Jump to content

mrn

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je mrn objavio

  1. Poštovani, Da li znate na koji način trebaju biti ovjerene mjesečne isplatne liste kako bi se mogla izvršiti ovrha u slučaju neisplate plaće? Na nekoliko njih stoji samo potpis crnom tintom, a na drugima žig. Također, da li postoji nekakva zastara? Drugim riječima, poslodavac mi već više od godinu dana ne isplaćuje redovnu plaću, dakle početak je bio neovisan o COVID situaciji, ako to ima uopće ikakve veze. Unaprijed hvala!
  2. Poštovani, sklopila sam Ugovor s Iskonom 4.11.2020 godine. Prije isteka roka od 30 dana, otišla sam u njihovu poslovnicu gdje su me obavijestili da imam pravo na nekakvu "žalbu" i odštetu ukoliko se internet ne uvede unutar 30 dana. Prije dva dana, znaci 11.12.2020 (istek roka od 30 dana) došli su tehničari i postavili internet. Nisam znala da li se to treba prijaviti prije ili nakon, pa sad čitam njihove uvjete, te me zanima da li još uvijek imam pravo na žalbu makar je internet uveden. Ukoliko imam što mi je činiti? Opći uvjeti korištenja Iskon Interneta - Iskon Unaprijed hvala!
  3. Poštovanje, namjeravam se baviti izradom igrice za djecu od 6 do 18 godina. Igrica bi bila globalnog karaktera. S obzirom na odredene pravne regulacije o zaštiti podataka za djecu diljem svijeta (npr. COPPA za podrucje USA, GDPR-K za podrucje EUa) zanima me rješavanje određenih zadataka kao što je npr. registracija, te koje su "best practices", a dale bi se primjeniti za cijeli svijet. Molim ako me možete detaljnije uputiti u samu proceduru, odnosno u kojem smjeru trebam početi istraživati. Da li postoje određene pravne osobe koje se bave ovom tematikom u Hrvatskoj? Hvala!
  4. Poštovani, Da li mi netko moze objasniti kako funkcionira oprezivanje u Kanadi, provincija Manitoba, ispod 183 dana rada (odrađivanje staža). Rečeno mi je da se plaća nesto niza stopa poreza ukoliko se radi ispod 183 dana, no medutim to ukljucuje i samo boravište u Kanadi. Dakle trebala bih unutar 183 dana otici iz Kanade. Zivim u Hrvatskoj. Vidim da postoji i Ugovor o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja izmedu Hr i Kanade (hr. http://www.porezna-uprava.hr/hr_propisi/_layouts/in2.vuk.sp.propisi.intranet/propisi.aspx#id=pro1427, en. http://www.collectionscanada.gc.ca/webarchives/20071126044748/http://www.fin.gc.ca/news97/data/97-119_1e.html). Hvala
  5. Pozdrav, Saljem u prilogu neke od EU Institucija, mozda ce nekom biti od koristi! Lp! Europske institucije 3.docx Europske institucije.docx Europske institucije 2.docx
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija