Jump to content

bebin

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. situacija je slijedeća: prodao sam automobil, a dogovor je bio da će se kupoprodajni ugovor sačiniti po isplati cjelokupnog iznosa koji je ugovoren. kupac nikad nije donio ostatak iznosa i ne javlja se. na koji način da odjavim vozilo, a nisam u posjedu prometne i pločica? ukoliko je moguće, izbjegao bih opciju da sam napišem ugovor i uz pomoć njega odjavim jer to onda kupcu daje mogućnost da automobil prenese u svoje vlasništvo bez da mi isplati ostatak novca (ako ne griješim)
  2. samo da u slučaju da ne uplatim kaparu do 1.9. dužan sam odmah vratiti nekretninu u posjed vlasniku
  3. tj. postoji li mogućnost da ću biti prisiljen realizirati kupoprodaju do kraja iako to ne mogu?
  4. pozdrav, imam problem te se unaprije zahvaljujem na konkretnim odgovorima. naime, prije godinu dana potpisao sam predugovor o kupnji stana. uselio sam u stan odmah, a u ugovoru je navedeno da plaćam mjesečni najam godinu dana te da 1.9. ove godine moram isplatiti kaparu u iznosu od 10.000€, te nakon 3 godine punu cijenu stana. navedeno je da ukoliko ne isplatim kaparu do isteka roka, ili po isplati kapare ne isplatim ostatak iznosa do isteka roka, dužan sam vratiti stan u posjed vlasniku. neću biti u mogućnosti isplatiti kaparu. dali me slijede nekakve pravne posljedice?
  5. još čekam obavijest. znači žalbu dostavljam osobno u MUP ili šaljem preporučeno na sud? na ovoj temi sam pročitao, obavezno prilažem žalbu u 2 primjerka? a dodatne dokumente, npr potvrda da nemam primanja i da sam redovni student, dosta po 1 primjerak?
  6. hvala puno drot13, mislim da ste mi pomogli jednom i na forum.hr oko drugog problema. mislim da sam na ovoj temi vidio zgodan detalj, zamoliti da me oslobode troškova postupka. je li i to potrebno napisati? onako u hodu, pošto se sve desilo neki dan, dobio sam par savjeta ali nitko nije bio sasvim upućen. čuo sam čak i da se žalba može pisati 3 puta, da se kazna svaki put umanji, to mi ne zvuči vjerodostojno, zna li netko? ili kada dobijem rješenje, napišem žalbu i jednostavno prihvatim njen ishod
  7. lijep pozdrav svima aktivnima na ovoj temi, imam nekoliko pitanja mladi sam vozač, nikad kažnjavan, napuhao 1.55. kazna 5000kn i zabrana upravljanja. prije svega me zanima hoću li morati ponovno na lječnički pregled? svakako planiram pisati prigovor obzirom da studiram u drugoj županiji, nemam primanja i nisam kažnjavan. na temelju toga mislio sam zatražiti smanjenje novčane kazne i zabrane, ali pošto mi je novčana kazna puno veći problem od zabranje upravljanja, dali da ipak naglasim upravo to i fokusiram prigovor prvenstveno na novčanu kaznu? edit: i hoću li biti pozvan na sud nakon pisanja žalbe ili će sud donijeti odluku sam?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija