Jump to content

MarijanF

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je MarijanF objavio

  1. Hvala na odgovoru bas to me je zanimalo..
  2. Dao sam izraditi građevinski projekt još 2016 god.ali zbog financijskih razloga nisam predavao zahtjev za građevinsku dozvolu a iduce godine konačno krecem u izgradnju. Znam da kad dobijem građevinsku dozvolu imam rok 3 god. da krenem u izgradnju. Ono sto mene zanima je, da glavni projekt koji su mi izradili 2016 godine nema rok valjanosti. Pretpostavljam da on vrijedi tako dugo dok ne zatražim građevinsku dozvolu i onda idu te 3god.valjanosti.
  3. Naslijedio sam dva bankovna računa a na svakom postoji poveći dug. A jedina naslijeđena imovina je 800 kn na jednom od tih racuna. Prvo;- zanima me dali moram zatvoriti te račune ili će to učini banka za pokojnika. --navodno bih morao podići tih 800kn s računa da ga mogu zatvoriti.. -bojim se da mi ne podvale kod zatvaranja računa neka "sitna slova da prihvaćam i dug s tog računa"
  4. Ako ima neko s područja Varaždinske županije tko se razumije u ovu problematiku volo bih da mi se javi. Naslijedio sam imovinu od 800kn i dva računa u banci s povecim dugom koji ne priznajem. KAKO DA ZATVORIM RAČUNE A DA MI NE PRIŠIJU TE DUGOVE!?!
  5. Zanima me,dali nas sud priznaje ovjerene izjave u inozemstvu,točnije Slovenija. I treba li on imati neki poseban pečat ili nesto sl. (prijevod)??!? -radi se o izjavi o odricanju od nasljedstva.
  6. Ja sam već prihvatio nasljedstvo,a otac mi nema nikakve imovine osim 800kn na tekućem računu,znaci nema nekretnina koje glase na njega. Ne znam jel pametno podizat tih 800kn ili pričekati da ih uzme banka pa da onda zatvaram racun,posto ima poveći dug na toj banci.
  7. Molio bih da mi netko objasni kako da na siguran način zatvorim račune pokojnog oca. Kao jedini naslijednik,naslijedio sam 800 kn na tekućem računu i kedit u dvije banke i zastičeni račun u Fini. Nedavno sam dao prijedlog na Fini za zatvaranje računa,i sad čekam pismeni odgovor. Sad su ostala još 2 računa kojih se najvise"grozim". Za sad sam bio na Zabi i kažu mi da moram podići preostalih 800kn da bih zatvorio račun.Na toj banci mi je otac ostao dužan 10 000kn. Koliko sam upučen,po zakonu me mogu teretiti samo do iznosa koliko sam naslijedio. A tih 800kn je njegova jedina imovina. Na banci su mi rekli da moram potpisati da sam podigao taj iznos s računa da bih ga zatvorio. Ali nije mi jasno zašto banka ne uzme taj iznos ako ima nepodmiren dug. Ne zelim bilo sta potpisivati jer ne zelim preuzeti taj dug na sebe. Molio bih neku pomoć,smjernice. Hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija