Jump to content

ana.bab

Korisnik
 • Broj objava

  28
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Pitanje pravovremenosti žalbe

  Da, znam, hvala. Samo me zanima temeljem kojeg pravilnika, zakona, cega. Jer se moram i na to osvrnuti u zalbi obzirom da sud tvrdi da sam poslala 28.06. Kopirala sam povratnicu kao dokaz ali moram spomenuti i dio prava koji to spominje.
 2. Pitanje pravovremenosti žalbe

  Preporučeno s povratnicom. Poslala 26.06., oni primili 28.06.
 3. Pitanje pravovremenosti žalbe

  Pozdrav, molim za pomoć. Prema kojem pravilniku se gleda datum otprave pismena kao relevantan, a ne datum kad je isto primljeno na sudu? Pitam jer mi je sud napisao da sam poslala žalbu 28., a nisam nego 26. a oni su ga 28. primili. Hvala!
 4. Pitanje pravovremenosti žalbe

  Slobodno obrišete ovaj post sa slikom, ali samo šaljem da konkretno vidite šta piše.
 5. Pitanje pravovremenosti žalbe

  Gospodo, hvala na Vašim objavama, svakako ću se žaliti na ovo rješenje Suda. Neću odustati, ako bude potrebno ići ću i do USRH. Javit ću vam ovdje rezultat žalbe.
 6. Pitanje pravovremenosti žalbe

  Poštovani Željac, hvala na odgovoru. Nije mi baš jasno zašto žalbeni rok počinje teći od dana objave presude jer i u uputi o pravnom lijeku u samoj presudi piše da imamo pravo žalbe u roku od 15 dana od dana primitka pisanog otpravka ove presude. Doslovno tim riječima. Znači od 11. lipnja 15 dana.
 7. Poštovani, presuda je donesena 30. svibnja, no od strane tužitelja nitko nije prisustvovao. Odvjetnik tužitelja je primio presudu poštom 11. lipnja te je tužitelj predao žalbu na pošti 26. lipnja. Žalba je odbijena kao nepravovremena, Sud se poziva na zpp čl. 335 iako u presudi piše da je rok žalbe 15 dan od dana primitka/dostave presude. Zanima me je li u pravu Sud ili tužitelj? Hvala.
 8. Zapisnik CZSS

  Pogrešno sam, napisala, sad vidim. Dakle, ne radi se o zapisniku Centra, isti nisu niti vodili iako su dužni prema ZUP-, već o stručnom mišljenju upućenom sudu i ostalim institucijama s kojima smo tada bili u kontaktu vezano uz spor. Stručnom mišljenju Centra sam prigovorila putem odvjetnika na sudu, međutim nije imalo apsolutno nikakvog utjecaja na ishod parnice. Centru sam prigovorila pritužbom ravnateljici (još uvijek čekam odgovor nakon 33 dana).
 9. Zapisnik CZSS

  Pozdrav, zanima me da li zapisnik CZSS-a (roditeljski spor u ovom slučaju) koji je napisan pristrano i prepun neistinitih (da ne kažem lažnih) navoda podliježe kaznenom progonu krivotvorenja? Konkretnije, žalila sam se ravnateljici jednog CZSS-a s područja Zgb županije i to jako detaljno: na 6 stranica teksta, većinom na lažne navode u zapisniku koji je poslan u više institucija (uključujući i Sud koji je na temelju istog donio odluku) i koji je nanio veliku štetu. Odgovora Centra nema još uvijek, planiram poslati pritužbu u Ministarstvo ali razmišljam i o kaznenom progonu. Hvala.
 10. FINA naknada

  Hvala na brzom odgovoru. Plaćeno je 22.08, a ovrha je od 12.10. Suludo. Platit ću pa tražiti povrat, nema mi druge.
 11. FINA naknada

  Poštovani, Molim za savjet vezano uz zahtjev Fina-e za plaćanje naknade za provođenje (stornirane) ovrhe. Naime, prošle sam godine gubitkom parnice na Kaznenom sudu dobila za platiti 300,00 kn naknade u Državni proračun. Navedeno sam platila koncem kolovoza prošle godine, a ove godine sam slučajno ustanovila da je isti iznos od strane Kaznenog suda (odnosno Državnog odvjetništva) proslijeđen na ovrhu. Da skratim priču, Odvjetništvo je nakon tri pokušaja uspjelo stornirati zahtjev, međutim Fina ustraje na zahtjevu da platim trošak provođenja ovrhe u iznosu od 170,00 kn. Drska službenica Fina-e na šalteru mi je rekla da je se ne tiču moji problemi oko naplate te da ću ja "to morati podmiriti kad-tad". Što učiniti po tom pitanju? Da li to platiti pa tužiti (i koga)? Hvala!
 12. CZSS, pitanje točnosti podataka i pitanje prijave

  Puno hvala na odgovorima i Vašem angažmanu. Pišem svakako zahtjev za očitovanjem o slučaju ravnateljici Centra kojem ću priložiti i razložiti svaki detalj i svaku rečenicu za koju smatram da je izvrnuta i interpretirana u korist suprotne strane. Neka čitaju, očituju se, pa ćemo dalje. Žalostno je da čovjek, uz sve psihoemocionalne procese koje prolazi u brakorazvodu, uz obveze i odgovornosti koje ima prema djeci... još mora voditi ratove s ustanovama koje su dužne biti nepristrane i djelovati u skladu sa zaštitom djece.
 13. Skrbništvo

  Poštovana, nisam pravne struke ali sam prošla i prolazim mučan razvod sa troje malene djece. Kome će biti povjereno dijete ne možemo znati niti pretpostavljati niti Vi niti ja, nažalost. Vi možete dati sve od sebe u "borbi" za povjeravanje djece isticanjem Vaše strane, pozitivno, smireno, polako. Centar Vam je, po mom iskustvu (nažalost), najbitniji. Ovo što ste napisali da niste drogerašica i sl., to je prastara duboko ukorijenjena fraza u našem društvu koja više ne drži vodu ako govorimo o povjeravanju djece, obzirom da se i svijest očeva o odgovornom roditeljstvu i sudjelovanju u skrbi i odgoju djece uvelike promijenila nabolje. Znam da Vam sve ovo napisano daje traga da navijam za oca, pa ću otvoreno reći da nije tako (u konačnici niti vas ne poznajem), već govorim iz 3,5-godišnjeg vlastitog iskustva. I za kraj, imajte na umu posljednje: SKRBNIŠTVO je zajedničko, nevezano uz činjenicu s kojim roditeljem djeca žive, osim ako odlukom suda isto nije dodijeljeno samo jednom roditelju.
 14. CZSS, pitanje točnosti podataka i pitanje prijave

  Da li se na rad Centara primjenjuje Zakon o općem upravnom postupku?
 15. CZSS, pitanje točnosti podataka i pitanje prijave

  Poštovani, zahvaljujem na Vašem odgovoru. Razmišljam ovih dana da postupim upravo kako ste napisali. Vidjela sam na stranicama CZSS da imaju obrazac zahtjeva za ispravak podataka (tako nekako se zove). Problem je međutim u tome što je sudski spor oko roditeljske skrbi završen, rok za žalbu uskoro ističe, tako da mi u ovom trenutku nema baš neke ekspresne pomoći. Na ročištima je uporno pobijano mišljenje Centra, međutim kako je netko već ovdje napisao, izgleda da ipak mišljenje Centra jest Sveto pismo i nema tu nekog lijeka. Da li Vi možda znate je li Centar dužan pri svakom razgovoru sa strankama voditi zapisnik?
×