar, po kojemu se vrše - razne pretrage. A TO je - redistra Trdovačkih Drštava - D.o.o Registar - Jednostavnih Trgovačkih Društava - j.d.o.o Reristar - Zadruga Komanditnih Društava..itd. Registar - Dioničkih Društava - a,,klasirani su - po veličini. - od - tzv.- Grupa - Konzorcij - Koncer,, čini mi se - da je - zadnja stepenica - Konglomerat. - to je neka vrsta..koliko je - neko JAK. jedan - npr. Konglomerat je - vlasnik - nekoliko - koncerna -n isti je vlasnik..nekoliko konzorcija..a taj je vlasnik nekoliko -koncerna - isi je vlasnik - nekoliko grupa - pa je ta -Gripa.vlasnik - nekoliko Dioničkih društava ..koje u svom vlasništvu imaju -nekoliko - TRGOVAČKIH DRUŠTAVA.-! Piramida - ustroj -kao ..npr..u nekoj - Vojsci. poz.
 23. Iznajmljivanje kampera i plovila

  Naj jednostavnije je da -otvorite - j.d.o.o - oko - 2.000.kn. Vi ste vlasnik i direktor..ali si ne isplačujete plaču. - to vam je - funkcija - ne zanimanje..istina.ne isplačujuči plaču..ne pravite -tashod.. ali..ne plačate nikakve doprinose.. Ubacite . - u registraciju -gore navedene dijelatnosti..uz sve ostale - ne brinite..isto vas sve kšta.. imali..3 -regisrirane dijelatnosti ili 30.- uvjek može zatrebati...a naknadno upisivanje 1 dijelatnosti.. košta..jednako...dali naknadno upisali..20..novih djelatnosti. Ako baš budete morali imati bar 1 zaposlenog..radije zaposlite..nekoga na - 4 -sata.. nego da zapošljavate direktora -sebe ne možete -jer ste -zaposlen - a.kome drugom vjerovati.. a..akoi imate nekog povjerljivog -bolja je moja prva opcija -jer su davanja na -4-sata..jedno.. a..direktor ne može -manje od -5030.kn..tu su velika davanja. Bitno je - da vi zadovoljite zakonske norme -a..to je -da nemože biti firma u kojoj nema ni jednog zaposlenog. Samo..davanja..na direktorsku plaču - su veča -nego i plača i sva davanja -na -4- sata rada. poz.
 24. Blokada firme - nagodba, stecaj ili drugo

  Pod - HITNO - se javi te - Poslovnoj Banci -kod koje ste realizirali -Kredit i meni u inbox..sa nekim kontaktom. Traži te od banke -da , napravite -novi ugovor - to jest ..da sve ostane po klauzulama isto.. samo da vam se kredit - da na duži vremenski rok. To je u ..stvari -zahtjev za - NOVI - STARI - Kredit..to če vam naj lakše u banci objasniti vaš -referent. Probaj te tražiti - privremeno -mirovanje kredita -plačate samo kamate. Banka vam je - tu jedini spas..ako i budu povečavali - kamate na novi - stari - kredit..pristani te i na to..jer ..dodatnih - 1 ili 2 % godišnje vas neče uništiti..kao što vam prijeti situacija u koju tek ulazite. .ostavite mi neki kontakt u moj pretinac..možda imam..na vidiku neko riješenje.. što je sad za ovdje ..pisati..pre -dugo. poz.
 25. Odabir imena tvrtke

  MOŽETE Registrirati j.d.o.o -sa istim nazivom -kao što ga ima neki -D.o.o. -na istom trg. sudu. Jedno je - OBRT - Drugo - D.o.o - A.TREČE - J.d.o.o Za imena gradova ili bilo kojeg mjesta - ništa se dodatno ne plača. poz.
×