Jump to content

ana.bab

Korisnik
 • Broj objava

  79
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Preseljenje/druga škola bez suglasnosti

  Evo, nakon današnjeg telefonskog razgovora sa soc. radnicom iz Centra, izgleda da je moj argumentirani zahtjev ipak uvažen pa će mi biti izdana suglasnost po hitnom postupku. Moram priznati da sam ugodno iznenađena da napokon imam pozitivan kontakt s centrom... Verona, točno ste pogodili moje misli... Hvala Vam. Borbena, hvala i Vama na odgovoru.
 2. Preseljenje/druga škola bez suglasnosti

  Točno ste napisali, ali to trebutno uopće nije sporno, jer još nismo preselili. Moje pitanje je išlo u smjeru: da li je to baš tako dugotrajan postupak pri Centru i da li ga je ikako moguće ubrzati. O dobrobiti i interesu djece nije potrebno govoriti jer se apsolutno o tome i radi. Da se mene pita, ja bih ostala ovdje, jer ne vidim razloga da bih samo za sebe plaćala 10x višu najamninu (dobro ste pročitali)...
 3. Poštovani, Molim Vas za pomoć. Otac ne želi dati suglasnost da s djecom preselim 25 km dalje u Zagreb te ih upišem u drugu školu. Stan sam već unajmila, sa školom sve dogovorila, ali mi iz Centra govore da oni moraju provesti postupak koji se sastoji od najmanje dva dolaska, razgovora i slično. Ne razumijem čemu dolasci i razgovori, predala sam emailom argumentirani zahtjev Centru za izdavanje suglasnosti, primili su ga, a pozivam se i na Zakon koji kaže da suglasnost drugog roditelja nije nužna ako preseljenje neće utjecati na druženja drugog roditelja s djecom i ako imam suglasnost Centra. Otac djeteta mi se odbija izjasniti o svojim razlozima, a meni je sve to hitno jer se moram vratiti na posao i nastava počinje navodno već 07.01. Nemam vremena čekati. Ima li pomoći? Da li da se obratim ravnateljici Czss ili što? Djeca su prijavljena na očevoj adresi iako žive sa mnom.
 4. Kršenje Obiteljskog zakona i posljedice

  Zaprešić. Toliko dugo????? Šokirana sam.
 5. Kršenje Obiteljskog zakona i posljedice

  Hvala na savjetu, svakako ću to učiniti. Ne zbog svoje djece i sebe, jer bi za nas možda bilo i bolje da pustimo i zaboravimo, nego radi drugih ljudi, da se nikad više ne ponovi i da nitko više ne mora prolaziti takve višegodišnje patnje. I za kraj samo pitanje: koliko traje cca ovjera Plana o rodit. skrbi na sudu?
 6. Iznenada obiteljska situacija, kako dati otkaz

  Poštovana, hvala puno na angažmanu i savjetu. Riješila sam problem, vrlo jednostavno, samo se u hzzo-u trebao naći netko tko doista želi saslušati i pomoći. Promijenila sam liječnika i novi mi je napisao potvrdu o privremenoj nesposobnosti za rad temeljem preporuke pedijatra. Žalosno je koliko jedna osoba koja ti je 36 godina odabrani liječnik može zagorčati život kada je pomoć najviše potrebna. Lp
 7. Iznenada obiteljska situacija, kako dati otkaz

  Poštovani, imam problem vezano uz bolovanje, jer mi dr. opće prakse odvija otvoriti bolovanje temeljem preporuke pedijatra. Što da radim, kako da pravdam izostanak s posla kod poslodavca? Hvala!
 8. Kršenje Obiteljskog zakona i posljedice

  Nastavno na sve što sam gore napisala, bivši je nakon svađe između naše kćeri i njegove supruge (kada je potonja otišla iz kuće tvrdeći da ona više ne može živjeti s 'tom' djecom), pristao da djeca žive kod mene. Istovremeno sam doslovno preko noći dobila na skrb troje djece jer je poliklinika ustanovila da su djeca, posebice najstarija kćer koja je bila na rubu hospitalizacije na psihijatriji, emocionalno zlostavljana od strane oca i njegove supruge. Poliklinika je poslala czss i policiji prijavu, czss tvrdi da ne moraju ništa učiniti jer je mišljenje Poliklinike neodređeno... Ma što to značilo. Policija još nije reagirala. Što ja mogu učiniti? Kako stati na kraj czss? Da li mogu podići privatnu tužbu u ime djece protiv czss i "stručnog tima", a također i protiv bivšeg i njegove žene? Imam sve prijave koje sam pisala centru godinama, a oni nisu ništa učinili. Čak sam i policiji nosila snimku razgovora s djecom, a centar je "obavio razgovor" sa zlostavljačima i tu je sve stalo. Popapala maca. Što učiniti?
 9. Iznenada obiteljska situacija, kako dati otkaz

  Ugovor kaže 30 dana.
 10. Iznenada obiteljska situacija, kako dati otkaz

  Da, to me zanimalo. Problem je što ja trenutno ne mogu ništa posebno službeno dokazati već moram čekati sudsko rješenje. Do tada mogu koristiti bolovanje. Ako Vi mislite da ima smisla pitati ravnatelja, ponavljam, radi se o javnoj službi i u mom sektoru kronično nedostaje zaposlenika, pokušati ću tako. Ako ne uspijem dati otkaz bez otkaznog roka, koja mi je druga opcija?
 11. Poštovani, lijepo molim za savjet. Preko noći mi se, doslovno i posve nenadano, promijenila obiteljska situacija na način da moram skrbiti o djeci i ne mogu nikako to prepustiti nekom drugom iz privatnih razloga te po preporuci psihologa i psihijatra. Radim u javnom sektoru gdje kolektivni ugovor kaže da je otkazni rok mjesec dana. Godišnjeg imam još dva dana. Planirala sam dati otkaz, odraditi otkazni rok, ali se eto dogodilo to kako sam gore navela. Na koji način mogu dati otkaz, a da budem pošteđena otkaznog roka? Znam za izvanredni otkaz no on je opravdan u slučaju da je poslodavac gadno pogriješio. U mom slučaju se radi o vlastitoj spriječenosti i nemogućnosti za daljnji rad.
 12. Što sve ulazi u alimentaciju

  Ruby, ne slažem se da potrebe djece mogu samo rasti, a ne se i smanjivati. Naime, evo ja dobila presudu kojom sudac odbija tužbeni zahtjev za povećanjem iznosa uzdržavanja za troje djece unatoč tome što su 4 godine stariji, a iz razloga što su prije išli u vrtić, cca 900 kn mjesečno, čuvanja razna 1500 kn mjesečno, a sad idu u školu i radne bilježnice i udžbenici su im besplatni, trećem djetetu je i kuhinja besplatna, samo jedno dijete ide na izvan školske aktivnosti i slično. Nije sve baš crno bijelo, puno previše faktora je tu u igri.
 13. Najam kuće, raskid ugovora

  Poštovana, možete slobodno obrisati objavu, riješila sam problem u svoju korist. Živjelo pravo i pravda, lijepo je kad se poklope.😇
 14. Najam kuće, raskid ugovora

  Tražim odvjetnika za gore navedenu situaciju. Hvala.
 15. Najam kuće, raskid ugovora

  Može pomoć, molim
×