Jump to content

ecwashere

Korisnik
 • Broj objava

  352
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  4

ecwashere je zadnji put osvojio dan kolovoz 22 2015

ecwashere objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

O ecwashere

 • Rang
  Veteran
 1. Čekanje mirovine?

  pišite požurnicu, navedite mnoštvo problema, zovite...
 2. Ima li tko kakovih saznanja o obavezi čuvanja fotografija ili video snimaka bankomata od strane vlasnika istoga, ili možda zna zakonsku regulativu koja to propisuje?
 3. HRVI i naknada

  Vi ste izgubili status privremenog RVI-a jer posljedice udesa nisu bile takove da po mišljenju komisije trebate imati istu. No, Vi možete zanoviti cijeli postupak, ali iz Vaših papira more biti vidljivo pogoršanje vašeg zdravstvenog stanja baš zbog posljedica davnog udesa. Ne znam, puno je godina prošlo....ali želim Vam puno sreće.
 4. Povećanje invalidnine HRVI-a

  poštovani, ovakva diskusija nema smisla i vrlo lako može zbog političkih konotacija ali i zbog paušalnih ocjena ići na "lock".... daj Bože kada bi ova država samo pola oduzetih prava vratila nama braniteljima, ja bih bio jako zadovoljan, a ti bi prijatelju vidio da su Pančićeve majstorije samo kap u moru oduzetog.... možda si netko da truda pa taksativno to navede recimo tamo još od sredine 90ih kada su ukinuli oslobađanje od poreza u punom iznosu plaće HRVI-a, pa odmah potom kupovina automobila bez poreza itd, itd....
 5. Kolega bio u mirovinskom, dobio sve podatke o usklađivanju s novim zakonom od 01.03. kroz iznos mirovine koja će mu biti isplaćena u nedjelju 01.04. za mjesec ožujak u Poštanskoj banci. Dakle, mirovine su usklađene s novim zakonom kao i s redovitim polugodišnjim usklađivanjem. Čeka se samo transfer novca iz državne riznice. Ende, finito, the end.
 6. mirovine sjedaju, kako kod koje banke, već od 01.04..... nema stampeda, zašto bi bio....?
 7. ..... danas prolazi kroz sustav novi obračun mirovina usklađen sa novim zakonom o pravima hrvatskih branitelja. Dakle visina mirovine biti će vidljiva u vašim područnim uredima za mirovinsko osiguranje. Koga zanima neka ode ovaj tjedan u ured i neka vam pročitaju iznos vaše mirovine. Sretno vam bilo!
 8. 6a-mirovina

  Hvala na pojašnjenima
 9. 6a-mirovina

  Hvala na žurnom odgovoru, no pričekajmo do prvog travnja kada mu je isplata mirovine za ožujak, pa ću se javiti sa novostima. Svako dobro!
 10. 6a-mirovina

  za poštovanog prof Kolega HRVI, pripadnik negardijske postrojbe - dragovoljac Domovinskog rata, umirovljen je 2009.g zbog profesionalne nesposobnosti 20/80%, sa pravom na invalidsku mirovinu u svoti od 760,53 kune, ali mu se umjesto ove mirovine određuje najniža mirovina u svoti od 1.884,08 kuna mjesečno. Nadalje, u obrazloženju mu stoji da "kako mu mirovinski staž iznosi manje od jedne trećine radnog vijeka osiguranik ne ispunjava uvjete za priznavanje prava na invalidsku mirovinu prema odredbama ZOMO." "Umjesto ove svote invalidske mirovine određuje se prema čl. 31. stavku 1. i 4. ZOPHBDR-a najniža mirovina u svoti od 1.884,08 kuna." Ima li pravo na usklađivanje od 01.03.o.g.?
 11. 6a-mirovina

  daj Bože
 12. 6a-mirovina

  I još nešto, od 01.03. ide usklađivanje minimalnih braniteljskih mirovina. Zvao danas mirovinsko u Zg, ljubazna žena, pitam je u svezi toga, kaže da se usklađuju samo one mirovine u čijem rješenje piše da se svota mirovine određuje u iznossu minimalne braniteljske i blablabla nabraja silne kratice i članke zakona. Tražila direktan primjer, dao joj OIB umirovljenog prijatelja koji je otišao u mirovinu zbog zdravstene nesposobnosti, HRVI je sa mirovinom od 2050kn.................... kaže nema pravo na usklađivanje. Amen!
×