Jump to content

miro11

Korisnik
  • Broj objava

    13
  • registrirao se

Nedavni posjetitelji profila

334 pregleda profila
  1. miro11

    ODO

    Nema ništa ne piše samo da je odbačena radi nedostatka sumnje i potpis odvjetnika. Par redaka. Zanima me kome mogu podnijeti kaznenu prijavu pročitao sam negdje rok je osam dana. Dali istom odo ili sudu ili županijskom odvjetništvu.
  2. miro11

    ODO

    Dobio sam odgovor od ODO na žalost prijava je odbačena, zbog toga što nije utvrđena osnovna sumnja, ovdje se radi o tome što je godinama bilo zlostavljanje djece mene i sada je sve odbačeno. Što mi je sada činiti kako podnijeti privatno kaznenu prijavu i na koji način. Ne želim da djeca ostaju šokirana i da se osjećaju zbog toga kao lažovi i sam ne želim da se tako osjećam i zbog učinjene nepravde i svega prema djeci.
  3. poštovani! stan sam dobio na korištenje i rješenje 2009 godine, sin i ja živimo u tom stanu. sada bih ga otkupio a još nisam razveden od supruge iako ona već ima izvanbračnu zajednicu i dijete s novim čovjekom. ne živimo godinama zajedno a zadnju nemamo ni kontakta. ako otkupim stan dali ona ima pravo na dio stana ili ne. ona i nije upisana u rješenju o stanu. i dali mirne duše mogu kupiti stan da svom sinu ostavim u nasljedstvo.hvala na odgovorima.
  4. miro11

    ODO

    Poštovani! Razumio sam što ste rekli, kaznena prijava nije podnesena samo je cjelokupnu dokumentaciju policija proslijedila poslije saslušanja djece mene i optužene u ODO. Pretpostavljam da pošto je sama situacija složena, policija je sve stavila državnom odvjetništvu da ono razmotri dali ima osnove, mada je bila podnijeta prekršajna prijava ali pošto su uvidjeli da ima elemenata kaznenog djela to su onda poslali odvjetništvu. Hvala Vam
  5. miro11

    ODO

    Poštovani! Prijavio sam još uvijek suprugu iako smo formalno samo na papiru kako se kaže i ne živimo zajedno za nasilje u obitelji, nad djecom. Nad mojim sinom i to višegodišnje za koje nisam znao,a prijetila je ako kaže da će ostati sami,a za njenim sinom iz prve izvanbračne zajednice sam isto prijavio policiji. Izvid je trajao nekih dva mjeseca i policija je to proslijedila u općinsko državno odvjetništvo. Nad nasiljem nada mnom je dobila 6 mjeseci uvjetne kazne. Što je meni sada činiti,koliko treba državnom odvjetniku da zaprimi ili odbije prijavu. Dali moram ići u odvjetništvo ili ću dobiti poziv i dali ću kao skrbnik dobiti očitovanje državnog odvjetnika. U svakom slučaju postoji kazneno djelo ili je ona to radila kako sam ja dao izjavu i sin ili smo lažno prijavili kazneno djelo. Ona je nasilnik i prvostupanjskom presudom na prekršajnom sudu je dobila presudu. Jeli ulazi s tim ako postoji registar nasilnika i kada joj se briše iz evidencije. Ove informacije su mi potrebne radi svega što nas čeka i borba s jednom institucijom koja samo pije kave i određuju tuđe živote a o njima ću Vam postaviti u drugom postu. Hvala na odgovoru!
  6. Na žalost nije moguće, možda preko posrednika jedino, vidjeti ćemo što će biti. Ja sam za lakši način i radi bolje djeteta. Hvala Vam!
  7. Hvala Vam na odgovoru. Mislim da me neće navesti kao oca siguran sam u to, jedino ako u matičnom uredu to ne naprave pošto smo još u formalnom braku, očito neće proći jednostavno na žalost. Što se mene tiče nikakvih problema nema u vezi toga, ja znam da nisam otac i to bih volio ako postoji način da uputim pismeno ali ne znam gdje i kome. Ako ništa onda na sud. Hvala još jednom.
  8. Molim Vas odgovor. Još uvijek po zakonu supruga, iako ne živimo zajedno više od tri godine, živi u izvanbračnoj zajednici s drugim čovjekom i uskoro treba roditi. Po zakonu vidim da ću ja biti upisan kao otac. Mi nemamo nikakvu komunikaciju i bez obzira kako izgledalo kruto, ja kod matičara nemogu otići niti potpisati kao otac. U sudskoj presudi koju posjedujem ona sama navodi da je taj čovjek otac još ne rođenog djeteta. Kako i na koji način i što da uradim da osporim očinstvo i da to nevino dijete ima oca i majku. I ako možete mi reci cca koliko ta procedura košta i koliko traje. I koji je moj rok za osporavanje očinstva. Ma žalost znam da oni to neće uraditi zbog meni poznatih razloga što je najveća tragedija u svemu tome, ni luk jeo niti mirisao kako kažu naši stari. Hvala na odgovoru!
  9. molim vas jel mi možete dati primjer kako napraviti tužbu, jer obično sam takve sreće da i pored svega na kraju ja cu morati njima platiti. onaj tko je bio u mojoj situaciji razumije koliko je teško i raditi, odgajati dijecu i sve vrijeme na ovom svijetu nije dovoljno za sve obaveze. hvala vam na brzim odgovorima
  10. naravno i visina alimentacije i do kad se mora uplatiti
  11. molim vas savijet i pomoć. po riješenju općinskog suda meni su dodjeljena djeca maloljetna i bivša supruga nije platila ni jednu alimentaciju. pustio sam nisam htio radi djece da tjeram ali sad je prevršilo. radi se o 2000 kuna mjesecno. zanima me jel mogu tužiti i tražiti ovrhu ili postoji nekakva zastara. starije dijete je sad punoljetno a mladje ima 12 godina. sto mi predlažete i kako to napraviti. za ovjetnika nemam novaca. ona se zalila na presudu i visin alimentacije ali je sud odbio žalbu.hvala vam unaprijed
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija