Jump to content

Spitfire

Moderator
 • Broj objava

  6386
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  63

Spitfire je zadnji put osvojio dan veljača 15

Spitfire objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

2 pratitelja

O Spitfire

 • Rang
  Moderator

Nedavni posjetitelji profila

9635 pregleda profila
 1. Razvrgnuće suvlasništva

  Moguće da bi uvažio, a poradi odredbi Zakona o prostornom uređenju koje određuju kada se može vršiti parcelacija građevinskog zemljišta.
 2. Prenamjena poljoprivrednog zemljišta

  Nema na čemu. Ista odredba je ukinuta poradi toga jer se prenamjena uglavnom traži zbog gradnje nekakove zgrade a odrebe koje govore tko je oslobođen kažu da je iste oslobođen investitor pri gradnji stambene građevine bruto razvijene građevinske površine do 400m2 ako se gradi unutar građevinskog područja.
 3. Smetanje posjeda zbog gradnje prema Pravilniku

  Ukoliko se radi samo o suvlasništvu, dakle idealnim dijelovima prema kojima ste jedan i drugi su/vlasnici neodređenog dijela dvorišta/okučnice, možete probati sa zaštitom su/posjeda, s kojim uspjehom ne može se prognozirati jer će to ovisiti i od zahtjeva pa bi bilo oportuno vam koristiti usluge stručne osobe, odvjetnika.
 4. Oborinske vode

  Kada bi se radilo o spajanju na kanalizaciju vjerujem da bi ste u sudskom postupku imali uspjeha, ovako dvojim da bi sud odredio pravo služnosti.
 5. Razvrgnuće suvlasništva

  Ako suvlasnik bude i najbolji ponuđač te time stekne uvjete za kupnju nekretnine, konačno izlicitirana cijena će biti umanjena za vrijednost suvlasničkog udjela. Da.
 6. Prenamjena poljoprivrednog zemljišta

  Da, takova odredba je postojala u bivšim Zakonima o poljoprivrednom zemljištu ali je brisana još 2013.
 7. Ne da mogu nego bi bilo poželjno. Jer, iako to u biti njima ništa ne znaći za odobrenje kredita, mogu.
 8. Oborinske vode

  A na što bi se te cijevi spojile? Nemate nikakovo drugo rješenje već baš mora preko njegve čestice? Općenito govoreći susjedi iznad su dogovorno htjeli ispoštovati odredbe čl.113 Zakona o vlasništvu i drugim stvarnim pravima. No kada bi stali s cijevima na kraju svoje čestice, svi skupa bi kršili odredbe navedenog članka prema njemu. Moguće da očekuje nekakovu naknadu poradi toga pa je probajte ponuditi, naravno uz osnivanje prava služnosti. Ukoliko mu nit to nije u interesu ili mu zahtjevi budu nerealni istu služnost vodova može osnovati sud uz primjerenu naknadu.
 9. Suvlasnik poljoprivrednog zemljista

  Za smetanje posjeda ste zakasnili, jer postoje rokovi u kojima ste mogli reagirati.
 10. Javno dobro

  Kako se prema Zakonu o cestama u dijelu vlasništva JLS govori da se nerazvrstane ceste ne mogu otuđiti, morali bi prije toga donijeti odluku kojom se istoj nekretnini ukida status puta i javnog dobra, te na temelju te odluke napraviti kupoprodajni ugovor.
 11. Pitanje oko punomoći

  Osim odvjetnika, stranku u postupku kao punomoćnik može zastupati srodnik po krvi u pravoj liniji, brat, sestra ili bračni drug. Kako zmeđu bake i unuke ne bi bilo prave linije (preskaće se bakin potomak ako je živ) ne bi mogli.
 12. Čini mi se iz napisanoga da nemate nekakovog izgleda u tome, jer vovodvod ne zanima tko će platiti priključak nego će isto napraviti kad se plati. A onda u posebnom postupku (parnici) vi tražite od susjede nadoknadu troškova za koje opet iz napisanoga nevidim za neki uspjeh u tome bez relevantnih dokaza.
 13. Prenamjena poljoprivrednog zemljišta

  Jednostavno pitanje na koje se ne može dati jednostavan odgovor. Naime, sve je to određeno Zakonom o poljoprivrednom zemljištu uz razne uvjete u čl.22 i 24, a tko bi bio oslobođen plaćanja naknade u čl.26. MOžda vam je najbolje informirati se u JLS u koju skupinu je svrstano zemljište i sve ostalo.
 14. Izračun omjera suvlasništva

  U biti vam je vrlo jednostavno. To vam govore i sami postotci. Dakle iz njih je vidljivo da bi se primjenom jednostavnog razlomka a da bi se dobila jedna cjelina, potrebno je pretvoriti u trečine. Prema tome u ZK bi bili upisani suvlanički udio suvlasniku 1 kao 2/3, a suvlasniku 2 1/3. Isve to iznosi 3/3 što predstavlja jednu cjelinu nekretnine.
 15. Porez za darovanje naslijeđene nekretnine

  Da jeste, i prema Zakonu o porezu na promet nekretnina kao i Zakonu o porezu na dohodak.
×