Jump to content

maric01

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Roba je ušla u RH 2005 GOD i ocarinjena na vrijema, tvrtka je imala kontrolu u 5/2005 i zapisnik je ok, 6/2007 godine smo dobili rješenje za nadoplatu carinskih osnovica. Dali se može pokrenuti carinski prekršaj i kad ulazi u apsolutnu zastaru za prekršaj.
  2. št se smatra danom prekršaja kad je roba ocarinjenja ili nekoi drugi datum. (prekršajni postupak nije pokrenut.) Apsolutn zastar dali počinje ponovo od dana carinske kontrole ili od dana počinjenja prekršaja i nakon 4 god. stuoa apsolutna zastara. Šta je to relativna zastara ?
  3. Dali se prekida zastara, ako je bila carinska kontrola i zapisnik je sve ok, pa ponovo teče od dana zapisnika ili teče od dana uvoza robe jel nije podnesena prekršajna prijava. Intersira me radi mogučeg carinskog prekršaja. Hvala na pomoći.
  4. fco. Zagreb znaci do carinarnice u Zagrebu ( Velesajam, Žitnjak, Jankomir), roba se carini na vozilu kojim je došla u RH, nakon toga se dostavlja kupcu.
  5. tko je odgovoran za podatke i istinitst dokumentacije ako je roba stizala fco Zagreb koji je iskazan na fakturi. Kompletni prodaju i dovoz robe je organizirala tvrtka iz inozemstva, s naše strane je sve uplačivano prema predračunu
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija