Jump to content

ana.bab

Korisnik
 • Broj objava

  20
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Zapisnik CZSS

  Pozdrav, zanima me da li zapisnik CZSS-a (roditeljski spor u ovom slučaju) koji je napisan pristrano i prepun neistinitih (da ne kažem lažnih) navoda podliježe kaznenom progonu krivotvorenja? Konkretnije, žalila sam se ravnateljici jednog CZSS-a s područja Zgb županije i to jako detaljno: na 6 stranica teksta, većinom na lažne navode u zapisniku koji je poslan u više institucija (uključujući i Sud koji je na temelju istog donio odluku) i koji je nanio veliku štetu. Odgovora Centra nema još uvijek, planiram poslati pritužbu u Ministarstvo ali razmišljam i o kaznenom progonu. Hvala.
 2. FINA naknada

  Hvala na brzom odgovoru. Plaćeno je 22.08, a ovrha je od 12.10. Suludo. Platit ću pa tražiti povrat, nema mi druge.
 3. FINA naknada

  Poštovani, Molim za savjet vezano uz zahtjev Fina-e za plaćanje naknade za provođenje (stornirane) ovrhe. Naime, prošle sam godine gubitkom parnice na Kaznenom sudu dobila za platiti 300,00 kn naknade u Državni proračun. Navedeno sam platila koncem kolovoza prošle godine, a ove godine sam slučajno ustanovila da je isti iznos od strane Kaznenog suda (odnosno Državnog odvjetništva) proslijeđen na ovrhu. Da skratim priču, Odvjetništvo je nakon tri pokušaja uspjelo stornirati zahtjev, međutim Fina ustraje na zahtjevu da platim trošak provođenja ovrhe u iznosu od 170,00 kn. Drska službenica Fina-e na šalteru mi je rekla da je se ne tiču moji problemi oko naplate te da ću ja "to morati podmiriti kad-tad". Što učiniti po tom pitanju? Da li to platiti pa tužiti (i koga)? Hvala!
 4. CZSS, pitanje točnosti podataka i pitanje prijave

  Puno hvala na odgovorima i Vašem angažmanu. Pišem svakako zahtjev za očitovanjem o slučaju ravnateljici Centra kojem ću priložiti i razložiti svaki detalj i svaku rečenicu za koju smatram da je izvrnuta i interpretirana u korist suprotne strane. Neka čitaju, očituju se, pa ćemo dalje. Žalostno je da čovjek, uz sve psihoemocionalne procese koje prolazi u brakorazvodu, uz obveze i odgovornosti koje ima prema djeci... još mora voditi ratove s ustanovama koje su dužne biti nepristrane i djelovati u skladu sa zaštitom djece.
 5. Skrbništvo

  Poštovana, nisam pravne struke ali sam prošla i prolazim mučan razvod sa troje malene djece. Kome će biti povjereno dijete ne možemo znati niti pretpostavljati niti Vi niti ja, nažalost. Vi možete dati sve od sebe u "borbi" za povjeravanje djece isticanjem Vaše strane, pozitivno, smireno, polako. Centar Vam je, po mom iskustvu (nažalost), najbitniji. Ovo što ste napisali da niste drogerašica i sl., to je prastara duboko ukorijenjena fraza u našem društvu koja više ne drži vodu ako govorimo o povjeravanju djece, obzirom da se i svijest očeva o odgovornom roditeljstvu i sudjelovanju u skrbi i odgoju djece uvelike promijenila nabolje. Znam da Vam sve ovo napisano daje traga da navijam za oca, pa ću otvoreno reći da nije tako (u konačnici niti vas ne poznajem), već govorim iz 3,5-godišnjeg vlastitog iskustva. I za kraj, imajte na umu posljednje: SKRBNIŠTVO je zajedničko, nevezano uz činjenicu s kojim roditeljem djeca žive, osim ako odlukom suda isto nije dodijeljeno samo jednom roditelju.
 6. CZSS, pitanje točnosti podataka i pitanje prijave

  Da li se na rad Centara primjenjuje Zakon o općem upravnom postupku?
 7. CZSS, pitanje točnosti podataka i pitanje prijave

  Poštovani, zahvaljujem na Vašem odgovoru. Razmišljam ovih dana da postupim upravo kako ste napisali. Vidjela sam na stranicama CZSS da imaju obrazac zahtjeva za ispravak podataka (tako nekako se zove). Problem je međutim u tome što je sudski spor oko roditeljske skrbi završen, rok za žalbu uskoro ističe, tako da mi u ovom trenutku nema baš neke ekspresne pomoći. Na ročištima je uporno pobijano mišljenje Centra, međutim kako je netko već ovdje napisao, izgleda da ipak mišljenje Centra jest Sveto pismo i nema tu nekog lijeka. Da li Vi možda znate je li Centar dužan pri svakom razgovoru sa strankama voditi zapisnik?
 8. Poštovani, Molim Vas odgovor na sljedeća pitanja: Bivši suprug i ja, zajedno s djecom, uključeni smo u rad stručnog tima CZSS-a u okolici Zgb već 3,5 godine, prvo radi rastave braka i odluke o povjeravanju djece, kasnije radi brojnih prijava s obje strane (bivših partnera) te na koncu i radi ponovnog sudskog spora o roditeljskoj skrbi. Nedavno sam tražila uvid u cjelokupnu dokumentaciju vezanu uz naš posljednji sudski spor. Dobila sam većinom ono što i sama imam, dakle kopije mišljenja, zahtjev suda za mišljenje Centra... ništa značajno. NISAM primila izvješća mobilnog tima koji nam na moj zahtjev pruža uslugu savjetovanja u obitelji (dva su izvješća, od siječnja i svibnja o.g.), a pravnik u CZSS-u mi je rekao da se to ne nalazi u spisu koji sam ja tražila, pa sam tražila naknadno i to. MEĐUTIM, uvidom u papirologiju Centra uvidjela sam da se u mišljenju istog nalaze brojne netočne informacije, počevši od mog stambeno-socijalno-partnerskog statusa, visine plaće, kreditne opterećenosti, pa sve do zaista bitnih činjenica koje smo kao roditelji iznosili u razgovoru s djelatnicima, no što sam ustvrdila da su posve netočno interpretirani u zapisima. Na koji način i mogu li uopće tražiti ispravku netočnih informacija? (Sad je već prošlo više mjeseci od svih tih razgovora) Zanima me također da li su djelatnice prilikom naših razgovora u Centru dužne voditi zapisnik o istome te ga strankama dati na ovjeru? To bi svakako preveniralo da se događaju stvari poput gore navedene. Kome mogu prijaviti sumnju na pristranost Centra u smislu podilaženja roditelju s kojim djeca žive, u smislu ignoriranja mojih pritužbi (Poštovana, Vaš podnesak je uložen u spis te je o istome obaviještena socijalna radnica - i "popapala maca") te u dijelu upravo gore navedenog problema navođenja netočnih i neprovjerenih informacija, a osobno sumnjam u svrhu pogodovanja drugoj strani? I konačno, obzirom da je temelj cijelog sudskog spora i donesene presude bilo upravo mišljenje Centra, a koje je unatoč mom (i odvjetničinom) pobijanju sud prihvatio, na koji način mogu cijelu priču pobiti i zatražiti da se ponovi postupak, ovog puta sa ispravljenim i relevantnim podacima? Rok za žalbu je još nekoliko dana. Hvala, ispričavam se na duljini poruke!
 9. Poštovani, zanima me da li je uobičajena praksa da posebni skrbnik/zastupnik odnosno odvjetnik djece u sudskom sporu oko roditeljske skrbi donosi mišljenje o tome s kojim bi roditeljem djeca trebala živjeti na temelju mišljenja CZSS-a? Naime, radi se o troje djece starosti 7-11 godina koja su svo troje izričito žele živjeti kod jednog roditelja, dok je mišljenje Centra suprotno te je skrbnica - saslušavši djecu i pročitavši mišljenje Centra- ipak odlučila prikloniti se Centru. Meni kao laiku to zvuči jako pristrano, jer odvjetnica nije uopće razgovarala sa roditeljima djece, jednog nije niti vidjela, a djeca su vrlo jasno verbalizirala što žele i zašto to žele. Hvala.
×