Jump to content

Samsuilun

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav! Zanima me sljedeće: je li moguće nakon davanja izjave o suglasnosti da jedan roditelj koristi čitav roditeljski dopust, naknadno mijenjati tu izjavu? Napominjem da nije stupila na snagu nijedna okolnost iz čl. 18 Zakona o rodiljnim i roditeljskim potporama. Dakle, mogu li se roditelji naknadno, a prije isteka 4 mjeseca roditeljskog dopusta kojega je koristio jedan roditelj, novom izjavom sporazumjeti da ostala 4 mjeseca roditeljski dopust koristi drugi roditelj? Ako ima dodatnih pitanja, slobodno ih postavite. Unaprijed zahvaljujem na odgovoru.
  2. U slučaju tužbe za razvod braka, ako tuženica ne želi da brak prestane, postoji li neki mehanizam kojim bi mogla osporiti tužbu za razvod? Malodobne djece nemaju, a bračna stečevina je zanemariva.
  3. Pozdrav! Moj je otac odlučio živjeti odvojeno od svoje supruge (moje majke), jer je radeći u inozemstvu upoznao drugu ženu i sada je već neko vrijeme s njom. Moja je majka umirovljenica, otac još nije, ali njezina mirovina nije dovoljna za osnovnu egzistenciju. Zanima me ima li ona pravo tražiti uzdržavanje od njega, odnosno može li se do toga doći bez pokretanja brakorazvodne parnice? Unaprijed zahvaljujem.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija