Jump to content

ecwashere

Korisnik
 • Broj objava

  350
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  4

ecwashere je zadnji put osvojio dan kolovoz 22 2015

ecwashere objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

O ecwashere

 • Rang
  Veteran
 1. Čekanje mirovine?

  pišite požurnicu, navedite mnoštvo problema, zovite...
 2. Ima li tko kakovih saznanja o obavezi čuvanja fotografija ili video snimaka bankomata od strane vlasnika istoga, ili možda zna zakonsku regulativu koja to propisuje?
 3. HRVI i naknada

  Vi ste izgubili status privremenog RVI-a jer posljedice udesa nisu bile takove da po mišljenju komisije trebate imati istu. No, Vi možete zanoviti cijeli postupak, ali iz Vaših papira more biti vidljivo pogoršanje vašeg zdravstvenog stanja baš zbog posljedica davnog udesa. Ne znam, puno je godina prošlo....ali želim Vam puno sreće.
 4. Povećanje invalidnine HRVI-a

  poštovani, ovakva diskusija nema smisla i vrlo lako može zbog političkih konotacija ali i zbog paušalnih ocjena ići na "lock".... daj Bože kada bi ova država samo pola oduzetih prava vratila nama braniteljima, ja bih bio jako zadovoljan, a ti bi prijatelju vidio da su Pančićeve majstorije samo kap u moru oduzetog.... možda si netko da truda pa taksativno to navede recimo tamo još od sredine 90ih kada su ukinuli oslobađanje od poreza u punom iznosu plaće HRVI-a, pa odmah potom kupovina automobila bez poreza itd, itd....
 5. Kolega bio u mirovinskom, dobio sve podatke o usklađivanju s novim zakonom od 01.03. kroz iznos mirovine koja će mu biti isplaćena u nedjelju 01.04. za mjesec ožujak u Poštanskoj banci. Dakle, mirovine su usklađene s novim zakonom kao i s redovitim polugodišnjim usklađivanjem. Čeka se samo transfer novca iz državne riznice. Ende, finito, the end.
 6. mirovine sjedaju, kako kod koje banke, već od 01.04..... nema stampeda, zašto bi bio....?
 7. ..... danas prolazi kroz sustav novi obračun mirovina usklađen sa novim zakonom o pravima hrvatskih branitelja. Dakle visina mirovine biti će vidljiva u vašim područnim uredima za mirovinsko osiguranje. Koga zanima neka ode ovaj tjedan u ured i neka vam pročitaju iznos vaše mirovine. Sretno vam bilo!
 8. 6a-mirovina

  Hvala na pojašnjenima
 9. 6a-mirovina

  Hvala na žurnom odgovoru, no pričekajmo do prvog travnja kada mu je isplata mirovine za ožujak, pa ću se javiti sa novostima. Svako dobro!
 10. 6a-mirovina

  za poštovanog prof Kolega HRVI, pripadnik negardijske postrojbe - dragovoljac Domovinskog rata, umirovljen je 2009.g zbog profesionalne nesposobnosti 20/80%, sa pravom na invalidsku mirovinu u svoti od 760,53 kune, ali mu se umjesto ove mirovine određuje najniža mirovina u svoti od 1.884,08 kuna mjesečno. Nadalje, u obrazloženju mu stoji da "kako mu mirovinski staž iznosi manje od jedne trećine radnog vijeka osiguranik ne ispunjava uvjete za priznavanje prava na invalidsku mirovinu prema odredbama ZOMO." "Umjesto ove svote invalidske mirovine određuje se prema čl. 31. stavku 1. i 4. ZOPHBDR-a najniža mirovina u svoti od 1.884,08 kuna." Ima li pravo na usklađivanje od 01.03.o.g.?
 11. 6a-mirovina

  daj Bože
 12. 6a-mirovina

  I još nešto, od 01.03. ide usklađivanje minimalnih braniteljskih mirovina. Zvao danas mirovinsko u Zg, ljubazna žena, pitam je u svezi toga, kaže da se usklađuju samo one mirovine u čijem rješenje piše da se svota mirovine određuje u iznossu minimalne braniteljske i blablabla nabraja silne kratice i članke zakona. Tražila direktan primjer, dao joj OIB umirovljenog prijatelja koji je otišao u mirovinu zbog zdravstene nesposobnosti, HRVI je sa mirovinom od 2050kn.................... kaže nema pravo na usklađivanje. Amen!
 13. 6a-mirovina

  Ja sam svoje prijatelje iz gardijske postrojbe preklinjao da ne odlaze u mirovinu po čl.6a, ali "kaj, pa mala je mirovina, ali veća nego da sam radio u firmi, ali lijepa otpremnina, pa ja ću još 500E lako zaraditi mjesečno sa strane, mladi smo još, u snazi" itd, itd.... godine su prošle, zarade sa strane nema osim vrlo sposobnih ili sretnih... i često kolege sretnem pred bankom kad dižemo mirovinu i kad počnu kukat samo im kažem: rek'o sam ti, ko te *ebe sada! Poštovani Bongo, ja sam se takvih priča naslušao puno i samo mi je žao što moji dečki nisu nastavili raditi u sustavu, a ne otići u mirovinu s 45g života. I na kraju poštovani prof lijepo računa, sve 5, daj Bože, ali ima jedna zlokobna riječ... "penalizacija".
 14. Liječničko povjerenstvo

  PRIOPĆENJE ZA JAVNOST u svezi medicinske dokumentacije potrebne za ostvarivanje prava iz Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji Nastavno na recentne informacije koje se pojavljuju u javnosti kako hrvatski branitelji od svojih liječnika primarne zdravstvene zaštite traže preslike osobnih zdravstvenih kartona ovjerene pečatom i potpisom na svakoj stranci te kompletnu medicinsku dokumentaciju po vrstama bolesti kronološki od početka liječenja, preslikanu identično kao original, na temelju uputa koje su dobili u uredima za branitelje, obavještavamo hrvatske branitelje, ali i cjelokupnu hrvatsku javnost o sljedećem: Zakon o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji stupio je na snagu 14. prosinca 2017. godine, a njegova puna implementaciju iziskuje donošenje određenog broja pravilnika i uputa na čemu Ministarstvo hrvatskih branitelja intenzivno radi. Dio pravilnika već je u provedbi, a dio je u postupku donošenja. Između ostalih, u postupku donošenja je i Pravilnik o načinu provedbe stručne procjene u ovlaštenoj zdravstvenoj ustanovi prije nalaza i mišljenja tijela vještačenja o uzroku i postotku oštećenja organizma radi ostvarivanja statusa hrvatskog ratnog vojnog invalida po osnovi bolesti, pogoršanja bolesti odnosno pojave bolesti kao posljedice sudjelovanja u obrani suvereniteta Republike Hrvatske, za koji je s današnjim danom, 15. veljače 2018. godine, otvoreno javno savjetovanje. Spomenutim Pravilnikom određena je medicinska dokumentacija koja je potrebna za utvrđivanje statusa HRVI-ja po osnovi bolesti. Između ostalog, navedeno je da izabrani doktor obiteljske (opće) medicine izdaje električni ispis osobnog zdravstvenog kartona za provedbe stručne procjene u svrhu ostvarivanja statusa HRVI-ja po osnovi bolesti. Nositelj izrade navedenog Pravilnika je ministar nadležan za zdravstvo, uz suglasnost ministra hrvatskih branitelja i ministra nadležnog za rad i mirovinski sustav. Napominjemo kako su pogrešna tumačenja da medicinska dokumentacija potrebna za utvrđivanje statusa HRVI-ja po osnovi bolesti mora biti dostavljena ovjerena i preslikana te pozivamo hrvatske branitelje na strpljenje do skorog donošenja samog Pravilnika, kojim će biti precizno i jasno propisani svi dokazi potrebni za ostvarivanje prava po Zakonu.
×