Jump to content

just a number

Korisnik
  • Broj objava

    11
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Nije ni meni baš jasno, ali pretpostavljam da je to zato jer je rom. Treba mi vratiti 300 kn iako su laptopi procijenjeni na 2000 kn. Dakle, osuđenik je dužan meni isplatiti 2000 kn, no kako je došlo do protupravne imovinske koristi, jer ih je prodao za 300 kn, toliko mi onda treba i vratiti. Da li zaista nema smisla žaliti se na presudu, iako je on po presudi počinio tešku krađu, a osim toga u istom danu provalio je u još jednu kuću. Znam da to nije velik iznos al meni će to puno značiti jer nemam za novi laptop koji mi je prijeko potreban za nastavu.
  2. Nisu nađeni laptopi jer ih je prodao na trznici na kojoj radi. Nemam novaca da ga privatno tuzim, ali da li barem imam temelje za zalbu na rijesenje suda? Nismo komunicirali jer mi je rijesenje suda doslo na kucnu adresu
  3. U dvanaestom mjesecu iz stana su mi ukradena dva laptopa. Počinitelj je uhvaćen, proglašen kriv te oslobođen nadoknade štete pošto je dva laptopa prodao za 300 kn, a u njegovu korist ide mu to da je u trenutku počinjenja djela imao 20 godina, te ima dijete i nije kažnjavan prije i ima dnevnicu 150 kn. E sad, zašto bi mene zanimalo za koliko je novaca on prodao laptope? Ja sam studentica, nemam nikakvu dnevnicu, nezaposlena, uzdržava me samohrani roditelj, a na laptopima su se nalazili vrijedni podatci potrebni mi za diplomski rad i nastavne obaveze. Za novi laptop nemam novaca, tako da želim nadoknadu bez obzira na sve. Molim vas za pomoć.
  4. skoro 2000 kn je iznos prve ovrhe, pred subom je bila moja mama koja se sva izbezumila pa mi nije ni mogla bas objasniti, rekla je samo da sud ne zanima to što ja nisam vlasnik i da ih ne zanima kako ću ja to platit, uglavnom još će biti suđenja tako da će mi to stvoriti dodatne troškove, također hrt traži svoje putne troškove (500 kn za 50 km prijevoza), iskreno nemam pojma kolko ću trebati platiti na kraju, dobila sam i drugu ovrhu ali tada sam već odjavljena iz tog stana tako da sam se na to žalila i dugove za mjesece koje nisam bila u tom stanu im sigurno neću platiti jer sam u to vrijeme bila u kućanstvu u kojem je prijavnik plaćen, mislim da to neće biti problem. Izgleda da je sve prepušteno sudkinji, koju očito ne zanima moja financijska situacija, te stoji na strani HRT-a.
  5. Dobila sam ovrhu zbog neplaćene pristojbe, iako sam pristojbu odjavila, odjavu poslala preporučeno HRT-u no oni su očito ignorirali odjavu. imam nekoliko pitanja. 1. Da li mogu dobiti dokaz o pošiljci u pošti u kojoj sam to slala? 2. Kako je moguće da je druga osoba odjavila moju pristojbu, koju sam ja dužna platiti, i to putem e-maila????? 3. Mogu li izbjeći plačanje ovrhe na temelju toga da sam student, nemam primanja i nisam vlasnik prijamnika? 4. s obzirom na to da tih 3000 nemam, ni moji roditelji, što mogu očekivati u slučaju da ne platim?
  6. Naravno, ubuduće ću paziti malo bolje, a ovo mi nikako nije trebalo, ja sam to postisala, dala podatke, napravila glupost,tada nisam imala pojma kako te pristojbe funkcioniraju, ali kad je već tako završilo, htjela bi samo čim bolje proći u novčanom smislu, jer će to ionako morat platit moja mama koja je i sama u dugovima... Stvar je u tome da sutkinja apelira na to da ćemo morati platiti sve troškove, pa se bojim da ću daljnjim suđenjima samo povećati troškove.
  7. Ali stvar još nije do kraja presuđena, odnosno i dalje će se održavati sudovi. Ja trenutno nisam nigdje prijavljena, hoće li mi to stvarati probleme? Boravište se navodi kao grad u kojem sam prije živjela, a ne u kojem sad prebivam. Za što točno tražim povrat troškova?
  8. Zahvaljujem se na vašem odgovoru. Dakle smatrate da vrijedi ići dalje sa time, i ja sam se tome nadala.
  9. Molim vas za pomoć, radi se o iznosu od više tisuća kuna. situacija je sljedeća. Živjela sam 3 mjeseca (2011.god) kao podstanar u u stanu u kojem se nalazio TV, nedugo nakon useljenja došao je inkasatori prijetio mi kaznom ako mu ne dam podatke. Pri tome,ja nisam znala da je TV u tom stanu odjavljen. Dobro,sad je TV kojem ja nisam vlasnik prijavljen na moje ime. Nakon mjesec dana ja selim iz stana zbog financijskih poteškoća. Pošto moji cimeri nisu željeli sudjelovati u plaćanju pristojbe, rekla sam gazdi stana,ujedno i vlasniku, da on to plati,a ja sam odjavila pristojbu,ovjerila i poslala preporučeno HRT-u. Nakon godine i pol dobivam ovrhu za 6 mjeseci pristojbe, žalim se na ovrhu pošto nisam vlasnik, pošto sam odjavila tv i student sam, i žalba je u potpunosti prihvaćena. Nakon još godine dana dolazi nova ovrha, ja zovem HRT i saznajem da je tv odjavljen tek ove godine u 7. mjesecu, i to od strane vlasnika tv-a,putem e-maila. štaa?. E tu sad dolazi do pravog problema, jer ja ne mogu naći nigdje tu potvrdu s pošte da sam poslala odjavu preporučeno, kasnije saznajem da HRT zna zanemariti odjave i da sam trebala poslati s povratnicom. Jaoo. Kod bilježnika sam tražila presliku ovjerene odjave pristojbe na što su mi oni odgovorili da te dokumente ne čuvaju. Zbog prve ovrhe je trebalo ići na sud,pa je moja mama išla pošto ja studiram u drugom gradu, i HRT se isto pojavio na sudu i zbog toga što nemam dokaz da sam poslala odjavu,ja ću vjerojatno trebati platiti sve troškove,ovrhe,suda, njihovog prijevoza, svega. Mene sad zanima,na temelju mojeg slučaja,imam li kakve šanse da se izvučem od plaćanja? Nemaju mi na koji račun sjesti, i nemam para da im platim. Da dižem kredit zbog Hrt-a? Mogu li tražiti obavljanje dobrotvornog rada umjesto plaćanja? haha Da li se mogu obraniti činjenicama da sam student, da nemam prihode, da nisam vlasnik nikakvog prijamnika i da sam u tom stanu bila samo 3 mjeseca, o čemu može posvjedočiti taj vlasnik tv-a.? Iz stana me gazda odjavio 3 mjeseca nakon mojeg iseljenja, i tada je moje prebivalište ponovno moja stara adresa, na kojoj je pristojba prijavljena, a moja mama ju uredno plaća. Da li ima ikakve šanse da budem oslobođena plaćanja za svo to vrijeme koje sam službeno bila u domaćinstvu gdje je pristojba plaćena, a u kojem vremenu sam dobila masni dug za drugu pristojbu? I još jedna stvar, kad mi je došla prva ovrha, na 5 od 6 računa je već tekla zastara, jer je prošlo godinu dana. Također, kad je došla druga ovrha, ovdje je od svih računa prošlo godinu dana, dakle opet zastara. Može li to možda proći? MOLIM VAS pomozite...
  10. račun je bio 480 kn za tih 6 mjeseci koliko sam bila u tom stanu. Nakon što informacije o uplatnicama nisam dobila od bivšeg stanodavca,a odselila sam mjesec dana kasnije te poslala izvještaj o odjavi adrese, stigla je ovrha na adresu moje majke, a radilo se o 480 kn + 1000 ovrhe, na što sam poslala žalbu te rekla da nisam vlasnik televizora u tom stanu, nemam nikakva primanja itd, nakon čega sam dobila odgovor kako se ovrha u cjelosti odbija te sam oslobođena svih troškova. Nemam pisani odgovor kod sebe, ali to je ono čega se sjećam iz nje.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija