Jump to content

Damdrozg

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. To je iz transkripta svjedočenja, znači točno tim riječima je u zapisniku. Nije mi jasno zašto trenutni sud nije to izdovjio. Sad okr. ima opciju iznositi obranu ili se braniti sutnjom. Ako iznosi obranu mora na temelju drugih dokaza priznati da je bio u kontaktu sa oštečenom osobom, a ako pak se brani šutnjom onda je gotovo sigurno osuđujuca presuda i moglo bi biti veoma opasno ako vrhovni sud ne izuzme taj dokaz. Ako padne taj dokaz onda padaju i svi ostali koje tužiteljstvo ima.
  2. Poštovani, evo imam pitanje u vezi jednog kaznenog postupka. Naime svjedok je u policijskoj stanici radio prepoznavanje tada osumjičenika, sada okrivljenog. Okrivljeni smatra da je prepoznavanje odrađeno na nezakonit način te je tražio od suda izdvajanje nezakonito pribavljenog dokaza koje je sud odbio. Okrivljenik nema pravo žalbe na postupak suda prije presude. Da objasnim zašto okrivljeni smatra da je dokaz ne zakonit. Svjedočenje dotičnog svjedoka na sudu: OKR: Tamo na policiji su vam pokazali neke osobe između kojih ste vi nekoga prepoznali. Recite mi prije tog prepoznavanja, da li su vam pokazivane kakve slike nekih osoba? SVJ: Da. Na policiji su mi pokazivali slike. OKR: Čije slike su vam pokazivali? Možete li se sjetiti? SVJ: Njegove slike su mi pokaziali. Ali ja ga nisam prepoznala, rekli su mi to je on, tu svira bubnjeve, tu je s curom. Na tim slikama je bil puno mršaviji. Molim vaše mišljenje o tome je li ovaj dokaz pribavljen na zakonit ili nezakonit način? Hoće li vrhovni sud ovaj dokaz izdvojiti iz spisa?
  3. Hvala na odgovoru, sto se knjige tice, jednom prilikom sam je vidio, samo prvi put, nije rijec o nikakvom organiziranom komadu, nego obicna knjiga za vodenje biljeski kakvu nosite sa sobom kad idete nekamo na sastanak. U tome je on samo na jednoj stranici, ako se ne varam zapisao moje prezime te ispod toga sto sam kupio( ali ne po serijskim brojevima nego laicki) i cijenu toga i onda je navodno ispod samo oduzimao uplate. Pitanje, Sto cini racun vjerodostojnom ispravom? Moram li se ja potpisat na njega? Po mom laickom razmisljanju on nemoze dokazat da je taj racun moj ako ga ja nisam potpisao. Sto znaci pojam " Ovjerovljena privatna isprava"? Hvala jos jedan put.
  4. Pozdrav, Molim vas sto hitniju i konkretniju pomoc. Naime prije otprilike 10 mjeseci sam kupio tehnicku robu od jednog obrtnika. Nas odnos se do sad temeljio na povjerenju i nisam imao nikakvih sumnji ili prigovora na njegov rad ni od kog tko je od njega nesto kupovao. Nasim usmenim dogovorom doticno sam kupio na rate od njega. Znaci nismo potpisali nikakav ugovor ili bilo sto. Na dan preuzimanje robe uplatio sam mu prvu ratu, dio kesom te jedan manji dio preko "mbanking"aplikacije posto nisam imao dovoljno kesa sa sobom. Svaki mjesec sam ja njemu donosio novac kao rate za robu i on je to navodno upisivao u neku svoju knjigu. Moram napomenuti da nije on uvijek bio prisutan da je ponekad novac uzela njegova supruga ili zaposlenik. Nikad nisam dobio nikakvu potvrdu ili racun o uplati. Ja sam njemu platio kompletan iznos. E sad dolazimo do problema, on meni nikad nije izdao racun za kupljenu robu. A ja kao naivna budala nisam nista ni razmisljao o tome jer sam vec prije kupovao od doticnog i nisam imao do sad nikakvih problema kao ni ostali moji poznanici. E sto se sad dogada, sad je on mene poceo telefonski zvat i prijetit mi ovrhom da mu kao jednu ratu nisam platio. Rate su bile u iznosu od 2000 kn. On nema nikakve moje osobne podatke osim imena i prezimena i odprilike zna gdje zivim pa moze naci i tocnu adresu. Nakon sto sam objasnio situaciju evo pitanja. Moze li on ikako dokazati da sam mu ja "duznik" te tako pokrenuti ovrhu? Mogu li se ja nekako obranit od toga? Recimo mozda bas tom uplatom na njegov racun prilikom preuzimanja koje sam spomenuo u prvom tekstu. Vrlo vjerojatno nije napravio racun tog dana, a posto je vec bila fiskalizacija pretpostavljam da nije mogao promjeniti vrijeme ni datum racuna. Napominjem da nisam nikakav strucnjak za to, ovo sto sam napisao vezano uz racun je cisto iz moje perspektive gledanja i na temelju nekih tekstova koje sam procitao. Zasto molim za hitnu pomoc? Pa eto, htio bih izbjeci ovrhu, crne liste i neznam sto sve. U banci uzivam dobar kredibilitet i nebih htio to izgubit, a isto tako nebih htio platit nekome vise nego treba, ako bude potrebno spreman sam vise novaca potrositi na odvjetnika i sud nego ovaj trazi od mene. Unaprijed zahvaljujem.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija