Jump to content

sportbilly

Korisnik
  • Broj objava

    29
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Postignuća

  1. Nisi mulac koji je iznajmio stan firmi legalno jer si na taj način možeš ostvariri povrat poreza u godišnjoj poreznooj prijavi. Obično se u ugovorima o najmu (ili zakupu) ugovara posebno iznos najamnine (zakupnine) a posebno se definira tko plaća režijske troškove i u kojem iznosu. Pretpostavljam da iz Vašeg ugovora to nije jasno vidljivo pa je tako porezna uprava uzela cjelokupni iznos kao osnovicu za obračun poreza. Trebali ste u ugovoru jasno istaknuti koji iznos se odnosi na najan (zakup) a koji na režijske troškove.
  2. Ugovor o zakupu poljoprivrednog zemljišta. O trajanju zakupa stranke se dogovaraju.
  3. Što se tiče banaka i njhovog poslovanja moj savjet Vam je da uvijek budete oprezni. Koliko sam ja shvatio, Vama će banka staviti hipoteku odmah na cijelu nekretninu, a naknadno, aneksom ugovora, prebaciti hipoteku na etažirani dio. Svakako to regulirajte ugovorom i neka to jasno stoji. Ukoliko oni to "neće", a iz vlastitog iskustva znam da su vrlo maštoviti u smišljanju raznoraznih izgovora, tražite barem pismo namjere od Vaše banke da će to napraviti, a samim ugovorom definirajta barem pismo namjere sastavnim dijelom ugovora.
  4. Stari, obavezno odi to podići u poštu. Ukoliko to ne podigneš, poštar može napisati da si odbio primitak (druga je stvar da te nije našao) tako da sud to može objaviti na oglasnoj ploči i može postavti pravomoćno a da toga nisi ni svjestan. Kada podigneš javi nam točno što si podigao i o čemu se radi pa ćemo ti smisliti nešto ili se javi privatnom porukom. pozdrav
  5. Brate, čekaj, brate... Ti bi poslao pisanu obranu 26.5. i očekuješ presudu 9. lipnja? Mnogi od nas su sretni kada presuda ne dođe godinama... Polako, kud žuriš...
  6. Borro, imate li Vi IKAKAV dokaz da ste Vi svojoj bivšoj djevojci posudili pare? Pretpostavljam po Vašem pitanju da ste Vi dignuli keš i njoj dali u ruke, a niste izvršili transkaciju na račun. Također pretpostavljam da nemate nikakav pisani trag pozajmice. Bilo bi dobro ako imate barem jednog uvjerljivog svjedoka koji može posvjedočiti da ste vi njoj posudili te novce. Također možete tvrditi, ukoliko je ona u to vrijeme bila u lošim materijalnim prilikama, da bez posudbe ne bi mogla platiti studij, a imate uplatnice kojima je ona platila studij. Dakle, tu se može nazrijeti veza, pogotovo između svote koju ste Vi njoj dali i koju je ona uplatila. U svakom slučaju možete podići tužbu za povrat pozajmice, tj. za isplatu i probajte naći što više dokaza koju upućuju na to da ste Vi njoj posudili novac.
  7. Po mom mišljenju ovaj ugovor je ništavan jer je sklopljen protivno odredbi Zakona o najmu stanova. Naime, u tom zakonu se jasno kaže u čl. 5. da se ugovor o najmu sklapa s jednom osobom, a iznimno sa oba bračna druga, dok se u čl. 6. navodi da ugovor o najmu stana sadrži podatke o osobama koje će se zajedno s najmoprimcem koristiti stanom. Dakle, ugovor je trebao biti sklopljen između najmodavca i jedne osobe (jednog od cimera). Odnosi između tog cimera (najmoprimca) i ostalih cimera se rješavaju između njih samim, mislim financijski. Dakle, kako nije postupljeno po izričitoj odredbi članka 5. i 6. Zakona o najmu stanova koji kažu koje klauzule osobito sadrži ugovor o najmu stana, moje mišljenje je da je taj Vaš ugovor ništavan jer ne sadrži nužne sastojke koje treba imati po odredbama Zakona. Nadam se da sam pomogao i da sam u pravu. Pozdrav
  8. Nema šanse da povećaju SAMO TEBI pričuvu, mogu jednako svima većinom svih stanara/suvlasnika.
  9. meni je najjače kad me na sudu pitaju jesam li, gdje i kad služio vojsku... valjda nema veće gluposti od toga pitanja, uopće ne vidim svrhu.... slažem se i po pitanju nacionalnosti, zašto se to uopće pita, druga stvar je državljanstvo, ali zašto se pita nacionalnost?
  10. http://www.legalis.hr/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=503319983&forum=29
  11. Koliko sam ja shvatio dotični je zakupodavac, ali možda i nisam u pravu.... pa neka nam kaže...
  12. Ništa. Još ukoliko si ispitivan bez prisutnosti branitelja, takav zapisnik sud ne uzima kao valjani dokaz, sve iako si ga potpisao.
  13. "cuo sam nesto da sud salje rjesenja i nakon isteka roka ali stave datum da je "kao" rjesenje od unatrag par mjeseci. jel to istina ili se to samo prica?" Da, to rade, ali to nema veze jer se rokovi računaju od dostave do dostave, znači ako npr zastara nastupa 1.5., a oni npr 15.5. sastave rješenje koja antidatiraju sa npr 15.4., tebi ga mogu uručiti najranije 16.5. i opet ti je nastupila zastara, a oni se ne mogu vaditi da ti rješenje nije bilo moguće uručiti jer si ga primio i nemju niti jednu potvrdu da je dostava bila pokušana prije zastarnog roka, tj. 1.5.
  14. Prijatelju dragi, prvo, na tebe se primjenjuje u potpunosti stari zakon i nemaš nikakve veze sa novim zakonom. Definitivno. drugo, ukoliko su oni zaprimili tvoju žalbu, predmet je na VPS, a obzirom da je prošlo dvije godine od počinjenja perkršaja (apsolutna zastara) tvoj predmet je zastario pa nemaš beda. treće, u slučaju da je presuda postala pravomoćna 13.4. 2006. opet ti je nastupila apsolutna zastara (ovaj put zastara izvršenja kazni) i opet nemaš nikakvog beda jer je prošlo dvije godine od pravomoćnosti presude. četvrto, slobodno se odšetaj do prvostupanjskog suda i vidi gdje se nalazi predmet. peto, ukoliko dobiješ nekakvu presudu po kojoj se proglašavaš krivim opet se žali na zastaru jer sud ne pazi na zastaru ex officio. šesto, nikad, ama baš nikad ne "komuniciraj" sa sudom "običnom" poštom već preporučenom. poz
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija