Jump to content

morski-vuk

Korisnik
 • Broj objava

  32
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. popravak kuce u suvlasnistvu-placanje

  dodatak... sto bi znacilo iskljucenje iz suvlasnistva u ovom slučaju? Dali ja to imam pravo zatraziti buduci da nezele sudjelovati u odrzavanju?? i sto bi to znacilo tocno za mene u ovom slucaju ako je to uopce moguce??
 2. Postovani, radi se o kuci u kojoj zivim ja (vlasnik 60%) te susjed u prizemlju (vlasnik 40%). radi dotrajalosti krova i krovne konstrukcije (trule grede) oducili smo se na zamjenu krova (pri tome je prokisnjavalo u moj stan) Kako je tavan moj napravio sam prema zakonu nadozid od 60cm te 4 krovne kucice. (sve legalno, uz odobreni glavni projekt itd). Takodjer smo se dogovorili napraviti i fasadu. Usmenim dogovorm je dogovor bio da cu ja platiti sve promjene a da ostatak dijelimo prema vlasnistvu. (ja sam na sebe uzeo sve troskove nadozida i izgradnje krovnih kucica). Arhitekt je napravio krovnu konstrukciju od celika (do sada je bila drvena). glavni projekt su vidjeli prije gradnje i nisu imali primjedbi. Sada susjedi ne zele sudjelovati u nizu stavki iz troskovnika- ne zele platiti fasadu u omjeru 40-60% nego dodatno zele odbiti gletanje mojih terasa, ne zele uopce platiti izradu krovne konstrukcije jer je napravljena od celika "radi toga da ja imam vise prostora u tavanu). Takodjer ne zele sudjelovati u izradi glavnog projekta "jer sam ja radio krovne kucice te se zato izradivao glavni projekt, jer da se nisu radile krovne kucice nebi trebalo niti glavnog projekta". takodjer sada odjednom tvrde da su oni duzni sudjelovati samo u popravcima gdje je curilo tako da konstantno smanjuju tocke u troskovniku do vec apsurdno malog udjela. Ja sam pristao sto se tice celicne konstrukijce da ja platim 75% a oni 25% no sada ni to nezele. kako je pravedno, te kako natjerati susjede da prema pravednom i zakonskom nacinu sudjeluju u troskovima?
 3. izmjena krova

  Postovani, moram renovirati krov jer prokisnjava. Kuca je iz 1950, i prije 5 godina je radeno preuredenje stana te su tada svi papiri sredeni. Sada bi tijekom potpune zamjene krova (krov na 4 vode, tavan, bez nadozida) malo promjenio izgled krova tako da bi jedan dio krova samo pretvorio u terasu-tj odrezao bi dio krova. Dali za takav zahvat treba traziti sve dozvole ili se to moze samo napraviti. (pitanje je vise kako je to kod nas u praksi??). Koliko sam shvatio za nadozid do 90cm svejedno treba traziti sve dozvole?
×