Jump to content

Spitfire

Moderator
 • Broj objava

  5215
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  56

Spitfire je zadnji put osvojio dan svibanj 24

Spitfire objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

1 pratitelj

O Spitfire

 • Rang
  Moderator

Nedavni posjetitelji profila

8266 pregleda profila
 1. Brisanje prava na plodouživanje

  Pa što to onda ništa nije provedeno u ZK? Prepišite sa Ugovora broj Ov-..., i ostavite se ovog 1/4, sve je to navedeno u kopiji koja je predana za upis.
 2. Brisanje prava na plodouživanje

  U oba slučaja upišete jednostavno upišete ispravu temeljem koje je stečeno pravo plodouživanja. Već sam vam iznad napomenuo da vam sve to piše u ZK izvatku. Dakle, upisujete temeljem " Ugovora o darovanju Ov-... od (datum) te Ugovora..."
 3. Legalizacija objekta; vlasništvo stana

  Složila se ili ne, to upće nije bitno. Zahtjev za izdavanje rješenja o izvedenom stanju može pokrenuti bilo tko pa tako i vi (za to imate rok od još samo 14 dana). Niste naveli kako je opisana nekretnina niti kako su navedeni omjeri suvlasništva (I i II kat, no što je s prizemljem), no predmnjevam da ista kao takova nije etažirana, u ZK je upisan nekakov suvlasnički omjer na nekretnini pa se sigurno niti ne spominje drugi kat koji stvarno postoji ali pravno ne, te niti ste vi vlasnica stana na drugom niti sestra na prvom katu. Stoga, što u mogućem slučaju koji navodite? I dalje ostajete suvlasnici nekretnine u istim navedenim omjerima, no hoće li sestra nakon svega pokrenuti parnicu, kakvu i s kojim uspjehom pitanje je, ali je isto tako moguće.
 4. Izjava o odreknuću

  Version 1.0.0

  1 preuzimanje

 5. Učestalo dimljenje od strane susjeda

  Proučite čl.110 Zakona o vlasništvu i drugim stvarnim pravima, te naoružajte dokazima.
 6. Brisanje prava na plodouživanje

  Za takovo što, uz prijedlog za brisanje prava plodouživanja vam je potrebna izričita izjava o odreknuću ovlaštenika služnosti ovjerena kod JB. Dakle, trebali bi sastaviti izjavu npr., Ja, Đurđa Đurić iz Pule, Kralja Zvonimira 45, OIB........., kao ovlaštenik prava služnosti plodouživanja stečenog temeljem..... (ugovora i sl., u biti prepusujete sve ono što piše u ZK izvatku) na nekretnini, u naravi stan koji se sastoji od ....., a koja se nalazi na kat.čest...... KO......, sve upisano u ZK ulošku........ Općinskog suda u........., dajem slijedeću IZJAVU kojom se odričem gore navedenog upisanoga prava služnosti i dopuštam da se bez ikakvih daljnjih pitanja isto pravo izbriše kao teret navedene nekretnine te ovu svoju izjavu potvrđujem vlastoručnim potpisom. Đurđa Đurić (potpisano) U Puli, 15. lipnja 2018
 7. Gradnja jednostavne gradjevine do susjedove medje

  Ukoliko podnese prijavu, može građevinska inspekcija.
 8. Izmjena gotovog građ.projekta za kat na kuci

  Projektant kao ovlaštena osoba koja ga je izradila, može ga i izmjeniti, naravno ukoliko su te izmjene u skladu sa pravilima struke i odredbama za provođenje prostornih planova.
 9. Gradnja jednostavne gradjevine do susjedove medje

  Kako govorite o gradnji drvene kućice, Zakon o gradnji ne razlikuje betonski, od blokova, drveni, pa ni montažni objekat. Shodno tome bi prema Pravilniku vaša građevina spadala pod pomoćne objekte gdje je jasno propisano što je potrebno za to, no on ne propisuje udaljenost. To propisuju prostorni planovi JLS (uglavnom 1m od međe) pa bi vam valjalo tamo pogledati.
 10. Visoka ruzna ograda (azbest i krpa)

  Ja ovdje vidim mali problem. Postojeća ograda je postavljena vrlo vjerovatno i po odredbama Pravilnika i prost.planovima te za takovo što ni ne treba projekt ili bilo što. Same ploče (salonitke) su takoreći samo prislonjene na postojeću ogradu te ih je lako i maknuti u slučaju nekakovog nadzora, a sam nadzor bi mogao doći do zaključka da iste ne predstavljaju ogradu, te bi stoga valjalo uputiti dopis i ovoj inspekciji.
 11. upravljanje zgradama

  Vrlo vjerovatno, no to bi vam točnije rekao, a bilo bi ga oportuno i angažirati ukoliko bi išli u parnicu, odvjetnik (a imao bi i uvid u sve relevntne činjenice) koji ima iskustva u takovim slučajevima.
 12. Ružni zid zbog susjeda

  Što vam ovo znaći? To je obični zid ili ipak dio susjedove građevine? Promotrite odredbe č.110 i 113 Zakona o vlasništvu.
 13. plijesan i gljivice od curenja susjedine kade

  Zgrada nema više od tri stana pa tako ni upravitelja? Etažirana?
 14. Ilegalni rad tvornice

  Vidite čl.11, 13 Zakona o gradnji kao i čl.110 Zakona o vlasništvu i drugim stvarnim pravima. Što se tiće izmjene pp, tu nema dovoljno informacija je li sve postupano po zakonu, da li je provedena javna rasprava (za koju se poziv upućuje na mrežnim stranicama ministarstva i JLS), te da li je uopće bila potrebna ukoliko je bilo usklađivanje pp s ZPU, planovima više razine itd.
 15. Bespravna izgradnja terasa i rušenje nosećih zidova

  Ukoliko je tako kako ste opisali, preostaje vam obratiti se podneskom MGiPU. Ako ne možete predati osobno, pošaljite pismeno, preporučeno s povratnicom.
×