Jump to content

morski-vuk

Korisnik
 • Broj objava

  36
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Postovani, dali je radnicko vijece ima ikakvu ulogu u redovnom izboru predstojnika nekog zavoda (pogotovo ako postoji vise prijavljenih kandidata).. hvala
 2. mobbing i diskriminacija

  Sto ako se klevetanje i pricanje okolo dogadja "tajno"..tj u privatnim rqzgovorima i prijavama za koje ja sluzbeno neznam (ali sam nesluzbeno saznao).. dali tu ima elemenata diskrimjnacije,klevetanja napada na dostojanstvo zaposlenika. ... Takodjer,ako se nikoga ne ispitujw(iako je po zakonu potrebno odraditi kolokvij) dali je diksriminacija ako se vecini samo potpise a ja moram na kolokvij?
 3. mobbing i diskriminacija

  A nebi li to spadalo pod napad na ugled ako se na razne ustanove tj razna vrhovna mjesta salje dopis u kojem se degradira moja strucnost i znanje te se trazi ponistenje izbora (iako je izbor potpuno zadovoljava sva pravila). Buduci ti postupci nisu polucili rezultate sada se na sva mjesta mene diskreditira (i sve navedeno da ne ponavljam).. Neznam na koju osnovu bi bila diskriminacija-cjerojatno po tipu "nisisedovoljnouvukaonitisvidiosefu"..
 4. Postovani, dali navedeni postupci spadaju pod mobbing i diskriminaciju. Radi se o kumulativnom radnom odnosu u bolnici i fakultetu. U više navrata se događaju događaji gdje dolazi do kočenja napredovanja. Također konstantno se provodi mišljenje o neradu i nestručnosti. Npr: zaustavljen je moj (već riješen) izbor za suradnika na izbornom predmetu (objašnjenje je da postoje bolji), "slučajno" nisam predavač na postdiplomskom, "slučajno" nisu upisivani moji odradeni sati, na natječaju za redovno napredovanje je izabran kandidat koji nije imao sve propisane uvjete sto meni uvjetuje prestanak ugovora na fakultetu. Raspisuje se drugi natječaj na kojem sam jedini kanidadat i izabran sam u napredovanje (zadovoljeni su svi propisani uvjeti za napredovanje(, no nakon toga slijedi protivljenje direktnog sefa na vise nadleznih mjesta. Problem je sto je protivljenje radjeno pisanim putem i ja SLUZBENO neznam za to, samo znam da se u tom protivljenju jasno degradira moja stručnost. Nadalje, nakon tog izbora u sklopu usavršavanja slijedi ispunjavanje "subspecijalističke knjizice". Po zakonu nakon odradjenog određenog staza slijedi kolokvij i potpis u knjizicu, no do sada je REDOVITA praksa bila da se samo dobije potpis kako bi se pristupilo sluzbenom ispitu. Sada se mene salje na ispitivanje i kolokvij (do sada su sve kolege redovito samo dobili potpis). Nadalje, prema kolektivnom ugovoru, na poslu koji radim bi trebao imati neke posebne dodatke za koje sam trazio sindikat ocitovanje dali imam pravo na to. U sklopu ocitovanja je trazeno ocitovanje sefa koji me u svom ocitovanju opet stručno degradira i jasno podcjenjuje te navodi da sam neradnik (takodjer sluzbeno ja nemam uvid u ocitovanje). Kako se zastititi od svih navedenih postupaka te dali ovdje ima jasnih elemenata mobbinga??? hvala na pomoci
 5. popravak kuce u suvlasnistvu-placanje

  dodatak... sto bi znacilo iskljucenje iz suvlasnistva u ovom slučaju? Dali ja to imam pravo zatraziti buduci da nezele sudjelovati u odrzavanju?? i sto bi to znacilo tocno za mene u ovom slucaju ako je to uopce moguce??
 6. Postovani, radi se o kuci u kojoj zivim ja (vlasnik 60%) te susjed u prizemlju (vlasnik 40%). radi dotrajalosti krova i krovne konstrukcije (trule grede) oducili smo se na zamjenu krova (pri tome je prokisnjavalo u moj stan) Kako je tavan moj napravio sam prema zakonu nadozid od 60cm te 4 krovne kucice. (sve legalno, uz odobreni glavni projekt itd). Takodjer smo se dogovorili napraviti i fasadu. Usmenim dogovorm je dogovor bio da cu ja platiti sve promjene a da ostatak dijelimo prema vlasnistvu. (ja sam na sebe uzeo sve troskove nadozida i izgradnje krovnih kucica). Arhitekt je napravio krovnu konstrukciju od celika (do sada je bila drvena). glavni projekt su vidjeli prije gradnje i nisu imali primjedbi. Sada susjedi ne zele sudjelovati u nizu stavki iz troskovnika- ne zele platiti fasadu u omjeru 40-60% nego dodatno zele odbiti gletanje mojih terasa, ne zele uopce platiti izradu krovne konstrukcije jer je napravljena od celika "radi toga da ja imam vise prostora u tavanu). Takodjer ne zele sudjelovati u izradi glavnog projekta "jer sam ja radio krovne kucice te se zato izradivao glavni projekt, jer da se nisu radile krovne kucice nebi trebalo niti glavnog projekta". takodjer sada odjednom tvrde da su oni duzni sudjelovati samo u popravcima gdje je curilo tako da konstantno smanjuju tocke u troskovniku do vec apsurdno malog udjela. Ja sam pristao sto se tice celicne konstrukijce da ja platim 75% a oni 25% no sada ni to nezele. kako je pravedno, te kako natjerati susjede da prema pravednom i zakonskom nacinu sudjeluju u troskovima?
 7. izmjena krova

  Postovani, moram renovirati krov jer prokisnjava. Kuca je iz 1950, i prije 5 godina je radeno preuredenje stana te su tada svi papiri sredeni. Sada bi tijekom potpune zamjene krova (krov na 4 vode, tavan, bez nadozida) malo promjenio izgled krova tako da bi jedan dio krova samo pretvorio u terasu-tj odrezao bi dio krova. Dali za takav zahvat treba traziti sve dozvole ili se to moze samo napraviti. (pitanje je vise kako je to kod nas u praksi??). Koliko sam shvatio za nadozid do 90cm svejedno treba traziti sve dozvole?
×