Jump to content

MARČICA

Korisnik
 • Broj objava

  31
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Suvlasništvo

  Majka i ja suvlasnice smo kuće koju smo kupile prije 15 godina...ja sam dizala kredite i ostalo...nakon udaje sa suprugom sam odlučila otići živjeti u njegov stan i to je trajalo 9 godina dok se oboje nismo teško razboljeli i u stanu na 5 katu bez lifta bilo je nemoguće više živjeti...ponudila sam majki stan u zamjenu za njenu polovicu kuće, nudila joj da joj kupim garsonjeru u prizemlju,, manju kuću, da je isplatim za njezin dio, odnosno da ona isplati mene za moju polovicu dijela po nekoj simboličnoj cijeni u narednih 8 godina...nisam toliko bogata da bi se odrekla svog dijela i poklonila...da prodamo kuću i podijelimo novac takodjer ne pristaje... Kako na ništa nije pristala, suprug i ja smo u međuvremenu uselili u kuću.. problem je u kući što je grafema za jednu obitelj i ne može se etažirati...podijeliti... S majkom je pakao živjeti, onemogućava nam pristup u kuhinju, zaključava, što god kupimo od namještaja pravi urnebes, režije neće ništa više da plaća...garažu si je prisvojila iako auta nema, a naš auto stoji vani... Molim pomoć na koji način riješiti situaciju... hvala
 2. Zajednička kuća

  Suvlasnik sam kuće u 1/2 dijela sa majkom. Kuća se ne može podijeliti. U istoj živi majka već 10-tak godina. S obzirom da smo suprug i ja odlučili u istu se doseliti, a majka se istom protivi, na koji način primorati majku da se nekretnina proda (ista ne želi da ju isplatimo što smo joj ponudili, niti ona nas ne želi isplatiti). Suvlasništvo nekretnine je majci jedina imovina, a meni također.
 3. Poslodavac prilikom donošenja Pravilnika o sistematizaciji vodi računa o potrebama posla i stručnoj spremi svojih djelatnika. S obzirom da niste prilikom sistematizacije dobili rasporedno rješenje kojim se raspoređujete na poslove visoke stručne spreme, imate se pravo žaliti Odboru za državnu službu u roku 15 dana od dana primitka rješenja. Pri tome bi bilo dobro navesti sve ovo što ste ovdje postavili i da se preispita zbog čega je dana prednost osobi koja ima lošije uvjete nego vi. Također možete podnijeti žalbu zbog šutnje administracije koja Vam nije dostavila odgovor po vašem pismenom zahtjevu u kojem ih molite da se riješi Vaše pitanje po osnovi višeg stupnja obrazovanja. Prvo napravite požurnicu poslodavcu, a nakon toga Odboru za državnu službu. Sretno
 4. Na bolovanju sam se nalazio od 01. siječnja 2017. godine. Dana 21. 12. 2017. godine dobio sam rješenje poslodavca kojim mi je utvrđeno da idem u mirovinu sa 31. 12. 2017. godine. Zaključio sam bolovanje i 24. 12. započeo sam s radom. Dana 27. i 28. 12. odobreno mi je korištenje godišnjeg odmora za 2018. godinu a temeljem rješenja kojim mi je priznato 32 dana korištenja. S obzirom da mi je rješenje o odlasku u mirovinu kasno potpisano, nisam uspio iskoristiti cijeli godišnji za 2017. godinu, već samo 2 dana. Zanima me da li imam pravo tražiti da mi se isti novčano plati i temeljem kojeg zakona - 30 dana nisam uspio iskoristiti..
 5. Naknada troškova u kaznenom postupku

  Nisam nikakav odgovor dobio..zvao me moj odvjetnik i rekao da nemam pravo na isto budući se radilo o privatnoj tužbi.. .da je Odvjetništvo me teretilo onda bi imao...isto mi i potvrdila usmeno sutkinja koja je vodila postupak... Zahtjev za naknadu je moj odvjetnik podnio u zakonskom roku ali ja nikad pismeno odgovor nisam nikakav dobio...
 6. Na osnovi privatne tužbe protiv mene je pokrenut kazneni postupak radi navodnog kaznenog djela iz članka 147. st. 1. i 2. Za isto sam morao angažirati odvjetnika i izvrgnut sam troškovima odlaska na parnice nekoliko puta. U međuvremenu je tužitelj umro i nikakva presuda protiv mene nije donesena niti sam proglašen krivim. U međuvremenu sam dobio rješenje kojim je protiv mene postupak obustavljen ( u svibnju mjesecu 2017. godine) i u zakonskom roku podnio zahtjev za naknadu troškova sukladno članku 31. toč. 5. Pravilnika o naknadi troškova ("NN" broj 58/12 i 111/12). Prema mišljenju suda nemam pravo na naknadu troškova s obzirom da je tužitelj umro. Molim mišljenje nekoga tko je imao slična iskustva.
 7. Objavljivanje presude

  U e-predmetu stoji da je sudski vijeće bilo 07. 09. 2017...clanovi vijeća...i nista vise..
 8. Nasljeđivanje imovine

  Da i da se nadovežem, što se tiče stana, bez obzira što je stečen prije braka, da li sestra ima pravo na nužni dio s obzirom da se o mužu već 4 godine brine, od kada je bolest nastupila, i koliki je to dio (stan je oko 60m2) kao i na ostalu stečevinu da li ima pravo na nužni dio?.
 9. Sudsko vijeće Županijskog suda je vezano za prvostupanjsku presudu iz radnih odnosa raspravljalo prije dva i pol mjeseca. Odluka još nije javno objavljena. Da li Županijski sudovi imaju kakav rok za objavu odluke?
 10. Nasljeđivanje imovine

  Sestra mi je sa suprugom u braku 8 godina i nemaju djece. Prije braka kupili su stan koji 4/5 glasi na supruga, a 1/5 je na njoj. Suprug je se u međuvremenu teško razbolio i pitanje je kako će sve to završiti. Kako u braku nisu imali djece, brat od supruga i djeca istoga se istoj prijete kako će čim brat umre istu izbaciti iz stana i oduzeti joj svu ušteđevinu koju su ona i suprug u braku stekli, te da jedva čekaju da se vide na sudu. Njezin suprug ima i majku živu, ali ona ne postavlja nikakve uvjete za sada. Zanima me koja prava ima moja sestra vezano za stan u kojem žive, ušteđevinu koju imaju i koju su zajednički uštedjeli kao i dionice koje suprug ima (stekao prije braka u T-com i braniteljski udjeli), ukoliko se njezinom suprugu ne daj Bože nešto desi.
 11. Dugo bila na bolovanju. Netko mi je izbrisao na poslu iz računala.

   

  Probaj kontaktirati nekoga kome sam već slala.

   

  Lp

   

  Marčica

 12. Pozdrav Marčica,

  možeš li mi poslati skriptu za državni stručni ispit na ivangacar@gmail.com

  Ako nije problem :)

   

  Lp

   

  Ivan

×