Jump to content

ruicosta

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Ako ima puno tužitelja i ti si među njima onda je sigurno ovrha za pričuvu nad nekim od suvlasnika (u zgradi) koji je izjavio prigovor protiv rješenja o ovrsi javnog bilježnika pa je predmet završio na OGS-u. Kod ovršnih prijedloga za pričuvu aktivno su legitimirani svi suvlasnici. Provjeri kod predstavnika suvlasnika ili upravitelja zgrade.
  2. Nisu, imovina je imovina. Jedino nasljednik odgovora za dugove ostavitelja do visine nasljeđene imovine i nasljeđena imovina predstavlja posebnu imovinu bračnog druga, odnosno nije bračna stečevina.
  3. Poštovani kolege, imam jednu nedoumicu pa molim za pomoć. Hipotetski slučaj, rješenje o ovrsi doneseno 01.01.2004., pravomoćno 08.01.2004.g. Recimo 01.03.2004.g. dostavljeno poslovnoj banci, na računu ovršenika nije bilo sredstava i zavedeno je u redoslijed blokada (prije FINA-e, dok su to banke radile). Po računu ovršenika nije bilo prometa godinama...je li 01.03.2014.g. nastupila zastara i može li se uspjeti tužbom radi proglašenja ovrhe nedopuštenom? Odnosno, glavno pitanje (za koje mislim da ni sudovi nemaju unificiranu praksu) je je li se dostavom rj. o ovrsi na naplatu i blokadom računa zastara prekida ili samo zastaje (tražbina zavedena u očevidnik i zastarni rok nije počeo teći ponovno)?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija