Jump to content

freerock0

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav, pitanje postavljam u ime susjeda. Trenutno je na bolovanju već 6 mjeseci zbog kralježnice, obavio masu pretraga i hoda na terapije no bez vidljivog poboljšanja. Prije neki dan javili mu da mora na operaciju ali tek u 06/2021 , zbog korone. Fizikalne terapije mu ne pomažu jer mu se dodatni iritira bolno područje a i sam dolazak(hodanje) mu je bolno , no kako bi mogao biti na bolovanju, specijalist fizijatar mu je rekao da MORA hodati na terapije- pogotovo na vježbe(koje su mu i najveći problem) . Pošto treba čekati više od pola godine , zanima ga može li kako izbjeći hodanje na terapije sljedećih 6 mjeseci (pa bi opet krenuo na fizikalne 2 mjeseca prije operacije) ? Može li od nekoga tražiti kakvu potvrdu za takvo što , npr. neurokirurga ? Brine ga i mogući poziv "Komisije za bolovanje" jer nalazi su mu takvi kakvi jesu - čeka operaciju , no dal su ti nalazi dovoljni za "Komisiju" ali i oslobađanje od fizikalnih terapija ? Ako netko zna , molio bih ga za odgovor. Hvala unaprijed !
  2. Hvala na brzom odgovoru ! Pozdrav !
  3. Pozdrav, nadam se da je pitanje na prikladnom mjestu. molim pomoć u vezi raskida ugovora , pošto se ne kužim u te varijacije ugovora.Imao sam osiguranu kuću kod ERGO osiguranja i 21.11.2019 uplatio im cijeli iznos premije -1303 kn . Možda je bitno da napomenem da je datum na polici 13.11.2019 .11.12.2019 stiže pismo u kojem me obavještavaju da je Sava "preuzela" Ergo sa 30.11.2019. i da prema članku 87.stavak 5 Zakona o osiguranju mogu otkazati ugovor o osiguranju. Poslao im isti dan mail sa tim zahtjevom te danas dobivam mail o "SPORAZUMNI RASKID UGOVORA O OSIGURANJU".Na pitanje o povratu uplaćenih sredstava odgovaraju mi : "Raskid ugovora će biti odrađen sa datumom 11.12.2019 I povrat će biti izvršen za razdoblje od datuma raskida do isteka osigurateljne godine."Ako sam dobro shvatio, prihvatit će moj zahtjev za raskid ali će mi isplatit cca.108 kuna manje( za taj 1 mjesec) ili mi mogu još nešto "zaračunati "?Hvala unaprijed na pomoći !Evo i ugovora koji su mi poslali na potpis. https://imagizer.imageshack.com/v2/8...921/jzpIXH.jpg
  4. Hvala na pomoći i savjetima. Nadam se da će refundirati cijeli iznos troškova. Ako ne, čujemo se za još koji savjet... Hvala još jednom !
  5. Hvala na brzom odgovoru ! Nažalost , radi se o jedinoj ustanovi u RH koja je ovlaštena za izdavanje tog tipa uvjerenja , kod njih moram ponovno za cca.5 godina ako ne i prije ... Nadam se da će detaljna analiza dokumentacije od strane ministarstva ukazati na nastale propuste i primjereno reagirati ... Evo i posljednjeg pitanja : u slučaju da mi ponude manji iznos naknade troška popravka nego što sam ja platio - što onda učiniti? Hvala još jednom !
  6. Hvala na odgovoru! Ja , kao laik ,sam si protumačio navedeni članak zakona skroz drugačije : da je djelatnik sporne ustanove odradio svoj dio posla profesionalno i savjesno( a on je samo ovjerio papire bez ikakve kontrole o kompatibilnosti ugrađenih dijelova) već bi tada - prije 10 godina , vidio da ventil nije adekvatan drugim riječima nije siguran za upotrebu . Ako nije siguran za upotrebu - znači da postoji velika vjerovatnost da se dogodi neki nemili događaj(koji se na našu ali i na na sreću bivšeg vlasnika nije dogodio) što me pak odvelo do zaključka da smo cijelo vrijeme bili ugroženi i mi(ponajviše mislim na djecu) i vozilo ali i ostali sudionici u prometu. Smetalo me i bahato i ponašanje(kod telefonskih razgovora) djelatnika ustanove sve do momenta kada se uključilo i ministarstvo - tada su postali vrlo ljubazni i ponizni. Što želim ? Tužakati se na sudu sigurno ne je nemam vremena , novaca niti živaca za to već smatram(ako je moje gore navedeno razmišljanje o sigurnosti i ugroženosti točno) da bi netko trebao ogovarati za propust tim više jer su mi iz ministarstva rekli da imaju mnogo primjedbi na rad te ustanove. A i djelatnik ustanove koji me kontaktirao veli da će "pokušati" kod šefova ishodovati naknadu troškova ALI da se nakon toga ne "gura" dalje jer će se "zapetljati i zavrtiti priča koja će u konačnici nekoga stajati velik novac i pitanje dal će se riješit problem". S druge strane , ako uzmem povrat troškova , sve prolazi u tišini i "svi zadovoljni" . Kao što sam već pitao - mogu li tražiti veći iznos - kako bih si barem djelomično naplatio potrošene živce i vrijeme ? Ako da , koji bi bilo neka razuman iznos ? Ima kakve šanse da ministarstvo preuzme ovaj mogući sudski slučaj , neovisno o meni , iz razloga što ne tražim nikakva sudska potraživanja ? Oprostite na podužem postu. Pozdrav !
  7. Pozdrav !Molim za pomoć u vezi za plinske instalaciju u automobilu:Nakon 10 godina korištenja plinske instalacije u automobilu , ista ovlaštena ustanova koja je odobrila uporabu , sada je ustanovila da ta ista nije po propisu i da je treba zamijeniti . Zamijenili sporni dio- trošak cca. 1000 kn zbog njihovog propusta od prije 10 godina.Tražili pismeno obrazloženje no dobili tipski odgovor o obaveznoj zamjeni.Kontaktirao inspekcijsku službu a ubrzo nakon toga kontaktiralo me „Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture“ i vele da imaju više zaprimljenih primjedbi na rad sporne ustanove te da planiraju sastanak sa njima.Danas me zovu iz te ustanove , nakon što im se obratilo ministarstvo , bili jako ljubazni i susretljivi te me pitaju što želim - odgovaram povrat troškova .U daljnjem razgovoru „između redova“ sam primjetio da ih zanima ako ću pokretati sudsku tužbu.Isprva nisam skužio zbog čega no pretpostavljam da bi se moglo raditi o mogućem ugrožavanju života i imovine(Kazneni zakon članak 215 ?) zbog neodgovarajućeg spornog dijela koji je bio u upotrebi 10 godina.Zanima me:- imam li temelja za pokretanje tužbe , ako da – što mogu očekivati?- ako mi ponude , dal da uzmem iznos naknade troškova ili mogu tražiti veći iznos-da si barem djelomično naplatim potrošene živce i vrijeme ? Ili bilo koji drugi savjet - dobrodošao.Hvala i pozdrav !
  8. Ako nisam pismeno zatražio "raskidusluge" nakon opomene i plačanja u 2013 , oni me još uvijek vode kao korisnika ?!?
  9. Pozdrav , imam situaciju pa me zanima što se sadmože poduzeti . 13.12.2014(subota) , slučajnosam na e-bankarstvu vidio ovrhu od strane FINE. Danas (ponedjeljak15.12.2014.) zovem poreznu da vidim o čemu se radi – vele ovrha odstrane HZZO ?!? Nemam dopunsko osiguranje !! Zanima me nisu li morali poslati nekuobavijest ili opomenu prije same ovrhe ?!? Nisam dobio nikakav dokument od stranejavno bilježnika ili bilo koga drugog ! U 2013. godine zaboravio sam naplačanje dopunskog( 5÷6 mjeseci) te dobio opomenu prije ovrhe kojusam i uredno platio. Podmirivanjem nastalog duga mislio sam da jeugovor automatski raskinut . Što mogu učiniti da mi vrate novce ? Žaliti se – kome ?? Ako pitanje nije na pravom mjestu , molim moderatora da ga prebaci u ispravni topic. Hvala unaprjed na odgovorima. Pozdrav !
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija