Jump to content

Logo2.jpg.df467c50602ed1173e41130f1129f825.jpg   XXXI. REDOVNO SAVJETOVANJE " AKTUALNOSTI KAZNENOG PRAVA U SVJETLU ODLUKA USTAVNOG SUDA REPUBLIKE HRVATSKE"

Hrvatsko udruženje za kaznene znanosti i praksu od 6. do 8. prosinca 2018. održava svoje 31. redovno savjetovanje pod nazivom "Aktualnosti kaznenog prava u svjetlu odluka Ustavnog suda Republike Hrvatske". Savjetovanje će se ove godine održati u Remisens Premium Hotelu Kvarner.

Program savjetovanja, prijavnicu, kontakte, kao i druge detalje vezane uz Savjetovanje, možete preuzeti u dokumentu: Program - Opatija 2018.

pudlica77

Korisnik
 • Broj objava

  8
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. odobrenje czss ugovor o dosmrtnom

  Nisam nigdje navela ili napisala riječ skrbnik...pa ne shvaćam kakve bi imao veze čl.248 obiteljskog zakona. Štićenik potpisuje ugovor sa trećom osobom a ne sa skrbnikom...to je to.
 2. oštećenje imovine

  Da, ovako.."krivac" tojest onaj koji je istu rezao, deinstalirao i na kraju odveo (najvjerovatnije Cios? jer tu je bilo na desetke šlepera....) nije po mom stavu krivac jer on je za 0 kuna uzeo tu mašinu kao otpad...pa se poslije namirio u cijeni željeza...isti nezna ništa o detaljima, on je uposlen i dobio odobrenje od strane krivca da se mašina odnese... od kud njemu može pasti na pamet da taj koji ga to traži nema to pravo i nije vlasnik.....
 3. oštećenje imovine

  Poštovani U stečaju jedini razlučni vjerovnik(koji je to postao cesijom nedavno, otkupio od zabe valjda za 1/4) je u najmu zgrade koja je zalog...u zgradi je i mašina koja je isto zalog!! mašina nestaje!! ista bila prodavana u stečajnom procesu po pravilima do 1/3, procijenjena od strane sud.vještaka na 2,5 mill kn.nije prodana na drazbama a sada je nema!! čuli smo da je bačena u otpad za 0 kuna, ista je imala 250 000 kg. U spisu stečajnom nema ništa o tome! izgleda da je u spregi sa stečajnim upraviteljem.. nestala zato da se dobije prostora! kako bi razlučni mogao stavit svoje mašine unutar Protiv koga sad dići tužžbu i temeljm čega?? općinski zato jer on kao vjerovnik nije smio unitštiti zalog?tako je oštetio dužnika i jamce za kredit koji su garantirali i sa svojom privatnom kućom(znači zgradom, mašinom i kućom) i gad sad ide prvo na najmanju vrijednost a to je kuća..makar se potraživanje može zatvoriti kad bi prebio sa zgradom i mašinom, da nije uništio mašinu-zbog koje je uopće kredit i podignut... Normalno razlučni koji je cesijom to postao nedavno je to učinio kako bih postao vlasnikom zgrade koja mu treba za njegovo poslovanje a ovako ju je jako povoljno kupio, misli prebiti potraživanje sa vrijednošću hale kad do toga dođe, u međuvremenu je u najmu... on plaća najam 1 eur po m2?? a svoju staru zgradu blizu(znaci 1 km) iznajmljuje za 4 eur?? to nije pogodovanje?? Bila bih jako zahvalna na mišljenju... Lp
 4. troškovi ovrhe

  Poštovani Spletom okolnosti imam u vlasništvu nekretninu dobivenu darovnim ugovorom koja je zalog za kredit pravne osobe koja je sad u stečaju...ocekuje se ovrha vjerovnika nad istom, s obzirom na visinu kredita strah nas je troskova ovrhe(odvjetnik tarife nagrade, VPS...)..dali ja kao vlasnik-ovrsenik ali ne i duznik s obzirom da nisam vlasnica firme u stecaju niti imam ikakve veze u smislu odnosa vjerovnik-dužnik nego samo vlasnica nekretnine koja je zalog mogu ocekivati situaciju da cu biti duzna platiti sve troskove ovrhe ako se nekretnina ne uspije prodati na drazbama? znaci VPS bi bio ogroman jer kredit je preko 10 mill kn, s obzirom na to troskovi ovrhe bi vjerovatno bili dosta visoki? znaci dali vjerovnik ako se ovrha obustavi zato jer niti na 2 drazbi nekretnina se nije prodala moze ishoditi novu ovrsnu ispravu za nastale ovrsne troskove kojom u principu direktno moze ovrsiti i moju cjeloukupnu imovinu? I nakon obustave ovrhe vjerovnik moze ponovno pokrenuti ovrhu nad istom nekretninom za isti dug i opet nabijati ovrsne troskove? u krug---- Hvala
 5. Poštovani Imamo situaciju gdje brat želi sklopiti ugovor o dosmrtnom uzdržavanju sa štićenikom(koji nema poslovnu sposobnost), s obzirom na situaciju takav ugovor se uopće nesmije sklapati ako prije centar za socijalnu skrb ne odobri . Navodno treba skrbnik poslati zahtjev prema czss koji onda isti odobrava ili ne, a potom krenuti u sklapanje ugovora, normalno ako je odobreno. Interesira nas što to točno utječe na odluku czss kod donošenja odluke o odobrenju za sklapanje ugovora o dosmrtnom uzdržavanju u zahtjevu. Znači koji su to faktori/činjenice ili neke smjernice kojim se pravnici u czss trebaju voditi kod donošenja odluka..ili postoji neki pravilnik za takve stvari?
×