Jump to content

bakreni

Korisnik
  • Broj objava

    355
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Pa mislite kako bi to bilo dobiti ga besplatno !! Baš fino, al naivno !!
  2. Nama stanja mirovanja - likvidacija ili stečaj !!!
  3. Ovdje također možete pronaći odgovore koji Vas zanimaju : http://www.hitro.hr/Default.aspx
  4. Sklopite Ugovor o djelu s svojim d.. i nema problema. To je inače najpovoljniji oblik zapošljavanja za d.., jer su doprinosi za umirovljenika najniži - cca 20%
  5. Pozvati tržnu inspeciju - Državni inspektorat.
  6. bakreni

    FIDIC

    Dragi kolega, Kao što sam u ranijim postovima već obrazložio, više ne distribuiram FIDIC- ove knjige, niti uz njih vezane materijale - rasprave, komentare i sl. Razloge sam naveo. Žao mi je . Obratite se nekom od kolega kojima sam (jedno vrijeme masovno) dostavljao tražene materijale. Srdačan pozdrav u nadi da ćete razumjeti moje razloge ! PS - u postu br. 81 imate dovoljno informacija da promađete traženo
  7. Opet ja ! Ponukan Vašim odgovorom pronašao sam pročišćeni tekst ZOMO - NN br. 130/2010, te Vam citiram sadašnji čl. 90 - st.3 (3) Korisniku mirovine koji se zaposli ili počne obavljati djelatnost na temelju koje postoji obveza osiguranja, osim u slučaju iz članka 16.a ovoga Zakona, isplata mirovine se obustavlja. Iz ovog teksta nije baš izričito vidljivo da se članu uprave koji nema ugovor o radu obustavlja mirovina. To bi bio apsurd - i čak prituustavna odredba, jer bi na pr. državljani Hrvatske koji su mirovinu stekli u inozemstvu zadržali svoje mirovine, kao članovi uprave društva, a korisnici domaćih mirovina bi bili penalizirani. Ja se tome apsurdu samo čudim - jer kod nas je sve moguće. Do pravde bi se moglo doći, ali tko će je doživjeti ?? Netko (?) svjesno ili nesvjesno ( prije nesposobni autori zakona), stvara konfuziju - što gore - to bolje. Ovakva "nategnuta" zakonska odredba - koju svaki referent u Zavodu za mir. osig. može tumačiti kako želi, će se na kraju MORATI prilagoditi EU normama, ali će to potrajati, bojim se predugo.
  8. Poštovana "ultra" ! Veoma sam Vam zahvalan na iscrpnom odgovoru i brzini kojom ste mi isti uputili. Ovakvih prilika u kojima se iskreno i promptno pomaže savjetom zaista nema mnogo. Srdačan pozdrav ! bakreni
  9. Direktor sam društva u vlasništvu moje supruge već 10 god. bez zaposlenih. Firma je veći dio vremena mirovala, a ja kao niti itko drugi nije isplaćivao nikakve plaće niti troškove. Istovremeno sam radio u jednoj većoj državnoj firmi. Sada sam već 5 mjeseci u mirovini, pa me sada interesira - po kom osnovu mi se može obustaviti mirovina, bez obzira što sam direktor društva, a nemam ugovor o radu niti si isplaćujem bilo kakovu naknadu (nemamo niti naknadu za poslovni prostor, komunikacije i komunalije - sve podmirujemo privatno). Kako je i moja supruga umirovljenik, dali to znači da bismo firmu morali likvidirati (iako nije niti jedan dan bila u blokadi), samo radi toga da jedno od nas ne ostane bez mirovine. Unaprijed zahvaljujem na odgovoru !
  10. Možda ste već imali ideju, ali razmislite, da Vaše uplate imaju titular - DOKAPITALIZACIJA. Izvor sredstava koje unosite moraju biti potkrepljene isplatnim potvrdama kladionice, kako bi se moglo utvrditi da je novac legalan, tj da je na njega već plaćen porez. Svakako vam je jasno da će Vas se oporezovati po završnom računu, ali ćete moći legalno isplaćivati svoje plaće, na koje ćete podmiriti sve poreze i doprinose - tj bit ćete višestruko oporezovani. Bilo bi dobro da se o ovoj KONSTRUKCIJI savijetujete sa nekim boljim knjigovođom, koji će voditi knjige Vašeg društva.
  11. Lijep pozdrav, Zahvaljujem na pohvali. Izgleda da se "netko" potrudio na se onemogući pristup "Fidic" materijalu - ali to se i očekivalo. Ipak se na tome DOBRO zarađuje. Ali ima lijeka i za to. Pošaljite e-mail na priv. Sreto!
  12. EVO OPET - materijali sa FIDIC tematikom su na lincku koji je naveo "NilskiKonj". Je li moguće da ne vidite link u odgovorima #118 i #122. Ili nitko ne čita? http://www.megaupload.com/?d=J2MYFVD9 Radi znanja i ravnanja - Sretno !
  13. bakreni

    FIDIC

    Kolegice, Malo vise na internetu - sve se nadje. Sretno
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija