Jump to content

hrvatskopravosuđe

Korisnik
  • Broj objava

    23
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Presuda stigla, priznaju se troškovi čl. 138 st 2. 2.t. do t. 4. a troškovi čl 138 st2 t5 i t7 samo ako se postupak obustavlja jer nije bilo prekršaja ili nema dokaza da je prekršaj poćinjen. Dali se ja sad trebam žaliti za pritvor i troškove branitelja opet u roku 8 dana na ovo riješenje Visokom prekršajnom sudu u roku 8 dana da mi se priznaju troškovi branitelja jer su sve presude i pritvor u dosadašnjem postupku ukinute. Ili ... ? Hvala na odgovoru.
  2. Eto prošle su i 4 godine ,što sad da radim? Čekam nekakvo rješenje o obustavi postupka? Pišem požurnice? Što ako nikad ne dobijem nikakvo rješenje?...Ovom zadnjem poznavajući suca dajem najviše šanse.Ima li tu kakve zastare da na kraju i tu ne izvisim, Hvala unaprjed na odgovoru.
  3. Ja sam mislio na naknadu za pritvor i trošak odvjetnika . Hvala na odgovoru.
  4. Dobio poziv danas, zapravo nazvao me odvjetnik da je on dobio poziv ? Ročište je zakazano ravno 1 mjesec prije zastare ( 4 godine od prvog roćišta ). Koji je smisao ovog ročišta ako se zna da svaka žalba automatski vodi zastari ? Molim da mi netko objasni ovaj potez suca za prekršaje. Hvala
  5. Evo i zastara je tu, za manje od mjesec dana. Koliko košta nevinost ? U mom slućaju 8 dana pritvora i 5-6 tisuća kuna. I što sad ? Kakva su moja prava za naknadu štete? Sudac namjerno ide u zastaru i predmet stavio u ladicu. Žalio sam se na Ministarstvo pravosuđa ..ali postupak je u tijeku kažu.. Moje pitanje je, koja su moja prava da nadoknadim štetu u slućaju zastare. Hvala.
  6. Samo da javim. Riješenje stiglo, sve na što sam se žalio uvaženo, presuda poništena i vraćena na ponovno postupanje. Ali,ali ...šta ja sad imam od ovoga? još malo ide sve u zastaru i izija vrag tovara, nakon svega šta mi se desilo nitko kriv, potrošeno nekoliko tisuća kuna na odvjetnika odslužio nekoliko dana pritvora i maltretiran 4 godine od hrvtskog pravosuđa. Najžalosnije je što je ovo šta se meni desilo benigno prema onom što drugi proživljavaju na našim sudovima. Lijep pozdrav, javim se nakon zastare
  7. Hvala vam puno , vidim da ste shvatili srž problema. Nažalost sve što ste nabrojali je već urađeno i to sa oglasnom ploćom je urađeno...nakon toga sud dodjeljuje odvjetnika kao zastupnika koji će umjesto njega da prima poštu,sada drugi brat ne prima poštu a uz sve probleme i taj odvjetnik koji je primao poštu se javio sudu da nije stupio u kontakt sa tuženik i da ga ne želi zastupati....3 godine su prošle a mi se još igramo sa dostavom poziva. Tužbu sam povukao jer joj ne vidim kraja a tužene tužio zbog ometanja mog dijela posjeda na osnovu onog ugovora. Sve u svemu ja ovome ne vidim kraja i mislim da ću dignuti ruke od svega to jest do nekih boljih vremena ako ikada u Hrvatskoj dođu.
  8. Molio bi ako netko može pomogne da me uputi što da radim. Sud je naredio da se u roku 30 dana nađe adresa jednog od suvlasnika a od drugog je odvjetnik koji mu je dodjeljen dao izjavu da nije stupio sa klijentom u kontakt itd.... Ovo traje malo manje od 3 godine a da se ništa nije desilo osim igre nas sa ostalim suvlasnicima kod urućenja poziva za roćište koji oni redovno ne uzimaju, osim ako ih slućajno ne zatekne sudski dostavljać. Molio bi da mi netko kaže na koji naćin razvrgnuti suvlasništvo kad imate sporazum od diobi ovjeren kod javnog bilježnika a suvlasnici ne dolaze na rasprave.
  9. Prije 4 godine postali smo nasljednici 1/4 Zemljišta na kojem se nalaze 3 objekta (kuće) U zemljišnik smo upisani kao suvlasnici 1/4 a sa suvlasnicima smo sklopili ugovor uz koji smo priložili nacrt koji je radio geodet te u njemu definirali što kome pripada. Ugovor je sklopljen u formi prava na posjedovanje jer objekti tada nisu bili legalizirani. Nakon Legalizacije objekta pokrenuli smo pred sudom postupak o razvrgnuću suvlasničke zajednice. Problem je što je od tada prošlo skoro 3 godine a da se ništa nije desilo jer ostali suvlasnici ne preuzimaju pozive pa ni one od sudskog dostavljaća. Trenutna sutuacija je da je sud dvojici postavio odvjetnika zastupnika a sada se na sudu ne pojavljuje ni onaj treći koji takođe izbjegava urućenje poziva. :tikvan:Moje pitanje je, na koji naćin uopće da vodimo postupak razvrgnuća kad imamo sporazumni ugovor o posjedu. Dali da nastavimo spor bez njihova prisustva i što sa ovim ugovorom koji smo već potpisali. Dali ovo nastaviti ili pokrenuti nekakav novi postupak na osnovi ovog ugovora. Tu sam za eventualna pitanja , hvala na odgovorima. Napomena, dio posjeda koji nama pripada mi ne koristimo niti na njega idemo.Cilj je samo sređivanje dokumentacije kako bi se nekretnina mogla prodati a mi odmaknuti od problema.
  10. Evo samo da javim da danas skoro pa 1 godina od žalbe riješenju VPS ni traga.
  11. Žalba poslana putem odvjetnika, javljam se samo da vam napišem ono što do sada nisam znao. Odvjetnik mi je rekao da ovakvo riješenje prepuno protuzakonskih stvari nije još vidio. Najviše mu je zasmetalo što je sudac sebe stavio u ulogu tužitelja, te me samoinicijativno optužio za stvari koje uopće nisu navedene u optužnom prijedlogu a niti u naputku VPSRH u Riješenju na moju žalbu.Žalba je danas poslana a ćim stigne javim se. Nadam se vašoj pomoći nakon pravomočnosti presude u prigovorima koje mislim poslat na sve institucije a protiv ovog suca. Za kojeg ima i poslovica Dabogda te ***** ******* nevina sudija. Još jednom hvala. L.P.
  12. Naravno da javim ishod riješenja VPSRH i iskreno ni malo ne dvoumim u pozitivan ishod, međutim za mene je 2-3 godine jako sporo i iskreno bolno iskustvo. Hvala vam na pomoći usudio bih se reći ne samo pravnoj već i psihološkoj.
  13. prvi napad na mene 16.04.2013 do danas nije niti podignuta optužnica iako sam slavao dopise PU pa ćak i mail zap policijske postaje u tom napadu nisam ćak nit pružio otpor Drugi 17 04 2013 a to je postupak o kojem pišem, nisam se mogao pozvati da je ponovio dijelo jer za prvi dan nije ni poćelo suđenje te sam isto spomenuo samo kao ćinjenicu da je predana tužba policiji....
  14. Vjerujte mi mnogo toga ovde je više za HRT, Provjereno, itd, ja sam zapravo napadnut dva dana zaredom za prvi dan policija još nije ni pokrenula postupak Oba dva dana sam isprebivan a na kraju zajedno sa nasilnikom bivam zadržan u pritvoru Jer sam se drugi dan usudio obraniti od protupravnog napada Naravno sve mjere koje zakon dopušta ću poduzeti nakon pravomočne presude koja kako ide neznam kada će bit. Samo za prijetnju je jer se nemože sudit 2 puta za isto dijelo to sam ja podigao preko odvjetnika a zašto je policija išla na prekršaj, ja mislim da nije bio u smjeni onaj koji zna napisat kaznu za Opčinski sud
  15. Prvi put smo dovedeni pred suca koji nam je dao pritvor od 15 dana a ja sam nakon žalbe od visokog suda pušten nakon 8 dana, tada je nekoliko mjeseci nakon toga zapoćeo postupak i tu sam ja kažnjen sa 2400 kuna u što mi je uračunat pritvor. Ja sam se opet žalio i viši sud je poništio odluku u cijelosti kako sam gore napisao. Sada sam dobio kaznu 3000 kuna i 6 mjeseci psihosocijalnog tretmana a što je veča kazna od one na loju sam se žalio a bila je 2400 kuna bez ovih 6 mjeseci PST Da rezimiram 1 put doveden pred suca nedjelja do okonćanja postupka dao mi 15 dana pritvora ( zadržavanje zbog opasnosti ponovnog počinjenja dijela) Žalba na Viši sud - Viši sud nalaže hitno oslobađanje u pritvoru bio 8 dana 2 put dobio kaznu 2400 kuna kako bio u pritvoru 8 dana kazna se smatra konzumirana Žalim se na tu presudu i Viši sud je ukida u cijelosti 3 put kazna 3000 kuna i 6 mjeseci psihosocijalnog tretmana Žaliću se naravno Ažurirano Da, pokrenut je kazneni postupak za prijetnju ubojstvom jer je drugookrivljeni prjetio da će me sasječi sjekirom a što je i potvrdio u ovom postupku
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija