Jump to content

arlene4

Korisnik
  • Broj objava

    22
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

Postignuća

  1. Rastala sam se prije 2 god, sporazumno. Pristala sam na mizernu alimentaciju i neke druge uvjete u planu radi ucjene bivseg supruga. Sada sam pokrenula tuzbu za povećanje. Stvar je u tome da je poceo s prijetnjama da ce traziti puno skrbnistvo nad djecom cemu se ja protivim jer znam da ih zeli samo zbog novaca. Vec dugo vremena dobivam prijetnje da ce me prijaviti za razne nebuloze i to je i napravio ali ocito misli jos, vrijeda me itd. Inace ima prekrsajnu prijavu za nasilje u obitelji. Brinem se o djeci sama jer on ne zeli nista van plana iako sam trazila da preuzme voznje na aktivnosti, vodim ih doktorima, na aktivnosti, uvijek su cisti, svaki dan kuham dakle zbilja mi se zivot vrti oko njih jer imam i takav posao da radim od doma. Nikada nije uzeo bolovanje radi njih kada sam trazila jer sam morala obavljati nesto nego su djecu cuvali moji roditelji. Pokusava me prikazati bolesnom i nemarnom sto je daleko od istine. Koje su vjerojatnosti da ce mu to sve proci? Kako ide postupak za skrbnistvo?
  2. Prije par mjeseci smo ja i jos jedna prijateljica prevarene od strane jednog covjeka, on je u meduvremenu zavrsio u zatvoru na par mjeseci pretpostavljamo radi iste stvari. Naime radi se o novcanoj prijevari velike svote. Zanima me ako mi sada tuzbu pokrenemo i kaznenu prijavu dok je on tamo, kakva je procedura? Zadrzava ga se duze tamo ili?
  3. Nekretnina u kojoj zivim je bila sada na 2.el.javnoj drazbi te je banka kao razlucni vjerovnik sudjelovala i trazi od suda da joj se dodijeli ta nekretnina i odobri ukoliko je njihova ponuda najpovoljnija bez obzira sto nisu platili kupovninu. Ali sam ja prije par mj pokrenula tuzbu protiv firme koja mi je prodala stan i nije rijesila dug te je tako teret banke ostao. Da li ta tuzba moze ponistiti drazbu? Kako je moguce da je nekrenina bila ba drazbi ako se sudim s bivsim vlasnikom i tuzba je upisana u zemljisnim knjigama?
  4. Pozdrav svima, Da li sam ja obavezna po zakonu supruga uzdržavati iako ne traži posao, namjerno je dao otkaz, svako toliko odlazi od doma, ne brine za djecu i na spomen rastave mi se prijeti da će me tužiti jer ja njemu sve moram plaćati iako ima di biti (ima prazan stan od roditelja)? Time se povlači i pitanje bračnog ugovora. U braku sam već par godina, vodim uspješan posao te uskoro kupujem stan i jos neke nekretnine koje bih voljela zaštititi jer je moj suprug neradnik kojeg uzdržavam već godinama. Kako taj ugovor mora izgledati? Da li se mora solemnizirati? Da li je nasljedstvo i darovanje nekretnine od roditelja izuzeće? Hvala svima
  5. Pozdrav, situacija je sljedeća. Jedna tvrtka (d.o.o.) je prije 15 god uzela leasing u velikoj vrijednosti (od banke).U međuvremenu je otvoren stečaj nad njom i sada se naravno banka pokušava naplatiti.Osim što su uzeli objekte leasinga sjeli su na nekoliko nekretnina, neke su već prodali a druge su trenutno na javnoj dražbi.Prodajom i tih ostalih nekretnina dug ostaje još uvijek veliki i to nekoliko milijuna kn. Ako osim tih nekretnina tvrtka nema više ništa da li se ostatak tog duga koji preostaje briše ili se nekako drugačije još mogu naplatiti? Ukoliko je situacija ista samo što se radi o obrtu a taj obrt nema više ništa niti vlasnik tog obrta koja je onda procedura? Hvala lijepo na odgovorima!
  6. kamera nema to sam sigurna zato me i zanima što je sve moguće. da li onda policija podnosi prekršajnu prijavu bez obzira što ta osoba može poreći događaj?
  7. Dogodila mi se sljedeća situacija. Bila sam parkirana propisno na parkiralištu i netko se autom zabio u moj pretpostavljam pri izlasku s parkinga. našla sam ceduljicu na vjetrobranskom staklu na kojoj piše udario vas je auto marke te i te te broj tablica. što ja sada mogu napraviti kada je zapravo i nepoznati počinitelj i nepoznati svjedok? Hvala
  8. Poštovani,nedavno smo zbog ovrhe deložirani iz svog doma. nekretnina koja je ovršni predmet nalazi se na zemljištu koje nije predmet ovrhe i svejedno su nas izbacili van tvrdeći da nema veze i da imaju pravo prelaziti prekog istoga. Sama ovrha je rezultat sudske odluke u koju sumnjamo da je bila nezakonito donesena i to još u suradnji s našim odvjetnikom koji je nama iza leđa radio protiv nas. Kome se obratiti kada se sumnja u sud, tj određenog suca i njegovu moralnost u donošenju odluke? također i tog našeg odvjetnika. Komplicirana je priča u kojoj se borimo protiv banke koja nije u HR. Svaki savjet je dobrodošao. Hvala vam...
  9. Nisam, samo račun od firme. Hvala Vam na odgovorima!
  10. zanima me jos samo da li mogu otvoriti obrt ako pokrenem stecaj ove firme? dakle ja sam direktor ali ne i vlasnik te firme.
  11. sve je islo po zakonu samo sto su dugovi starog vlasnika,njegov kredit i slab promet ucinili svoje da vise nisam mogla financirati ni robu za lokal a kamoli kredit. registrirana je nova firma . hvala vam svima odgovorima i savjetima!
  12. onda cu tako i napraviti. imam jos pitanje.direktor sam firme pod kojom je lokal radio a firma je u blokadi od 1.6. prosle godine zbog nemogucnosti vracanja kredita i ima jos porezni dug. place svim radnicima su isplacene do kraja no mene placa hzzo jer sam na porodiljnom od 7.mjeseca. da li ja sada mogu dati otkaz obzirom na stanje i na to da me drzava placa?postoje li kakve posljedice zbog te blokade?
  13. ne samo je najmodavac prostora sklopio s njim novi ugovor o najmu a mene su samo izbacili van
  14. Pozdrav svima, ne znam gdje da smjestim ovu temu pa ukratko da objasnim. Kupila sam lokal od dotične osobe koji je bio u najmu prostora i to prevarom od strane prodavatelja. Lokal je bio u dugovima do grla te kao takav nije funkcionirao i najmodavac je raskinuo ugovor o najmu. Nakon mene u lokeal je preuzela treća osoba nastaveći koristiti ime koje sam ja platila te jedan veliki dio stvari unutra koji pripada meni te me odbija isplatiti. Koje su moje pravne mogućnosti da ga natjeram da me isplati što se tiče mojih stvari unutra te što sa korištenjem imena lokala koje nije njegovo tj nema moje pismeno odobrenje da može? hvala unaprijed
  15. stečajni upravitelj je imao saznanja međutim mi nismo. i još je u izvješću njegovom navedena nekretnina na drugoj adresi tj drugom kućnom broju. naš odvjetnik ne vidi ništa sporno u tome međutim meni to nije normalno. i kako je moguće da se stečajna masa proda u ovršnom postupku a ne stečajnom?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija