Jump to content

Janjad

Korisnik
  • Broj objava

    18
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Janjad objavio

  1. Da, nisam radila!!! Ima nesto posebno od toga,da se smanjuje odlazak u mirovinu 9 mjeseci prije,neznam, mozda je to za neke druge!!
  2. Nisam jos ,uskoro cu!!Napisali Ste da je slijedeci rok negdje u 5, mjesecu kad cu imat 32 i 4 mjeseca!!to mi je u redu,ok!!a sta je sa 9 mjeseci prije koliko je borbeni meni,jel se to racuna!
  3. Što bi to tribalo znacit,ako ne ležiš u bolnici , dax si zdrav???Od cega cu zivit,morala sam radit!!!sta,covjek se izlaze raznim situacijama da opstane!!u cemu je problem!!Past mrtva pa je ok.ne da ti bolovanje!!izgubis posal i onda....cini mi se da cu ubrzo morat lezat,da bi bilo nesto?
  4. Žao mi je,fali ti nekoliko dana,a kao kurir,...neznam,gdje,kako...pokusaj Žene i muškarci do 18 god. prema zakonu nisu podlijegali mobilizaciji,pa se racuna po zakonu da su otisli Dragovoljno,drugacije nisu ni mogli otici ni žene ni muškarci do 18 godine života!!
  5. Ja kao žena imam status dragovoljca,jer žene nisu mobilizirane!!Znaci-Dragovoljno!!Za muškarce neznam,mislim da piše odkad se racuna status dragovoljca !! Dragovoljac iz Domovinskog rata je hrvatski branitelj koji je sudjelovao u obrani suvereniteta R Hrvatske najmanje 100 dana, u razdoblju od 5. kolovoza 1990. do 15. siječnja 1992., odnosno koji je sudjelovao u obrani suvereniteta R Hrvatske najmanje 30 dana u razdoblju od 5. kolovoza 1990. do 15. siječnja 1992., ako nije imao obvezu sudjelovanja u pričuvnom sastavu ili nije regulirao obvezu služenja vojnoga roka (npr. žene, malodobne osobe ) Pozzz!!!
  6. Radila sam do 1993 u kontiutetu 10 godina!!! Prijavila se 95 u 6 mjesecu u 116 brigadi metkovicku i bila do 28 veljace 1996!!Sve se racuna u ratni put, jer sam dobila napismeno iz stozera HV iz Karlovca!!270 dana!!pocela u Splitu raditi 97 god. do dana danasnjeg,sve skupa 30 god. 2 mjeseca i 20 dana!! tu nije uracunat braniteljski staž 100%,pitala sam,sigurna sam!znaci 31god. 8mj. i 20 dana!!ako se racuna duplo!!! Rodjena sam 15.4.1960!!Dragovoljac jesam,dobila prije 6 mjeseci iz ureda za obranu napismeno!!!od 6 mjeseca 1995 do 1.3.1996!! to sam inace znala i prije,dividende su mi za svaki dan, 3 boda,sto je samo prva crta!!ostali pozadinci 1 bod!!!! neznam sto jos trebam napisat,recite! Hvala Dan rođenja Mjesec rođenja Godina rođenja Spol M Ž Vrsta mirovine Starosna Prijevremena Uvjet godina života za priznavanje prava na prijevremenu starosnu mirovinu ispunjavate 22.09.2018. Za priznavanje prava na prijevremenu starosnu mirovinu potrebno je navršiti 32 godina mirovinskog staža Nisam ja ovo sama izracunala,mislim na staž,nego su mi iz HZMO,E-GRADJANI,poslali,to je zasticeno zaporkom!! elektronicki zapis,vjerodostojnost itd!!
  7. Hvala, oprostite zaboravila sam se zahvaliti na Vasim odgovorima!! Nisam bas sva svoja,tesko vise radim!! Pozzzzz!!!!
  8. Nije mi se automatski uracunalo,jer sam zivila u krajevima odakle sam protjerana!!!!od 93 do 96 nisam radila iz razloga koje san navela!!!protjerana!!! meni fali do 32 godine staza ,100 dana,da li mogu za 100 dana podnijet zahtjev za mirovinu?
  9. DA!!!Inace na danasnji dan imam 30 godina 2 mjeseca i 20 dana staža, nisam uracunala 270 dana prve crte,odnosno braniteljskog staža!!Da li se to racuna duplo?Ako se racuna duplo, to je jos godinu i po dana ;to bi bilo na danasnji dan --31 godina 8 mjeseci i 20 dana!!Molim ako mozete ,odgovorite mi! postovanje!!!
  10. Gospodine,procitala sam sto ste napisali,htjela bih pitati ,odnosno reci, da bih ja htjela 2020 otici u prijevremenu mirovinu,kada cu imati 60 god punih!!Na stranicama HZMO,kada upisete,kada mogu kao zena u prijevremenu mirovinu,odgovor je 60 godina zivota i 32 godine staža,sto cu imati 2020 god.Dakle to cak uopce nije vezano za mene kao branitelja,nego kao obicnog civila!!Ako mozete mi molim odgovoriti na to!! Kao Branitelj,dragovoljac,piše u narodnim novinama,kao žena(doneseno u trecem mjesecu ove godine) mogu u najnizu mirovinu ciji je iznos 2500 kn,moram imat 60 god, a ako mi fali staza,nije vazno,da kazem tako najjednostavnije receno!!a to je isto 2020g ODLUKU O VISINI NAJNIŽE MIROVINE HRVATSKOM BRANITELJU IZ DOMOVINSKOG RATA ZA GODINU 2018. Članak 1. Najniža mirovina hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata određuje se od 1. siječnja 2018. do 28. veljače 2018. u svoti od 2.558,25 kn mjesečno. Članak 2. (1) Mirovina u visini najniže mirovine koja se priznaje hrvatskom branitelju iz Domovinskog rata kada navrši 65 godina starosti (muškarac), odnosno 60 godina starosti (žena), za razdoblje od 1. siječnja 2018. do 28. veljače 2018. prema članku 31. stavku 3. Zakona o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji (skraćeno: ZOPHBDR-u) ako ne ispunjava uvjete mirovinskog staža za priznavanje prava na starosnu mirovinu prema Zakonu o mirovinskom osiguranju, od 1. siječnja 2018. pripada pravo na mirovinu u visini najniže mirovine koja iznosi 2.558,25 kn mjesečno. (2) Mirovina u visini najniže mirovine koja se priznaje hrvatskom branitelju iz Domovinskog rata prema članku 49. stavku 3. ZOHBDR-u od 1. ožujka 2018., kada navrši životnu dob za starosnu mirovinu prema Zakonu o mirovinskom osiguranju, a ne ispunjava uvjete za starosnu mirovinu prema Zakonu o mirovinskom osiguranju, te nije stekao uvjete za neku drugu mirovinu u sustavu obveznog mirovinskog osiguranja generacijske solidarnosti, pripada pravo na mirovinu u visini najniže mirovine, koja iznosi 2.558,25 kn mjesečno, ako je ispunjen uvjet iz članka 49. stavka 4. ZOHBDR-a. Hvala!! p.s. Jos u Splitu nije pocela radit u kbc-u predkomisija,za HRVI,jucer pitala!!To cekam!!imam ratni put i med. dok. zadnjih 10god!!!
  11. Molim Vas da mi odgovorite, da li jos uvijek vrijedi da žena može otići sa 60 god u mirovinu kao branitelj a imam 270 dana prve borbene crte (116 brigada Metković) Dobila od Stozera Hrvatske kopnene vojske Karlovac,ispečatirano,sve jasno,da sam bila životno ugrozena izlozena raketnim i topovskim udarima ( položaj Vlake, Bukanje-prema Trebinju,na 15-tak km) Imam 59 god i 30 god. staža,ako je staž važan za to!! Podnijela sam zahtjev za hrvi u Veljaći,jos nisam dobila poziv za vjestacenje ili sto već,komisiju!! U Splitu,gdje živim. Sad mi je prvo na pameti,mirovina prema posebnim uvjetima,za žene,jasno!! Bila sam danas informativno na hzmo,tako me odrebatio, da moram radit do 67 godine života,da ne mogu doc sebi!!Molim Vas odgovorite mi!!
  12. Oprosti ,krivo sam utipkala!!za skywalkera je!!sorry jos jednoooom!!! srd pozzz iz St!!! Usput ,kad vec pišem,cekam prvi poziv za Hrvi komisija!! Predala u drugi misec,pa me pitalo,neke jos dokumente!! Odnijela prije mjesec dana,,,još ništa!!Nece valjda tek u deveti mj. jel oni sta rade u šesti!!
  13. Buda valjda ti nije problem nazvat i pitat -zagreb i Brod.sto ti vise odgovara to znas ti!!!reci ce ti na osnovu podataka koje das!! sta se treses bezveze!!! Da sam u takvoj dilemi ja bih u oba!!bez za.......ije!!!cini mi se da ti zg. vise pase!!ako si iz Broda ,vjerovatno je to to!! probaj u zg. pravi se nevješt!!!
  14. Hvala na odgovorima ,sa zakasnjenjem,svima!!!zeljela bih ostat na ovom forumu, razmislit cu,o mogucnostima!Problem koji me vuce da trazim mirovinu u dogledno vrijeme je sto radim u privatnoj firmi a gospođa šefica ima vec negdje godine za mirovinu pa je nelagodna situacija,a i postaje mi naporno pomalo sve!!! Srd pozzzz!! Janja
  15. Da,u pravu Ste ,samo ja san mislila na prijevremenu a 2016 imam 56g i treba mi 31g staza,nesto malo ce mi falit,pa mislim nadoplatit,iako kad je pocelo e-mirovinsko,nesto su krivo upisali, na srecu, cuvam dokummente o r. stazu,pa sam ih upozorila! Inace imam pitanje,ako netko zna,da li cu imat vecu mirovinu,ako je prijevremena manja od minimalne braniteljske! Srd pozzz!! Janja
  16. Ja sam žena ,pa mislim da je za žene 60g,a ne 65,no dobro.Imam dosta med, dokumentacije od psihijatra, a dr prim zdr. zast. je ok i mogu dobit ili slobodne dane ili bolovanje bez problema ali jasno posao trpi vlasniku, pa..mogla bi popit i otkaz ako cesto koristim bolov, pa to ostavljam kad odlucim otici doslovno za konacan napor i "borbu za invalidsku",kako kazes i Mrljavac isto! Da li oni uopce vise uzimaju u obzir ptsp za invalidsku ili treba biti jos nesto! Inace idem svaki mjesec psihijatru,mislim da je netko rekao da je to bitno! Da li je put za invalidsku ovakav;Odem na bolovanje,svaki mjesec produzujem bolovanje i nakon nekoliko mjeseci,KOLIKO 3.4.5 podnosim zahtjev(to pitam jer mi se dogodilo da mi je nasilno prekinuo bolovanje lik iz hzzo,jer nisam predala zahtjev #na vrijeme#) za invalidsku I onda odlazim na procjene te kod njihovih psih. i podastirem med dok. kako oni kazu! jel tako ide
  17. Srdacan pozdrav svima;htjela bih nešto pitati u svezi s mojim slucajem Imam više od 100 dana borbenog staža ,što mogu dostaviti jer sam dobila od GS-OSRH, potvrdu o ratnom putu gdje se izricito navodi da sam bila u situacijama opasnim po zivot,juzno bojiste, Bukanje,Vlake,polozaji prema trebinju! 4Mj 95-2mj 96 Imam 55g i negdje 26-27g radnog staza! Pocela sam osjecati vec onda neke psih. promjene, s tim da se to povecalo zadnjih godina! Radim ali idem u dnevnu bolnicu u centar za psihotraumu,po preporuci specijalista psihijatra, uz farmakoterapiju za anksioznost,depresiju, vec nekoliko godina!Tocnije 10. Dijagnoza je PTSP CHR. F43.1 POVRATNI DEPRESIVNI POREMECAJ F33.2 sy.annxio -depressivum F 41.2 ovo mi je drugo lijecenje u dnevnoj bolnici! Kontrola je za 2 do 4 tjedna u tom ritmu! Da sad previxe ne duljim,psihijatar je napisao da sam pod tenzijama,u obitelji cesce nesuglasice,lose spavanje.... Htjela bih u mirovinu,ali nemam status HRVI, muž mi govori duze vrijeme,da krenem s tim svim,ali meni je problem razgovarat sa cesto bescutnim doktorima hzzo-a,imam averziju prema njima! Nesto mi je muž govorio da bi mozda mogla 2016 u prijevremenu civilnu, mozda ce mi falit 1g staža!Samo sto neznam da li je to dobro,jer ja nisam dobila tegobe na poslu i u priv,zivotu! Da li mogu to nekako "spojit!pa da se nesto racuna i od prve i druge solucije! Ne zelim sebi priznat da vise ne mogu radit, ali postaje pretesko,ne izlazim vani ,osim posla,muz mi je na sto muka,ne moze se vise ni on kontrolirat! Citala sam nesto ovdje,od naseg kolege,da se moze otic na bolovanje,pitat kod lijecnice prim.zdr.zast i onda valjda nakon nekoliko mjeseci,dat zahtjev za mirovinu,neznam koju, nisam shvatila najbolje!A opet procitala sam da je jako vazno imat vise od 100 dana borbenog sektora! N e snalazim se jer me je muž jedva nagovorio prije dvije god. da odem na bolovanje i pokusam sve usmjerit u mirovinu,ali mi je kontrolor,preko vikenda,zatvorio bolovanje,jer da se nisam javila na vrijeme,manjak lijecnickih dokumenata i nekakva objasnjenja,da sam otisla na bolovanje zbog kraljesnice,koja mi je isto kriticno,teska kronicnaradikularna lezija l5 i s1 vise desno oboje Vrlo odbojan tip,nepodnosljiva lakoca zivljenja! Mozete li me Molim Vas savjetovat,jer postajem cesto presstrasena i neznam da cu moci raditi jos dugo! Prvi put se javljam na Legalis jer mi frend preporucio da su ljudi ovdje upuceni i iz svojih iskustava!Neznam da li sam sve navela i objasnila,mozda je sve nabacano,ali jedva sam se prisilila,osjecam sram! Hvala na svakom misljenju
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija