Jump to content

IanMarvel

Korisnik
  • Broj objava

    12
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Već sam pisao na sličnu temu, ali sada me zanima sljedeće... 1) Može li poslodavac korigirati radne obveze u Ugovoru o radu? (pretpostavljam da može, uz ponudu novog UOR) 2) Mogu li ja kao djelatnik odbiti taj novi Ugovor ukoliko opravdano smatram da je nakrcano s hrpom poslova koji se: a) ni ne mogu stići obaviti i b) nisu popraćeni rastom plaće ? 3) Ukoliko ja ne prihvatim novi Ugovor, poslodavac mi npr. uruči otkaz, imam li pravo na naknadu s HZZa i otpremninu (10+god u firmi)?...koje forme otkaza moram izbjegavati potpisati? Da pojasnim malo problematiku....poslodavac je u frci i htio bi natjerati ljude da sami daju otkaz (gasi proizvode, gasi uslužnost, pogoršava radnu atmosferu, podiže stres i mobing na svim razinama... Vrlo je vjerojatno da će doći s novim Ugovorima/idejama za kikiriki (mada ga ne bi prihvatio ni da mi ponudi 10.000eur plaću)...cilj mi je ostati zdrav, ostvariti pravo na otpremninu kad sam već krv prolio svih tih godina, a onda u miru naći novi posao (to će ići brzo).
  2. A to bude u formi…? Tj. koje su opcije najcesce u tom trenutku? …jer nije mi bas najjasnije to “otkaz s ponudom izmijenjenog ugovora”.
  3. Dragi svi, u odnosu s poslodavcem postoji Ugovor o radu (kojim su raspisane klasične stavke) ali isto tako svakog prosinca svi potpisujemo Dodatak tom ugovoru (kojim su raspisani iznosi bonusa, varijabilnog dijela plaće, zadani godišnji planovi i sl.). Što ukoliko se s nekom stavkom Dodatka ne slažem? Što ako odbijem potpisati taj Dodatak? Koje su posljedice? Koja prava i obveze imam?
  4. Ma joj, nemoj me ništa pitati...cijela ta priča traje već 2 godine (možda i 3) a kao i sa svim državnim stvarima - nigdje kraja! Ok, dakle oni ne daju suglasnost već budu pozvani na "očitovanje" ako se žele očitovati?
  5. Pozdrav dobri ljudi! Imam jedno pitanjce... Na posjedu gdje je već desetljećima izgrađena kuća postoje 3 zemljišta koja trebam ujediniti pa tek onda proći geometra i etažiranje i dr. . E sad, veli geometar da za ujedinjenje tih zemljišta trebam suglasnost svih susjeda. Negdje sam čitao da se parcelizacija može napraviti pa da onda susjedi imaju neki rok za žalbu...bez da ih moram pitati. Ili ih ipak moram pitati? Neće oni raditi problem nego čisto ako ne treba pitati onda je brže i ne maltretiram ljude oko sebe. Postoji li neki obrazac te suglasnosti ili ?
  6. Imam jedan tricky upit. Jedan stan želim podijeliti na 2 zasebna stana. Plan je takav da se ne diraju nosive konstrukcije. Dobio sam info da mi svejedno treba građevinska dozvola. To je zaista tako? Ili je to možda zato što se po planu zatvaraju 2 trenutno postojeća prozora? Zahvaljujem
  7. Da, sve je u mom vlasnistvu. Receno mi je da se to moze napraviti kracim nacinom uz placanje poreza i duzim nacinom koji je free. Imate li info o tome?...ovom free nacinu...
  8. Pozdrav! Dakle, imam kuću koja se prema papirima nalazi na 3 zemljišta. Sada u toj kući želim etažirati pojedine stanove, ali su mi rekli da prvo moram srediti to da kuća bude na 1 zemljištu. Je li to istina? Ako jest, koja je procedura? Tnx
  9. Na koji nacin iskljuciti nekoga iz suvlasnicke zajednice? I zanima me tko pokrece tuzbu?...je li to moguce preko firme koja je Upravitelj zgrade?
  10. Iznad mene zivi jedan mladi gospodin sa svojim psom. Nije me briga koliko ljudi zivi gore ni koje zivotinje ima, sve dok postuje kucni red tj. stavku koja se tice mene - ne uznemiravati bukom susjede u vremenu od 22-06h i 14-17h. Naime, gospodin radi nesnosnu buku 0-24h bilo da je radni dan ili vikend...i to traje vec skoro 2 mjeseca. Do sada sam napravio sljedece: - 6 puta prijavio policiji koja je svaki put izasla na teren i poslusala sve stanare koji zive uz njega na njegovom katu, sve nas koji zivimo na katu ispod...svi su se pozalili na buku. Policija je rekla da nazalost ne moze nista napraviti jer se ta buka ne cuje van zgrade - na javnoj povrsini. - 2 puta prijavio vlasnici tog stana jer je on u podstanarstvu. Ona ga je upozorila svaki put. - 2 puta prijavio predstavniku stanara koji ga je takodjer upozorio. - 1 put smo vlasnica, ja, jos jedan stanar, predstavnik stanara i taj mladic se sastali te mu objasnili da ne zivi na brdu u samoci nego medju ljudima. Rekao je da ce se popraviti. Uglavnom, svih 11 upozorenja je zanemario i dalje radi po svom. Mene zanima sljedece, ako se obratim Upravitelju zgrade, sto oni mogu napraviti? Na kraju krajeva, u tom Kucnom redu se spominje nekakvo izbacivanje iz grupe sustanara. Je li netko ima iskustva s takvim ludjacima? Ili zna sto je meni (i ostalim potlacenim stanarima) ciniti? Hvala!
  11. Moj otac i majka žele me zaštititi na način da nakon njihove smrti jedna nekretnina ostane isključivo meni, bez da moje sestre imaju i mogućnost tražiti udio u njoj. Moram naglasiti da je ta nekretnina već vlasnički podijeljena na: 1/2 na njih dvoje a 1/2 je već na meni. Kakav ugovor je najbolje sklopiti? Odvjetnik je savjetovao ugovor o doživotnom uzdržavanju uz ovjeru na sudu. Potpisnici na tom ugovoru u samo majka, otac i ja. Zar ne bi trebale i sve sestre potpisati? S obzirom da je riječ o ugovoru o doživotnom uzdržavanju, moram li mijenjati neke "postavke" kod svog poslodavca na plaći?...iako u samom ugovoru nije ni navedeno na koji način su oni uzdržavani od strane mene?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija