Jump to content

peromarinac

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je peromarinac objavio

  1. Pozdrav! Imam sličnu situaciju kao i pokretač ove teme pa bih vas zamolila za pomoć. Vlasnica sam stana, nisam bila u stanu, bio je moj decko koji ne zivi sa mnom i taman kad je izlazio iz stana ga je presreo hrtovac. U stan nije usao, sve se odvijalo na hodniku zgrade, decko mu je dao svoju osobnu i naglasio da on ne zivi na toj adresi, da nema u stanu nikakvih uređaja i nije nista potpisao. Tjedan dana kasnije, u sanducicu pronalazim obavijest o pokretanju prekrsajnog postupka, kontrolor utvrdio postojanje 1 tv prijemnika, ako platim u roku 8 dana sve ce opet biti super i da ne duzim, sve dalje je kako i inace napisu. Problem je sljedeci: uplatnica glasi na ime i prezime mog decka, a ispod pise vlasnik: moje prezime, ponavljam - on ne živi na toj adresi. Takodjer, ono sto me najvise zbunjuje je to sto iznos na uplatnici pise 0 kuna. Kako mogu uplatiti takav iznos od 0 kuna i što im to uopće znači ? Unaprijed hvala na odgovoru!
  2. Pozdrav! Čini mi se kako je HRT kontrolerima prošli tjedan bio vrlo zaposlen jer je jako puno ljudi koje znam dobilo kaznu, a medju njima sam i ja. Situacija je bila sljedeca, vlasnica sam stana, nisam bila u stanu, bio je moj decko koji ne zivi sa mnom i taman kad je izlazio iz stana ga je presreo hrtovac. U stan nije usao, sve se odvijalo na hodniku zgrade, decko mu je dao svoju osobnu i naglasio da on ne zivi na toj adresi i nije nista potpisao. Tjedan dana kasnije, u sanducicu probalazim obavijest o pokretanju prekrsajnog postupka, kontrolor utvrdio postojanje 1 tv prijemnika, ako platim u roku 8 dana sve ce opet biti super i da ne duzim, sve dalje je kako i inace napisu. Problem je sljedeci: to sto su mi poslali, a i uplatnica, glasi na ime i prezime mog decka, a ispod pise vlasnik: moje prezime. Takodjer, ono sto me najvise zbunjuje je to sto iznos na uplatnici pise 0 kuna. Kako mogu uplatiti takav iznos i sto nam je uopce ciniti u ovakvoj situaciji? Unaprijed hvala na odgovoru!
  3. Poštovani, 2. siječnja ove godine sudjelovala sam u prometnoj nesreći prilikom izlaska sa parkirališta na glavnu ulicu. Glavnom ulicom prometuje tramvaj, a pošto skoro svaki dan prođem tim putem autom (jedan od dva izlaza sa parkirališta) znam da uvijek trebam baš tu biti oprezna oko nailaska tramvaja. Igrom slučaja, a po meni krivicom gradskih službi za čišćenje snjega i leda, tim jednosmjernim izlazom ralica tih snježnih blagdanskih dana nije prošla niti jednom, a do datuma moje nesreće sav taj snijeg se na -20 smrznuo u čvrsti debeli led. Brzina moje vožnje je bila ni 10km/h, cesta je pod nagibom od 8%, te iako sam na vrijeme uočila tramvaj moje vozilo je od samog početka nagiba odbilo suradnju te malo po malo skliznulo na prugu. Tramvaj također nije mogao zakočiti zbog skliske pruge, a ja nisam mogla ni u rikverc ni ništa drugo, ponavljam čisti led. Slikala sam cestu, imam svjedoke koji su vidjeli stanje na cesti, i policajci i tramvajci su se čudili cesti. U tramvaju je ozlijeđen gospodin pa se moralo pozvati policiju.Napuhala sam 0,0. Danas sam dobila prekršajni nalog u kojem piše sljedeće...kriva sam, neprilagođena brzina, gospodin koji se vozio u tramvaju ima lakše tjelesne ozljede, kazna 2500 kuna. Kad zbrojim tu kaznu, popravak svog automobila,povećanje police osiguranja koje će usljediti nakon što se svi oštećeni namire i činjenicu da nemam to kako platiti jer sam studentica, pitam se imam li ikakve osnove za žalbu/tužbu. 9 godina imam vozaču dozvolu i ovo mi je prva nesreća koja se ni nebi dogodila da su gradske službe pomislile baciti soli ili na bilo koji drugi način očistiti taj put. Unaprijed hvala na odgovoru!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija