Jump to content

California

Korisnik
  • Broj objava

    13
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Prilažem ZK (5.2, 6.2, 7.2 i dr.). Osim toga, imam iduće pitanje: prema pozivu na sudjelovanje na licitaciji, FINA u njemu navodi kako se uplata kupovnine mora uplatiti 30 dana nakon završetka dražbe (koliko vidim, praksa je da se stavlja taj rok u svim dražbama). Ne bi li se trebalo pričekati Rješenje o dosudi koju izdaje Sud (u Rješenju će navesti pretpostavljam iznos koji se uplaćuje, IBAN, poziv na broj i dr) ili se kupovnina uplaćuje prije izdavanja Rješenja o dosudi? Vjerojatno Sud neće u roku 30 dana izdati to Rješenje a opet nije jasno na koji račun se uplaćuje kupovnina. Hvala. ZK.pdf
  2. Postovani, postoji vec par tema vezano za e-drazbu ali su upiti malo drugaciji pa cu otvoriti novu temu. 1. Pitanje: Na nekretnini koja je predmet ovrhe postoji vise upisanih tereta (Banka, lokalni pruzatelj usluga grijanja, vodovod…). Prema nekim informacijama koje sam dobio, navodno je mogucnost da postoje i “neupisani tereti koji se naknadno pojave odnosno neka stara potrazivanja”. Ne kokretno na ovoj nekretnini nego opcenito. Moze li se dogoditi naknadno da vlasnik stana nije placao recimo dimnjacara godinama i da se ta potrazivanja jave kada dodje novi vlasnik? U neku ruku mi i je logicno jer dug je na toj nekretnini a ne na vlasniku. Ista stvar i sa strujom. Moze li HEP naknadno kada se promijeni vlasnik upisati teret na stanu ili “ganja” vlasnika u cije vrijeme je dug na stanu nastao? A isto je pitanje za do sada HEP nije upisao svoj teret. 2. Pitanje U opisu od nekih tereta (teret trecege reda pa nadalje - iza banke) na tom stanu pise: “Zabiljezuje se ovrsnost trazbine prema trecoj osobi koja nekretninu stekne kasnije” - koliko sam upucen, nakon licitacije se svi tereti sa stana trebaju obrisati a prema ovome ja mogu naslijediti terete ako se istinne naplate iz izlicitirane vrijednosti ili? Mogu kasnije priloziti i PDF cestice kako bi bilo jasnije pitanje, trenutno nisam u prilici uploadati. Hvala unaprijed.
  3. U knjigama upisana samo majka djeteta, otac nije upisan (prazno je). Postoji li nekakva zakonska odredba da majka djeteta moze naknadno traziti dokazivanje ocinstva i druge stvari kako bi se to sve upisalo u knjige? Uglavnom, pitanje je ima li mogucnosti da dobije pravo na nekretnine? Hvala unaprijed.
  4. Kao što ste rekli, pisao sam prigovor na navedene adrese. Nakon nekog vremena stigao je odgovor da je kolegica postupila kako treba, da je radila po pravilniku bla bla, očekivan odgovor. Nadam se da je ipak dobila jezikovu juhu off the record i da joj je prigovor negdje zabilježen u profilu. Naravno, ne moram ni napominjati da je sljedeći put sve bilo med i mlijeko.
  5. G man je spomenuo da ste sluzbena osoba, pa to donekle objasnjava neke stvari.
  6. Ne znam koji dio nije jasan, ne pozivam se uopce na to da se necu javljati, nego na ovaj dio da netko unosi kako mu volja, i produzava zabranu. Tu sam i dosao pitati za svoje dobro a ne tvoje, hvala. Ažurirano Naravno, svaka zabrana je drukcija i sebi svojstvena.
  7. Ne mislim ici ali je stvar u tome da se nebi trebao javljati svaki vikend, to mi predstavlja problem. Ne donosi policija presudu nit dijeli zabrane nego sud. Npr u policiji ne znaju da ti dok imas zabranu mozes ici kod tetke u Njemacku na dan utakmice koja se odigrava u Zg recimo.
  8. U policiji se ne može s nikim upućenim i razumnim razgovarati jer oni ne znaju osnove nijednog zakona a ni načina na koji taj zakon djeluje i kada se sve primjenjuje. Ni ne planiram ići na utakmicu u to vrijeme ali mislim da bi po ovome moja zabrana trajala godinu i dva mjeseca jer je netko nesposoban. To ću probati nagodinu kada zabrana bude pri kraju jer mislim da ja nisam kriv i ne bih trebao ispaštati jer je netko "zaboravio/nije stigao unijeti u sistem", ipak se tu radi o nečijem životu i obavezama. Po ovome bih ja opet rekao da sve ovisi o sutkinji/sucu, na njihovu milost i nemilost, koji može uvažiti i ne mora ovu paralelu za motorna vozila.
  9. Dakle presudu sam digao u petom mjesecu a policija zabranu vodi od 05.07.ove godine do nagodinu 05.07. Mogu li se nagodinu zaliti na to kada me budu maltretirali 2 mjeseca bez pravne osnove?
  10. Pozdrav, jedno pitanje u vezi izricanja zaštitne mjere tj zabrane pristupa športskim natjecanjima. Izrečena mi je zabrana prisustvovanja športskim natjecanjima te sam na nju uložio žalbu. Žalba je odbijena i zabrana prihvaćena. Sada me zanima od kada zabrana počinje teći? Po logici, zabrana bi trebala biti pravomocna od trenutka kada sam ja preuzeo rješenje te trajati idućih godinu dana. Pitam ovo iz razloga jer su me prije odgovora na žabu zvali i maltretirali iz policije da imam zabranu i da se moram javljati. U zakonu ne mogu pronaci članak koji o tome govori a želim se ograditi od mogucih buduci problema. Ukoliko netko ima iskustva s time ili nekakva saznanja, hvala unaprijed.
  11. Iz navedenog mi nažalost ne preostaje ništa drugo nego ne poduzimati ništa, širok je manevar obrane kao sto ste rekli. Hvala na odgovorima. lp
  12. Hm na koji nacin je to moguce dokazati? Ta osoba je u vanbracnoj vezi s mojim, sad vec bivsim muzem vec godinama, sto je na sudu i rekla, moze li to biti jedan od argumenata?
  13. Lijep pozdrav. Nedavno je protiv mene podnesena kaznena prijava po članku 140. st. 1. Kazennog zakona: (1) Tko ustrajno i kroz dulje vrijeme prati ili uhodi drugu osobu ili s njom uspostavi ili nastoji uspostaviti neželjeni kontakt ili je na drugi način zastrašuje i time kod nje izazove tjeskobu ili strah za njezinu sigurnost ili sigurnost njoj bliskih osoba. Naravno, prijava je bila izmišljena uz 3 svjedoka protiv mene samog. Nakon danih izjava u državnom odvjetništvu druga strana odustaje i povlači prijavu vjerojatno uvidjevši da ne postoji dovoljno dokaza za ovakvu prijavu. Zanima me sada može li se podnijeti kakva tužba za uznemiravanje i lažne optužbe? Ne znam sto ubuduce očekivati od takvih osoba pa se moram na neki način zaštititi. Lp
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija