Jump to content

Janjad

Korisnik
  • Broj objava

    18
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Da, nisam radila!!! Ima nesto posebno od toga,da se smanjuje odlazak u mirovinu 9 mjeseci prije,neznam, mozda je to za neke druge!!
  2. Nisam jos ,uskoro cu!!Napisali Ste da je slijedeci rok negdje u 5, mjesecu kad cu imat 32 i 4 mjeseca!!to mi je u redu,ok!!a sta je sa 9 mjeseci prije koliko je borbeni meni,jel se to racuna!
  3. Što bi to tribalo znacit,ako ne ležiš u bolnici , dax si zdrav???Od cega cu zivit,morala sam radit!!!sta,covjek se izlaze raznim situacijama da opstane!!u cemu je problem!!Past mrtva pa je ok.ne da ti bolovanje!!izgubis posal i onda....cini mi se da cu ubrzo morat lezat,da bi bilo nesto?
  4. Žao mi je,fali ti nekoliko dana,a kao kurir,...neznam,gdje,kako...pokusaj Žene i muškarci do 18 god. prema zakonu nisu podlijegali mobilizaciji,pa se racuna po zakonu da su otisli Dragovoljno,drugacije nisu ni mogli otici ni žene ni muškarci do 18 godine života!!
  5. Ja kao žena imam status dragovoljca,jer žene nisu mobilizirane!!Znaci-Dragovoljno!!Za muškarce neznam,mislim da piše odkad se racuna status dragovoljca !! Dragovoljac iz Domovinskog rata je hrvatski branitelj koji je sudjelovao u obrani suvereniteta R Hrvatske najmanje 100 dana, u razdoblju od 5. kolovoza 1990. do 15. siječnja 1992., odnosno koji je sudjelovao u obrani suvereniteta R Hrvatske najmanje 30 dana u razdoblju od 5. kolovoza 1990. do 15. siječnja 1992., ako nije imao obvezu sudjelovanja u pričuvnom sastavu ili nije regulirao obvezu služenja vojnoga roka (npr. žene, malodobne osobe ) Pozzz!!!
  6. Radila sam do 1993 u kontiutetu 10 godina!!! Prijavila se 95 u 6 mjesecu u 116 brigadi metkovicku i bila do 28 veljace 1996!!Sve se racuna u ratni put, jer sam dobila napismeno iz stozera HV iz Karlovca!!270 dana!!pocela u Splitu raditi 97 god. do dana danasnjeg,sve skupa 30 god. 2 mjeseca i 20 dana!! tu nije uracunat braniteljski staž 100%,pitala sam,sigurna sam!znaci 31god. 8mj. i 20 dana!!ako se racuna duplo!!! Rodjena sam 15.4.1960!!Dragovoljac jesam,dobila prije 6 mjeseci iz ureda za obranu napismeno!!!od 6 mjeseca 1995 do 1.3.1996!! to sam inace znala i prije,dividende su mi za svaki dan, 3 boda,sto je samo prva crta!!ostali pozadinci 1 bod!!!! neznam sto jos trebam napisat,recite! Hvala Dan rođenja Mjesec rođenja Godina rođenja Spol M Ž Vrsta mirovine Starosna Prijevremena Uvjet godina života za priznavanje prava na prijevremenu starosnu mirovinu ispunjavate 22.09.2018. Za priznavanje prava na prijevremenu starosnu mirovinu potrebno je navršiti 32 godina mirovinskog staža Nisam ja ovo sama izracunala,mislim na staž,nego su mi iz HZMO,E-GRADJANI,poslali,to je zasticeno zaporkom!! elektronicki zapis,vjerodostojnost itd!!
  7. Hvala, oprostite zaboravila sam se zahvaliti na Vasim odgovorima!! Nisam bas sva svoja,tesko vise radim!! Pozzzzz!!!!
  8. Nije mi se automatski uracunalo,jer sam zivila u krajevima odakle sam protjerana!!!!od 93 do 96 nisam radila iz razloga koje san navela!!!protjerana!!! meni fali do 32 godine staza ,100 dana,da li mogu za 100 dana podnijet zahtjev za mirovinu?
  9. DA!!!Inace na danasnji dan imam 30 godina 2 mjeseca i 20 dana staža, nisam uracunala 270 dana prve crte,odnosno braniteljskog staža!!Da li se to racuna duplo?Ako se racuna duplo, to je jos godinu i po dana ;to bi bilo na danasnji dan --31 godina 8 mjeseci i 20 dana!!Molim ako mozete ,odgovorite mi! postovanje!!!
  10. Gospodine,procitala sam sto ste napisali,htjela bih pitati ,odnosno reci, da bih ja htjela 2020 otici u prijevremenu mirovinu,kada cu imati 60 god punih!!Na stranicama HZMO,kada upisete,kada mogu kao zena u prijevremenu mirovinu,odgovor je 60 godina zivota i 32 godine staža,sto cu imati 2020 god.Dakle to cak uopce nije vezano za mene kao branitelja,nego kao obicnog civila!!Ako mozete mi molim odgovoriti na to!! Kao Branitelj,dragovoljac,piše u narodnim novinama,kao žena(doneseno u trecem mjesecu ove godine) mogu u najnizu mirovinu ciji je iznos 2500 kn,moram imat 60 god, a ako mi fali staza,nije vazno,da kazem tako najjednostavnije receno!!a to je isto 2020g ODLUKU O VISINI NAJNIŽE MIROVINE HRVATSKOM BRANITELJU IZ DOMOVINSKOG RATA ZA GODINU 2018. Članak 1. Najniža mirovina hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata određuje se od 1. siječnja 2018. do 28. veljače 2018. u svoti od 2.558,25 kn mjesečno. Članak 2. (1) Mirovina u visini najniže mirovine koja se priznaje hrvatskom branitelju iz Domovinskog rata kada navrši 65 godina starosti (muškarac), odnosno 60 godina starosti (žena), za razdoblje od 1. siječnja 2018. do 28. veljače 2018. prema članku 31. stavku 3. Zakona o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji (skraćeno: ZOPHBDR-u) ako ne ispunjava uvjete mirovinskog staža za priznavanje prava na starosnu mirovinu prema Zakonu o mirovinskom osiguranju, od 1. siječnja 2018. pripada pravo na mirovinu u visini najniže mirovine koja iznosi 2.558,25 kn mjesečno. (2) Mirovina u visini najniže mirovine koja se priznaje hrvatskom branitelju iz Domovinskog rata prema članku 49. stavku 3. ZOHBDR-u od 1. ožujka 2018., kada navrši životnu dob za starosnu mirovinu prema Zakonu o mirovinskom osiguranju, a ne ispunjava uvjete za starosnu mirovinu prema Zakonu o mirovinskom osiguranju, te nije stekao uvjete za neku drugu mirovinu u sustavu obveznog mirovinskog osiguranja generacijske solidarnosti, pripada pravo na mirovinu u visini najniže mirovine, koja iznosi 2.558,25 kn mjesečno, ako je ispunjen uvjet iz članka 49. stavka 4. ZOHBDR-a. Hvala!! p.s. Jos u Splitu nije pocela radit u kbc-u predkomisija,za HRVI,jucer pitala!!To cekam!!imam ratni put i med. dok. zadnjih 10god!!!
  11. Molim Vas da mi odgovorite, da li jos uvijek vrijedi da žena može otići sa 60 god u mirovinu kao branitelj a imam 270 dana prve borbene crte (116 brigada Metković) Dobila od Stozera Hrvatske kopnene vojske Karlovac,ispečatirano,sve jasno,da sam bila životno ugrozena izlozena raketnim i topovskim udarima ( položaj Vlake, Bukanje-prema Trebinju,na 15-tak km) Imam 59 god i 30 god. staža,ako je staž važan za to!! Podnijela sam zahtjev za hrvi u Veljaći,jos nisam dobila poziv za vjestacenje ili sto već,komisiju!! U Splitu,gdje živim. Sad mi je prvo na pameti,mirovina prema posebnim uvjetima,za žene,jasno!! Bila sam danas informativno na hzmo,tako me odrebatio, da moram radit do 67 godine života,da ne mogu doc sebi!!Molim Vas odgovorite mi!!
  12. Oprosti ,krivo sam utipkala!!za skywalkera je!!sorry jos jednoooom!!! srd pozzz iz St!!! Usput ,kad vec pišem,cekam prvi poziv za Hrvi komisija!! Predala u drugi misec,pa me pitalo,neke jos dokumente!! Odnijela prije mjesec dana,,,još ništa!!Nece valjda tek u deveti mj. jel oni sta rade u šesti!!
  13. Buda valjda ti nije problem nazvat i pitat -zagreb i Brod.sto ti vise odgovara to znas ti!!!reci ce ti na osnovu podataka koje das!! sta se treses bezveze!!! Da sam u takvoj dilemi ja bih u oba!!bez za.......ije!!!cini mi se da ti zg. vise pase!!ako si iz Broda ,vjerovatno je to to!! probaj u zg. pravi se nevješt!!!
  14. Hvala na odgovorima ,sa zakasnjenjem,svima!!!zeljela bih ostat na ovom forumu, razmislit cu,o mogucnostima!Problem koji me vuce da trazim mirovinu u dogledno vrijeme je sto radim u privatnoj firmi a gospođa šefica ima vec negdje godine za mirovinu pa je nelagodna situacija,a i postaje mi naporno pomalo sve!!! Srd pozzzz!! Janja
  15. Da,u pravu Ste ,samo ja san mislila na prijevremenu a 2016 imam 56g i treba mi 31g staza,nesto malo ce mi falit,pa mislim nadoplatit,iako kad je pocelo e-mirovinsko,nesto su krivo upisali, na srecu, cuvam dokummente o r. stazu,pa sam ih upozorila! Inace imam pitanje,ako netko zna,da li cu imat vecu mirovinu,ako je prijevremena manja od minimalne braniteljske! Srd pozzz!! Janja
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija