Jump to content

ana.bab

Korisnik
  • Broj objava

    171
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Aktivnosti reputacije

  1. Hvala
    ana.bab je dobio reakciju od drot13 u Viđanje djece praznici   
    Nažalost ne. Vikend se ne računa, ako gledate Ministarstvo znanosti, obrazovanja...
  2. Sviđa mi se
    ana.bab je reagirao na Željac047 u Lišenje roditeljske skrbi - prema ocu   
    Da, dosta je nedorečena i nelogična sudska odluka, ali, kao što sam napisao, može se pokrenuti postupak i zatražiti izmjenu sudske odluke, ima dosta argumenata (činjenica) za to...
  3. Hvala
    ana.bab je dobio reakciju od Ruby_Danderfluff u Razvedeni- prodaja automobila u vlasništvu mllj djeteta   
    Pravnica u CZSS Centar tvrdi da se radi u predmetu manje vrijednosti i da "ovisi o stanici ako će mi priznati da auto vrijedi manje, ako ne onda mora Sud izdati odobrenje"...
    DODATAK: Stanica za teh. pregled vozila (na Vrbanima), gospođa mi je pročitala iz njihovog Pravilnika da je nužno prilikom kupoprodaje vozila koje glasi na mllj. dijete donijeti- ne običan kupoprodajni ugovor ovjeren od stranaka nego- javnobilježnički akt o kupoprodaji vozila a koji je pak nužno izrađen na temelju Rješenja suda i odnosi se na sva vozila bez obzira na vrijednost.
    DODATAK 2: Gospođa javni bilježnik me uputila na Zakon o javnom bilježništvu, čl. 53.
  4. Hvala
    ana.bab je reagirao na Borbena7 u Ovrha nekretnine   
    Možete prenijeti nekretninu na bilo koju treću osobu, ali vjerovnik ima pravo pobijati ovakvu pravnu radnju, jer je počinjena na njegovu štetu. 
  5. Hvala
    ana.bab je reagirao na Željac047 u Molim pravni savjet   
    Poštovana, ne može biti bračna stečevina kad brak i bračna zajednica, prema Vašim navodima, nije niti postajala, dakle, može se raditi samo o zajedničkoj imovini stečenoj za vrijeme trajanja izvanbračne zajednice, očito su Vas krivo uputili......također, prema ovom Vašem navodu....
     i primjenom odrednica ObZ, ne može biti niti zajednička imovina, jer je automobil stečen prije početka izvanbračne zajednice, kreditom koji Vi i dalje otplaćujete, već se tretira Vašom osobnom imovinom, tj. imovinom koju ste Vi, osobno, unijeli u izvanbračnu zajednicu...
    No, ako on na miran način neće vratiti vozilo u Vaš posjed, dobro su Vas uputili da bi trebali pokrenuti parnični postupak radi povratka automobila u Vaš posjed...
    Ako nemate financijske podloge, sugeriram Vam da se obratite Uredu državne uprave u svojoj županiji radi ishodovanja besplatne pravne pomoći...
    Sretno Vam..!
     
  6. Hvala
    ana.bab je reagirao na Spitfire u Razvedeni- prodaja automobila u vlasništvu mllj djeteta   
    Postoji mišljenje Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike u smislu tumačenja tih odredbi Obiteljskog zakona od 02.11.2012., primjenom drugih pozitivnih propisa, u ovom slučaju Zakona o parničnom postupku koji kaže da su sporovi male vrijednosti oni u kojima se tuženi zahtjev za potraživanja u novcu ne prelazi iznos od 10 000 kn. Stoga je ministarstvo mišljenja da roditelji bez odobrenja Centra mogu raspolagati novčanim sredstvima maloljetnog djeteta u razdoblju od jednog mjeseca u iznosu koji ne prelazi 10 000 kn i to radi njegova uzdržavanja, liječenja, odgoja, obrazovanja, školovanja ili za neku drugu važnu potrebu djeteta. Dakle, odobrenje Centra je potrebno kada roditelj želi raspolagati imovinom (otuđiti ili opteretiti) ili novčanim sredstvima većim od 10 000 kn.
    Iz navedenog bi se dalo zaključiti da bi imovina veće vrijednosti bila ona viša od 10 000 kn, no ne bi bilo zgorega zatražiti potvrdu toga od Centra.
  7. Sviđa mi se
    ana.bab je dobio reakciju od Željac047 u Viđanja, selidba, udaljenost   
    Poštovani, otac je bio upoznat i upitan sa vrlo dobrim argumentima što misli o preseljenju, a radilo se prvenstveno u svjetlu zaštite interesa i prava djece.
    Gospodin je moje upite prvo ignorirao, a zatim kategorički odbio misleći da uopće nisam ozbiljna u namjeri. Ja sam, u nemogućnosti da dobijem konkretan i pristojan odgovor od oca djece, upitala svojeg odvjetnika i CZSS za mišljenje te sam na kraju balade suglasnost za preseljenje i upis djece u drugu školu dobila upravo od Centra (kojeg je, kao i mene, pokušao ucijeniti davanjem suglasnosti).
    ObZ u članku 100. upravo govori o tome da, citiram: "Suglasnost... za promjenu prebivališta, odnosno boravišta djeteta nije potrebna ako preseljenje bitno ne utječe na ostvarivanje postojećih osobnih odnosa s drugim roditeljem, pod uvjetom da je roditelj s kojim dijete stanuje pribavio suglasnost centra za socijalnu skrb."
    Gosp. "Gringo", Vaša retorika je optužujuća i moram priznati, za notu pregruba. Jeste li pokušali sagledati obje strane,  obzirom da otac dolazi po djecu, a ja idem po njih k njemu, možda imamo identične troškove? Možda je i za mene, uz sve ostale troškove koji su za skrb o troje djece ogromni, 600-700 kn mjesečno velik novac.
    A svejedno sam spremna na poštivanje Plana dok se sudskim putem ili obostrano prihvatljivim dogovorom (i naravno u interesu djece) ne postigne drugačija dinamika viđanja oca i djece.
    Znate, nisu sve mame koje žive sa svojom djecom rospije kojima je hobi "uništavanje" oca djece. Nekima je u cilju zaštita interesa i dobrobiti istih.
    I samo da dodam: kad živite u seoskoj kući bez grijanja, sa glazurom na podovima, bez toplinske izolacije, fasade i slično... i ne očekujete da ćete "dobiti" djecu, pa ih onda preko noći dobijete na suživot, pitam Vas biste li Vi razmišljali u smjeru omogućavanja humanih uvjeta za život djece, tim više što sam ja tada radila (u Zagrebu) i što imam dijete s posebnim potrebama koje ne može samo otići do škole i iz nje kući?
  8. Hvala
    ana.bab je reagirao na Ruby_Danderfluff u Viđanja, selidba, udaljenost   
    Obično se odluka u tom dijelu formulira tako da se dodijeli jednom roditelju pravo na stanovanje s djecom, bez specificiranja adrese, tako da ako adresa majke nije specificirana u planu, nije bilo povrede plana.
    Po mom mišljenju, izmjena plana u ovom  smislu je poželjna, inicirana od bilo koje strane. Moje je iskustvo da su stranke tražile izmjenu plana u takvim situacijama, mada imam primjer da se stranka selila s djetetom u udaljenu zemlju, pa je bilo potrebno odrediti susrete i druženja tijekom godine putem video-veze (školsko dijete je u pitanju), a onda omogućiti šire održavanje osobnih odnosa ocu tijekom praznika. Stranke su ovdje postigle suglasnost i nije bilo problema, što nije slučaj kakav Vi imate, nažalost.
    Osim toga, molim oboje sugovornika da zadrže razinu komunikacije koja se prakticira na ovom forumu, te uz poštovanje obostranog viđenja situacije.
  9. Sviđa mi se
    ana.bab je dobio reakciju od Ruby_Danderfluff u Kupovina automobila mllj. djetetu   
    Dopuna, uz naravno zahvalu za odgovore!
    ZZ djeteta kupuje automobil u ime djeteta (s podacima djeteta kao vlasnika).
    Dijete ne mora nužno biti prisutno, roditelj mora imati ORIGINAL rodni list djeteta i svoju osobnu, kopija rodnog lista ne prolazi. Dakle samo to, eto ako još nekome ovdje bude trebalo.
  10. Zbunjen
    ana.bab je reagirao na Gringo u Viđanja, selidba, udaljenost   
    Ovo je itekako razlog za izmjenu Plana o zajedničkoj roditeljskoj skrbi. Iz ovoga što ste napisali proizlazi da ste ga vi samoinicijativno mijenjali preseljenjem djece. Na koji način je otac djece sudjelovao u tom dogovoru oko preseljenja ili je doveden pred gotov čin? Da li bi vama dodatnih 600 - 700 kn na mjesečnoj razini troškova bila prepreka za viđanje djece? Ako ne, da li ste ponudili ocu da preuzmete na sebe dio tih troškova?
  11. Hvala
    ana.bab je reagirao na ledena_kisa u Nametljivo ponašanje- kazna   
    U pravilu uvjetnu.
  12. Sviđa mi se
    ana.bab je dobio reakciju od Matrix u Kupovina automobila mllj. djetetu   
    Dopuna, uz naravno zahvalu za odgovore!
    ZZ djeteta kupuje automobil u ime djeteta (s podacima djeteta kao vlasnika).
    Dijete ne mora nužno biti prisutno, roditelj mora imati ORIGINAL rodni list djeteta i svoju osobnu, kopija rodnog lista ne prolazi. Dakle samo to, eto ako još nekome ovdje bude trebalo.
  13. Hvala
    ana.bab je reagirao na Željac047 u Moguća prijevara   
    Možete, ali ne morate, sugeriram Vam uzimanje odvjetnika.. Sretno.! 
  14. Sviđa mi se
    ana.bab je dobio reakciju od Željac047 u Postupanje po razvodu vanbracne zajednice   
    Sashs, iz osobnog iskustva, takvu osobu što dalje od sebe, viđanja s djetetom odredite i držite ih se (ona, ako je doista takva kako kažete vjerojatno i ne bude dugo zainteresirana da viđa dijete, Vi ćete nažalost- i doista mislim ovo kad kažem nažalost, jer nijedno dijete ne zaslužuje da ga roditelj ostavi tada moći tražiti da se majci oduzme roditeljska skrb).
    Za uzdržavanje, dobro Vam je rekla Borbena7, to je PRAVO djeteta i DUŽNOST roditelja s kojim dijete ne živi, dakle ne možete se nikako odreći prava na primanje tog iznosa. Ja bih, sa ovim iskustvom, tražila maksimalan iznos koji mogu dobiti. Pitanje je bude li Vam uopće plaćala, a ako ode u Tunis hoćete li je moći ovršiti ako ne plaća. Nemojte biti naivni kako sam ja bila, pa ostaviti sve, jer ćete se za par godina probuditi i shvatiti što ste sve mogli i trebali, ne za Vas, nego za Vaše dijete - tražiti.
    Sretno, čuvajte svog anđela, budite uz nju, ne dozvolite joj da ružno govori o majci niti da sluša ružno o njoj. Nikako i nikada. Potičite dijete na razumijevanje, koliko god je ponekad teško, ali ako ne možete reći ništa lijepo, onda nemojte reći ništa. Najbolje je tako, jer su djeca previše ranjena i ovako, bez dodatnih priča. Samo je zagrlite i samo joj recite da je volite do neba i nazad. I opet tako. To će biti dovoljno.
  15. Sviđa mi se
    ana.bab je dobio reakciju od zvončica123 u Postupanje po razvodu vanbracne zajednice   
    Sashs, iz osobnog iskustva, takvu osobu što dalje od sebe, viđanja s djetetom odredite i držite ih se (ona, ako je doista takva kako kažete vjerojatno i ne bude dugo zainteresirana da viđa dijete, Vi ćete nažalost- i doista mislim ovo kad kažem nažalost, jer nijedno dijete ne zaslužuje da ga roditelj ostavi tada moći tražiti da se majci oduzme roditeljska skrb).
    Za uzdržavanje, dobro Vam je rekla Borbena7, to je PRAVO djeteta i DUŽNOST roditelja s kojim dijete ne živi, dakle ne možete se nikako odreći prava na primanje tog iznosa. Ja bih, sa ovim iskustvom, tražila maksimalan iznos koji mogu dobiti. Pitanje je bude li Vam uopće plaćala, a ako ode u Tunis hoćete li je moći ovršiti ako ne plaća. Nemojte biti naivni kako sam ja bila, pa ostaviti sve, jer ćete se za par godina probuditi i shvatiti što ste sve mogli i trebali, ne za Vas, nego za Vaše dijete - tražiti.
    Sretno, čuvajte svog anđela, budite uz nju, ne dozvolite joj da ružno govori o majci niti da sluša ružno o njoj. Nikako i nikada. Potičite dijete na razumijevanje, koliko god je ponekad teško, ali ako ne možete reći ništa lijepo, onda nemojte reći ništa. Najbolje je tako, jer su djeca previše ranjena i ovako, bez dodatnih priča. Samo je zagrlite i samo joj recite da je volite do neba i nazad. I opet tako. To će biti dovoljno.
  16. Hvala
    ana.bab je reagirao na Borbena7 u najam stana   
    Vi niste, držali ste stvar pod nadzorom, dok je druga osoba neovlašteno ušla u Vaš prostor.
  17. Sviđa mi se
    ana.bab je reagirao na Borbena7 u Postupanje po razvodu vanbracne zajednice   
    Kada Vam dijete kaže da mu mama ne nedostaje, to je dovoljan razlog da potražite stručnu pomoć.
  18. Hvala
    ana.bab je dobio reakciju od Sashs u Postupanje po razvodu vanbracne zajednice   
    Sashs, iz osobnog iskustva, takvu osobu što dalje od sebe, viđanja s djetetom odredite i držite ih se (ona, ako je doista takva kako kažete vjerojatno i ne bude dugo zainteresirana da viđa dijete, Vi ćete nažalost- i doista mislim ovo kad kažem nažalost, jer nijedno dijete ne zaslužuje da ga roditelj ostavi tada moći tražiti da se majci oduzme roditeljska skrb).
    Za uzdržavanje, dobro Vam je rekla Borbena7, to je PRAVO djeteta i DUŽNOST roditelja s kojim dijete ne živi, dakle ne možete se nikako odreći prava na primanje tog iznosa. Ja bih, sa ovim iskustvom, tražila maksimalan iznos koji mogu dobiti. Pitanje je bude li Vam uopće plaćala, a ako ode u Tunis hoćete li je moći ovršiti ako ne plaća. Nemojte biti naivni kako sam ja bila, pa ostaviti sve, jer ćete se za par godina probuditi i shvatiti što ste sve mogli i trebali, ne za Vas, nego za Vaše dijete - tražiti.
    Sretno, čuvajte svog anđela, budite uz nju, ne dozvolite joj da ružno govori o majci niti da sluša ružno o njoj. Nikako i nikada. Potičite dijete na razumijevanje, koliko god je ponekad teško, ali ako ne možete reći ništa lijepo, onda nemojte reći ništa. Najbolje je tako, jer su djeca previše ranjena i ovako, bez dodatnih priča. Samo je zagrlite i samo joj recite da je volite do neba i nazad. I opet tako. To će biti dovoljno.
  19. Hvala
    ana.bab je reagirao na Matrix u Kupovina automobila mllj. djetetu   
    Moguće, na što upućuju odredbe čl. 1.Zakona o vlasništvu i dr. stvarnim pravima i čl. 16, čl. 17 st.1.,čl.18 st. 2 i 4.Zakona o obveznim odnosima
     
    U ugovoru je dijete navedeno kao kupac, a roditelj kao zakonski zastupnik će poduzimati sve pravne radnje u ime djeteta. 
  20. Hvala
    ana.bab je reagirao na Ruby_Danderfluff u Kupovina automobila mllj. djetetu   
    Ne mora.
  21. Sviđa mi se
    ana.bab je dobio reakciju od Danijel30 u Viđanje djece praznici   
    CrniToma, dobro došli u klub. Obzirom da sam sve to prošla, baš sve, samo ću Vam reći: živce na hosentregere, ignorirajte ono što nije od životne važnosti i čekajte. Strpljenje je najteže, to je meni bilo, zadavila bih bivšega a ne mogu ništa... Ali eto, nakon skoro 5 godina, sve je došlo na moje. BAŠ SVE. Pomalo. Sretno. 
  22. Hvala
    ana.bab je reagirao na Spitfire u Korištenje vikend kuće, zabrana pristupa   
    U biti me stanje u ZK zanimalo zbog ovog zadnjeg. Pa ako je tako, nemate osnove potraživati  i dobiti kopiju ključa. Njegova je volja želi li vam ga dati ili ne.
    Za stvari bi vrijedilo ono što sa već napisao a ovo
    je nažalost, sada se pokazuje, greška prema kojoj nema te osnove za neku vrstu vlasničke tužbe prema Zakonu o vlasništvu i drugim stvarnim pravima, eventualno u običnoj građanskoj parnici za koju su vam potrebni dobri dokazi inaće dvojim u uspjeh iste. 
  23. Hvala
    ana.bab je dobio reakciju od Ruby_Danderfluff u Vidjanje dijeteta   
    Obzirom da i sama imam vrlo sličnu situaciju, zvala sam Centar (vrlo su ljubazni), policiju i Stožer. Svi su usuglašeni: nema prospusnice ni za što što nije od životne važnosti, pa tako niti za susrete i viđanja roditelja s djecom.
    Skrb o djetetu pruža roditelj s kojim dijete živi, drugi plaća uzdržavanje, a naknadno se mogu dogovoriti (ukoliko postoji volja) naknade propuštenih susreta.
    Eto, info iz prve ruke.
  24. Sviđa mi se
    ana.bab je reagirao na ninanana u Privremena deblokada   
    Zahvaljujem na odgovorima. Ako kome pomogne informacija kao što su meni ove, nije zakonski propisano zatvaranje zaštićenog računa. Evo, dječji je najnormalnije sjeo na isti. Samo pratiti na e-građanima jesu li se vratili...
  25. Hvala
    ana.bab je reagirao na anabelle u Neprovođenje odluke o susretima s djecom   
    Gdje ima volje, ima i načina. Svako dobro!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija