Jump to content

morski-vuk

Korisnik
  • Broj objava

    37
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Postovani, koliko dugo moze netko obnasati duznost VD procelnika zavoda? Dali postoji neki zakonski rok kada je potrebno raspisati natjecaj? Dali netko moze naci točne uvjete za pročelnika zavoda (15kreveta) u bolnici.. NAvodno se razlikuje izraz klinički zavod od zavoda... Drugo pitanje je ukoliko nema pročelnika zavoda (npr godišnj odmor), dali postoji neki zakon koji određuje tko ga mijenja?
  2. Postovani, dali je radnicko vijece ima ikakvu ulogu u redovnom izboru predstojnika nekog zavoda (pogotovo ako postoji vise prijavljenih kandidata).. hvala
  3. Sto ako se klevetanje i pricanje okolo dogadja "tajno"..tj u privatnim rqzgovorima i prijavama za koje ja sluzbeno neznam (ali sam nesluzbeno saznao).. dali tu ima elemenata diskrimjnacije,klevetanja napada na dostojanstvo zaposlenika. ... Takodjer,ako se nikoga ne ispitujw(iako je po zakonu potrebno odraditi kolokvij) dali je diksriminacija ako se vecini samo potpise a ja moram na kolokvij?
  4. A nebi li to spadalo pod napad na ugled ako se na razne ustanove tj razna vrhovna mjesta salje dopis u kojem se degradira moja strucnost i znanje te se trazi ponistenje izbora (iako je izbor potpuno zadovoljava sva pravila). Buduci ti postupci nisu polucili rezultate sada se na sva mjesta mene diskreditira (i sve navedeno da ne ponavljam).. Neznam na koju osnovu bi bila diskriminacija-cjerojatno po tipu "nisisedovoljnouvukaonitisvidiosefu"..
  5. Postovani, dali navedeni postupci spadaju pod mobbing i diskriminaciju. Radi se o kumulativnom radnom odnosu u bolnici i fakultetu. U više navrata se događaju događaji gdje dolazi do kočenja napredovanja. Također konstantno se provodi mišljenje o neradu i nestručnosti. Npr: zaustavljen je moj (već riješen) izbor za suradnika na izbornom predmetu (objašnjenje je da postoje bolji), "slučajno" nisam predavač na postdiplomskom, "slučajno" nisu upisivani moji odradeni sati, na natječaju za redovno napredovanje je izabran kandidat koji nije imao sve propisane uvjete sto meni uvjetuje prestanak ugovora na fakultetu. Raspisuje se drugi natječaj na kojem sam jedini kanidadat i izabran sam u napredovanje (zadovoljeni su svi propisani uvjeti za napredovanje(, no nakon toga slijedi protivljenje direktnog sefa na vise nadleznih mjesta. Problem je sto je protivljenje radjeno pisanim putem i ja SLUZBENO neznam za to, samo znam da se u tom protivljenju jasno degradira moja stručnost. Nadalje, nakon tog izbora u sklopu usavršavanja slijedi ispunjavanje "subspecijalističke knjizice". Po zakonu nakon odradjenog određenog staza slijedi kolokvij i potpis u knjizicu, no do sada je REDOVITA praksa bila da se samo dobije potpis kako bi se pristupilo sluzbenom ispitu. Sada se mene salje na ispitivanje i kolokvij (do sada su sve kolege redovito samo dobili potpis). Nadalje, prema kolektivnom ugovoru, na poslu koji radim bi trebao imati neke posebne dodatke za koje sam trazio sindikat ocitovanje dali imam pravo na to. U sklopu ocitovanja je trazeno ocitovanje sefa koji me u svom ocitovanju opet stručno degradira i jasno podcjenjuje te navodi da sam neradnik (takodjer sluzbeno ja nemam uvid u ocitovanje). Kako se zastititi od svih navedenih postupaka te dali ovdje ima jasnih elemenata mobbinga??? hvala na pomoci
  6. dodatak... sto bi znacilo iskljucenje iz suvlasnistva u ovom slučaju? Dali ja to imam pravo zatraziti buduci da nezele sudjelovati u odrzavanju?? i sto bi to znacilo tocno za mene u ovom slucaju ako je to uopce moguce??
  7. Postovani, radi se o kuci u kojoj zivim ja (vlasnik 60%) te susjed u prizemlju (vlasnik 40%). radi dotrajalosti krova i krovne konstrukcije (trule grede) oducili smo se na zamjenu krova (pri tome je prokisnjavalo u moj stan) Kako je tavan moj napravio sam prema zakonu nadozid od 60cm te 4 krovne kucice. (sve legalno, uz odobreni glavni projekt itd). Takodjer smo se dogovorili napraviti i fasadu. Usmenim dogovorm je dogovor bio da cu ja platiti sve promjene a da ostatak dijelimo prema vlasnistvu. (ja sam na sebe uzeo sve troskove nadozida i izgradnje krovnih kucica). Arhitekt je napravio krovnu konstrukciju od celika (do sada je bila drvena). glavni projekt su vidjeli prije gradnje i nisu imali primjedbi. Sada susjedi ne zele sudjelovati u nizu stavki iz troskovnika- ne zele platiti fasadu u omjeru 40-60% nego dodatno zele odbiti gletanje mojih terasa, ne zele uopce platiti izradu krovne konstrukcije jer je napravljena od celika "radi toga da ja imam vise prostora u tavanu). Takodjer ne zele sudjelovati u izradi glavnog projekta "jer sam ja radio krovne kucice te se zato izradivao glavni projekt, jer da se nisu radile krovne kucice nebi trebalo niti glavnog projekta". takodjer sada odjednom tvrde da su oni duzni sudjelovati samo u popravcima gdje je curilo tako da konstantno smanjuju tocke u troskovniku do vec apsurdno malog udjela. Ja sam pristao sto se tice celicne konstrukijce da ja platim 75% a oni 25% no sada ni to nezele. kako je pravedno, te kako natjerati susjede da prema pravednom i zakonskom nacinu sudjeluju u troskovima?
  8. pa istu bi radio...mozda jedino ako mi je jeftinije nebi izljevao betonsku deku kao krov nego bi napravio obicni lagani krov (drvena konstrukcija sa crijepom.. Pa pretpostavljam ako nema ni prikljucka ni vode ne kanalizacije nego samo struja, nemoze se gvoriti o stambenom objektu. Plan bi bio da je to garaza, no u kojoj je i spremiste, i koristila bi se ponekad kao ljetna vrtna kucica (izvadi se auto i slozi kao sobica...
  9. Postovani, imam legalnu garazu, s urednim papirima, no koja je u podosta losem stanju. Procjena je da bi me sanacije te garaze dosla jednako kao i da je srusim i napravim novu. Ako bi radio garazu potpuno jednakih dimenzija, dali je potrebna dozvola za to? Pretpostavljam da da, a u praksi? dadatno pitanje, garaza ima 19m2. Ako srusim garazu i napravim vrtnu kucicu, sto treba napraviti "papirnato"?
  10. A kako bi isao postupak...znaci to je napravljeno nakon one satelitske snimke 2011. stubidte je 2012 napravljeno, a 2014 natkriveno i ostaklkeno...kako bi isao proces legalizacije onda?? Ažurirano da je natkriveno..-bi znacilo da bi to proslo kao zakonski neka nadstresnica nad ulazom pa netreba ni prijavljivati??ili??
  11. Postovani, 2012 smo prema projektu rekonstruirali objekt te nepravili vanjsko stubiste koje je otvoreno. Za to sve je dobivena uporabna dozvola. Dakle stubiste je potpuno legalno. U meduvremenu smo zbog male djece i kise koja se sljevala tim stubistem stubiste natkrili (metalna konstrukcija s metalnim krovom-imitacija bibera, dimenzije su 600x180cm) te potom otvore (visine cca 1m po cijeloj duzini) zatvorili staklom. Kako sada to pravno rijesiti?dali je potrebno i moguce legalizirati? Sto napraviti??
  12. ok,to je kako podjeliti,a pitanje o ogradi?dali ja na svom dijelu smijem dignuti ogradu ili barem saditi grmlje ili neke biljke i drvece? Nevidim razlog da na svom dihelu mogu raditi stogod hocu-makar puknuo i betonsku ogradu(ali do dozvoljebe visine)..
  13. dakle na parceli od 650m2 oduzmem kucu i garaze te ostane cca 400m2. Diheli se tih 400m2 u omjerima 40/60 ili se dijeli svih 650m2 bez obzira koliki dio kuce zahvaca neciji dio? Netko je "nesluzveno" povukao crtu kao da ne postoji gradevina na parceli,i sad se oni drze te podjele.
  14. pise jedan ce koristiti sjevernih 40% a drugi juznih 60%
  15. u posjedovnim,zemljisnim,vlasnickim itd
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija