Jump to content

Hrlee

Korisnik
 • Broj objava

  62
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Rad u dvije firme

  Došlo je do malog obrata situacije. Možda se neću odmah zaposliti. Zanima me ako me poslodavac kod kojeg radim subote, prijavi na par sati (neki minimum ), a ja se tek kasnije ( u roku tjedan, mjesec,dva ) zaposlim u ovoj drugoj firmi na puno radno vrijeme, hoću li to moći ili će mi opet trebati nećija suglasnost? Je li tu prolazi ono " Čl. 101. st. 4. ZOR: Ako je u vrijeme zasnivanja radnog odnosa poslodavac znao da se radnik bavi obavljanjem određenih poslova, a nije od njega zahtijevao da se prestane time baviti, smatra se da je radniku dao odobrenje za bavljenje takvim poslovima.
 2. Rad u dvije firme

  Dakle onda me drugi poslodavac samo prijavi na do max. 8 sati tjedno i to je to? (Ali možda jednostavno i dobijem tu suglasnost iako nemam nikakvu konkretnu informaciju, tek ću ići na razgovor za posao za mjesec dana, ali u neslužbenom razgovoru o zapošljavanju samo rekao da radim u drugoj firmi i da bih htio nastaviti tamo raditi kad se zaposlim. ( trenutno sam na studentski ugovor u obje firme )
 3. Rad u dvije firme

  Nisam još sklopio ugovor niti sa jednim poslodavcem. Tek planiram kroz cca. dva mjeseca pa želim unaprijed imati pravu informaciju
 4. Rad u dvije firme

  U redu, hvala Vam na odgovoru. Samo imam još jedno pitanje. Daje li poslodavac suglasnost u samom ugovoru o radu ( te je sastavni dio ugovora ) ili se suglasnost daje naknadno kao zaseban dokument/ugovor? Ukoliko se daje naknadno, kako se osigurati ako mi poslodavac obeča dati suglasnost, da stvarno i da suglasnost? ( da se ne bi nakon potpisa ugovora poslodavac predomislio )
 5. Pozdrav, planiram se zaposliti u jednoj firmi na puno radno vrijeme (pon-sub) te također želim raditi u još jednoj firmi (samo subote navečer) [ rad u prvoj firmi je od ponedjeljka do petka te subotom do 15h, a u drugoj počinjem subotom u 18h ] Dakle rad u drugoj firmi ne bi utjecao na rad u firmi u kojoj bih bio prijavljen na puno radno vrijeme. Kako da me druga firma prijavi? Čitao sam zakon o radu te sam našao informaciju da mi prva firma mora dati suglasnost za rad u drugoj firmi. Je li moguća samo takva prijava ( na nekoliko sati u drugoj firmi ) ili je moguće i raditi na npr. ugovor o djelu ili slično? Te ukoliko mi prva firma ne da suglasnost, kako mogu raditi u drugoj firmi, ili ne onda ne bih mogao?
 6. Zarada preko interneta i porez

  Ukoliko ces dobiveni novac odmah i potrositi, bez povlacenja na karticu tada ne krsis nikakav zakon, porezna u to nema uvid
 7. Zanima me ulaze li obiteljska mirovina i pomoć grada zagreba umirovljenicima u prvi prag od 15000 za poreznu olakšicu roditelju Bio sam na poreznoj kartici majke do 31.8. Gleda li se onda tih 15000 do tog datuma ili od tog datuma, ili za cijelu godinu? Koliko iznosi povrat poreza koji će majka morati platiti ukoliko pređem taj prag, o čemu ovisi visina iznosa? Gledam li za taj prag bruto ili neto iznos svoje studentske ''plaće''?
 8. Školarina

  Mislim na prava vezana uz studentski rad. Za studentski servis
 9. Školarina

  Ja ne znam odgovor na tvoje pitanje, ali mene nesto zanima. (Sigurno ce se naci netko drugi tko zna odgovor) Može samo jedno pitanje, vezano uz tvoj post? Jesi li za vrijeme mirovanja studija imala prava redovnog studenta?
×