Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

scarwin

Korisnik
 • Broj objava

  13
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Prodaja-darovanje suvlasnikog dijela

  Dečki hvala na odgovorima. Ako može još jedno pitanje. Je li moguća gradnja nekretnine na takvoj parceli (na kojoj budem suvlasnik)? Ili su potrebni još neki koraci?
 2. Prodaja-darovanje suvlasnikog dijela

  Zahvaljujem na brzom odgovoru. Dakle samo u ugovoru navesti tih 9/32 i to je to?
 3. Poštovani, Može li mi vlasnik prepisati (kupoprodajnim ili darovnim ugovorom) i na koji način svoj dio vlasništva nad određenom nekretninom ako nije vlasnik 1/1 nego u ovom slučaju 9/32? Ili treba radit parcelizaciju prije prodaje?
 4. Nasljeđivanje duga

  Nisu mi rekli ništa šta nisam očekivao. Al bez obzira na to ne bi volio da mene (ili nekog drugog u obitelji) iznenadi neka ovrha, pa makar bila pravno neutemeljena. Bankarica spominje taj dječji dio, pa da će se banka uknjižit na svaki dio toga bla bla. Uglavnom lagane prijetnje. Ali do toga neće doći ako im uplatim kompletno dugovanje.
 5. Nasljeđivanje duga

  Danas mi na banci govore da će se dug morat podmirit jer se stric nije odreka dječjeg dijela imovine od još uvijek živuće majke.
 6. Nasljeđivanje duga

  Evo da ne otvaram novu temu. Nedavno mi je preminuo stric. Od imovine nije imao ništa, ni nekretnine ni pokretnine. Živio je na istoj adresi kao i ja. Znači nikakvo nasljedstvo nije ostavio. Osim duga, nekih 50ak tisuća kuna, kredita i minusa po tekućem računu. Kako sad idu stvari s tim dugom, tko to nasljeđuje, treba li se to uopće podmirivati?
×