Jump to content

ecwashere

Korisnik
 • Broj objava

  359
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  4

ecwashere je zadnji put osvojio dan kolovoz 22 2015

ecwashere objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

O ecwashere

 • Rang
  Veteran
 1. ima plan otplate, od 01.01.2019. prva rata nekonzumiranog kredita za kupnju stambenog prostora
 2. Dakle, za ne povjerovati, čovjeku ljetos odobren kredit preko Ministarstva hrvatskih branitelja, nakon toga sredio je papire sa domaćom bankom koja će novce isplatiti (jamci, razne ovjere itd) no.... od para ni traga mjesecima.... kažu u banci da "to ne ide tako brzo" (???) i sad ide najzanimljivije.... on mora 01.siječnja 2019. platiti 1. ratu kredita bez obzira što još isplatu kredita nije konzumirao, još jednom, kredit mu nije isplatila banka, a mora uplatiti već prvu ratu. Kažu još da nakon 15 dana neplaćanja postaje neplatiša, idu zatezne kamate, opomene jamcima itd. Dali sam ja lud ili možda neupućen? i na kraju ... čovjek mjesecima čeka novce, pa ako ga isplate sada na Staru godinu ovim putem se duboko ispričavam domaćoj banci.
 3. Omjer 30% 70%

  Cilj nije bio trolanje već samo dobronamjerna opaska o uzaludnom trudu "borbe" protiv liječnika i raznih komisija. Vjeruj mi da ovom forumu nitko više nema volje objašnjavati "ratno-civilne omjere", pogotovo sada više od 20 godina od kraja rata. Forum pratim od samih početaka, petnaestak godina aktivan kroz razne vrlo dobro ustrojene udruge koje su zaista pomagale i pomogle braniteljima u mom gradu, nagledao se i naslušao svakakvih priča i sudbina. A rat, imam nešto preko 1900 dana borbenog, geler u glavi, metak u butini, 20% RVI od ranjavanja i 0% od komorbiditetnog PTSP-a, visoku mirovinu od 2007.g. i spavam kao beba (jer ne talasam). Živ bio!
 4. Omjer 30% 70%

  Mladiću, meni je jednom predsjednik komisije rekao "ne talasaj", kada sam zanavljao postupak. Shvatio sam nešto kasnije da je čovjek bio u pravu, dakle, ne ulazeću u tvoje zdravstvene probleme, s a omjerom 30-70 znam da kao bivši "tigar" imaš pristojnu mirovinu, ali vjerojatno po tvom mišljenju zaslužuješ više za samo 800 dana borbenog sektora.
 5. Priznavanje HRVI

  Dragi priajtelji, evo neka moja razmišljanja, pratim ovu temu i siične jer sam i ja do umirovljenja prošao more komisija, pa imam iskustva, doduše po starom zakonu. Znam da se prijavljivanje za stjecanje prava na ratnu vojnu inalidnost, a kasnije i umirovljivanje, budno prati od nadležnih ministarstava. Ne bih sada "naširoko", ali broj novih ratnih vojnih invalida ovisiti će, na žalost, ne od stvarnih nalaza, nego od kvote koje će netko odrediti, jer sve se gleda kroz novce. Znam sa sigurnošću da su prijekcije prilikom donošenja zakona a i u razgovoru sa nekim dužnosnicima, stale na oko 700 novih RVI na procijenjenih tada 7000 zahtjeva, a biti će ih do nove godine vjerojatno desetak tisuća, ako ne i više. E, dalje ne bih.
 6. Novi zakon - stara rješenja za mirovine?

  Bio kolega nekidan u Osijeku na komisiji, ušao kod komisije u 18,15 izašao u 18,16 sati, samo ga pitali jedno pitanje u vezi pričuvnog čina.... doviđenja, rješenje ćete dobiti na kućnu adresu.
 7. Čekanje mirovine?

  pišite požurnicu, navedite mnoštvo problema, zovite...
 8. Ima li tko kakovih saznanja o obavezi čuvanja fotografija ili video snimaka bankomata od strane vlasnika istoga, ili možda zna zakonsku regulativu koja to propisuje?
 9. HRVI i naknada

  Vi ste izgubili status privremenog RVI-a jer posljedice udesa nisu bile takove da po mišljenju komisije trebate imati istu. No, Vi možete zanoviti cijeli postupak, ali iz Vaših papira more biti vidljivo pogoršanje vašeg zdravstvenog stanja baš zbog posljedica davnog udesa. Ne znam, puno je godina prošlo....ali želim Vam puno sreće.
 10. Povećanje invalidnine HRVI-a

  poštovani, ovakva diskusija nema smisla i vrlo lako može zbog političkih konotacija ali i zbog paušalnih ocjena ići na "lock".... daj Bože kada bi ova država samo pola oduzetih prava vratila nama braniteljima, ja bih bio jako zadovoljan, a ti bi prijatelju vidio da su Pančićeve majstorije samo kap u moru oduzetog.... možda si netko da truda pa taksativno to navede recimo tamo još od sredine 90ih kada su ukinuli oslobađanje od poreza u punom iznosu plaće HRVI-a, pa odmah potom kupovina automobila bez poreza itd, itd....
 11. Kolega bio u mirovinskom, dobio sve podatke o usklađivanju s novim zakonom od 01.03. kroz iznos mirovine koja će mu biti isplaćena u nedjelju 01.04. za mjesec ožujak u Poštanskoj banci. Dakle, mirovine su usklađene s novim zakonom kao i s redovitim polugodišnjim usklađivanjem. Čeka se samo transfer novca iz državne riznice. Ende, finito, the end.
 12. mirovine sjedaju, kako kod koje banke, već od 01.04..... nema stampeda, zašto bi bio....?
×