Jump to content

Janjad

Korisnik
 • Broj objava

  23
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Liječničko povjerenstvo

  Da, nisam radila!!!
 2. Liječničko povjerenstvo

  Nisam jos ,uskoro cu!!Napisali Ste da je slijedeci rok negdje u 5, mjesecu kad cu imat 32 i 4 mjeseca!!to mi je u redu,ok!!a sta je sa 9 mjeseci prije koliko je borbeni meni,jel se to racuna!
 3. Liječničko povjerenstvo

  Što bi to tribalo znacit,ako ne ležiš u bolnici , dax si zdrav???Od cega cu zivit,morala sam radit!!!sta,covjek se izlaze raznim situacijama da opstane!!u cemu je problem!!Past mrtva pa je ok.ne da ti bolovanje!!izgubis posal i onda....cini mi se da cu ubrzo morat lezat,da bi bilo nesto?
 4. Žene Branitelji

  Žao mi je,fali ti nekoliko dana,a kao kurir,...neznam,gdje,kako...pokusaj
 5. Žene Branitelji

  Ja kao žena imam status dragovoljca,jer žene nisu mobilizirane!!Znaci-Dragovoljno!!Za muškarce neznam,mislim da piše odkad se racuna status dragovoljca !! Dragovoljac iz Domovinskog rata je hrvatski branitelj koji je sudjelovao u obrani suvereniteta R Hrvatske najmanje 100 dana, u razdoblju od 5. kolovoza 1990. do 15. siječnja 1992., odnosno koji je sudjelovao u obrani suvereniteta R Hrvatske najmanje 30 dana u razdoblju od 5. kolovoza 1990. do 15. siječnja 1992., ako nije imao obvezu sudjelovanja u pričuvnom sastavu ili nije regulirao obvezu služenja vojnoga roka (npr. žene, malodobne osobe ) Pozzz!!!
 6. Žene Branitelji

  Radila sam do 1993 u kontiutetu 10 godina!!! Prijavila se 95 u 6 mjesecu u 116 brigadi metkovicku i bila do 28 veljace 1996!!Sve se racuna u ratni put, jer sam dobila napismeno iz stozera HV iz Karlovca!!270 dana!!pocela u Splitu raditi 97 god. do dana danasnjeg,sve skupa 30 god. 2 mjeseca i 20 dana!! tu nije uracunat braniteljski staž 100%,pitala sam,sigurna sam!znaci 31god. 8mj. i 20 dana!!ako se racuna duplo!!! Rodjena sam 15.4.1960!!Dragovoljac jesam,dobila prije 6 mjeseci iz ureda za obranu napismeno!!!od 6 mjeseca 1995 do 1.3.1996!! to sam inace znala i prije,dividende su mi za svaki dan, 3 boda,sto je samo prva crta!!ostali pozadinci 1 bod!!!! neznam sto jos trebam napisat,recite! Hvala
 7. Žene Branitelji

  Hvala, oprostite zaboravila sam se zahvaliti na Vasim odgovorima!! Nisam bas sva svoja,tesko vise radim!! Pozzzzz!!!!
 8. Žene Branitelji

  Nije mi se automatski uracunalo,jer sam zivila u krajevima odakle sam protjerana!!!!od 93 do 96 nisam radila iz razloga koje san navela!!!protjerana!!! meni fali do 32 godine staza ,100 dana,da li mogu za 100 dana podnijet zahtjev za mirovinu?
 9. Žene Branitelji

  DA!!!Inace na danasnji dan imam 30 godina 2 mjeseca i 20 dana staža, nisam uracunala 270 dana prve crte,odnosno braniteljskog staža!!Da li se to racuna duplo?Ako se racuna duplo, to je jos godinu i po dana ;to bi bilo na danasnji dan --31 godina 8 mjeseci i 20 dana!!Molim ako mozete ,odgovorite mi! postovanje!!!
 10. Žene Branitelji

  Gospodine,procitala sam sto ste napisali,htjela bih pitati ,odnosno reci, da bih ja htjela 2020 otici u prijevremenu mirovinu,kada cu imati 60 god punih!!Na stranicama HZMO,kada upisete,kada mogu kao zena u prijevremenu mirovinu,odgovor je 60 godina zivota i 32 godine staža,sto cu imati 2020 god.Dakle to cak uopce nije vezano za mene kao branitelja,nego kao obicnog civila!!Ako mozete mi molim odgovoriti na to!! Kao Branitelj,dragovoljac,piše u narodnim novinama,kao žena(doneseno u trecem mjesecu ove godine) mogu u najnizu mirovinu ciji je iznos 2500 kn,moram imat 60 god, a ako mi fali staza,nije vazno,da kazem tako najjednostavnije receno!!a to je isto 2020g ODLUKU O VISINI NAJNIŽE MIROVINE HRVATSKOM BRANITELJU IZ DOMOVINSKOG RATA ZA GODINU 2018. Članak 1. Najniža mirovina hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata određuje se od 1. siječnja 2018. do 28. veljače 2018. u svoti od 2.558,25 kn mjesečno. Članak 2. (1) Mirovina u visini najniže mirovine koja se priznaje hrvatskom branitelju iz Domovinskog rata kada navrši 65 godina starosti (muškarac), odnosno 60 godina starosti (žena), za razdoblje od 1. siječnja 2018. do 28. veljače 2018. prema članku 31. stavku 3. Zakona o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji (skraćeno: ZOPHBDR-u) ako ne ispunjava uvjete mirovinskog staža za priznavanje prava na starosnu mirovinu prema Zakonu o mirovinskom osiguranju, od 1. siječnja 2018. pripada pravo na mirovinu u visini najniže mirovine koja iznosi 2.558,25 kn mjesečno. (2) Mirovina u visini najniže mirovine koja se priznaje hrvatskom branitelju iz Domovinskog rata prema članku 49. stavku 3. ZOHBDR-u od 1. ožujka 2018., kada navrši životnu dob za starosnu mirovinu prema Zakonu o mirovinskom osiguranju, a ne ispunjava uvjete za starosnu mirovinu prema Zakonu o mirovinskom osiguranju, te nije stekao uvjete za neku drugu mirovinu u sustavu obveznog mirovinskog osiguranja generacijske solidarnosti, pripada pravo na mirovinu u visini najniže mirovine, koja iznosi 2.558,25 kn mjesečno, ako je ispunjen uvjet iz članka 49. stavka 4. ZOHBDR-a. Hvala!! p.s. Jos u Splitu nije pocela radit u kbc-u predkomisija,za HRVI,jucer pitala!!To cekam!!imam ratni put i med. dok. zadnjih 10god!!!
 11. Molim Vas da mi odgovorite, da li jos uvijek vrijedi da žena može otići sa 60 god u mirovinu kao branitelj a imam 270 dana prve borbene crte (116 brigada Metković) Dobila od Stozera Hrvatske kopnene vojske Karlovac,ispečatirano,sve jasno,da sam bila životno ugrozena izlozena raketnim i topovskim udarima ( položaj Vlake, Bukanje-prema Trebinju,na 15-tak km) Imam 59 god i 30 god. staža,ako je staž važan za to!! Podnijela sam zahtjev za hrvi u Veljaći,jos nisam dobila poziv za vjestacenje ili sto već,komisiju!! U Splitu,gdje živim. Sad mi je prvo na pameti,mirovina prema posebnim uvjetima,za žene,jasno!! Bila sam danas informativno na hzmo,tako me odrebatio, da moram radit do 67 godine života,da ne mogu doc sebi!!Molim Vas odgovorite mi!!
 12. Liječničko povjerenstvo

  Oprosti ,krivo sam utipkala!!za skywalkera je!!sorry jos jednoooom!!! srd pozzz iz St!!! Usput ,kad vec pišem,cekam prvi poziv za Hrvi komisija!! Predala u drugi misec,pa me pitalo,neke jos dokumente!! Odnijela prije mjesec dana,,,još ništa!!Nece valjda tek u deveti mj. jel oni sta rade u šesti!!
 13. Liječničko povjerenstvo

  Buda valjda ti nije problem nazvat i pitat -zagreb i Brod.sto ti vise odgovara to znas ti!!!reci ce ti na osnovu podataka koje das!! sta se treses bezveze!!!
×